Točenie koliesok u detí - riziko autizmu
Viem že to môže súvisieť s autizmom, mamičky ktorý sa vám potvrdil autizmus ako často točili kolieskami? Čo je prípustné? Lebo mne sa zdá že každé dieťa točí kolesa na autíčku , či robil by to celý deň alebo ? Synovec má 15 mesiacov točí kolieskami
To nič neznamená, má aj iné príznaky? Môj synovec to robil a má poruchu reči, moja dcérka to nerobila a je autistka.
V 15 mesiacoch aj môj syn točil kolieska dosť často na všetkých autách a všemožne.. ono to nie je o točení koliesok robí to väčšina detí ono je to súbor viac vecí..to že ledva ročné dieťa točí kolieska naozaj nič neznamená
moje dieťa nie je autista a točil kolieskami od rána do večera ...
Tocili sme vsetci kolieskami, obe deti, nieleln na auticksch, ale aj take tie kruzku, co podla velkosti usporaduvaju, tie som si dakedy aj sama tocila, bolo zabavne to pozerat. Ani jednemu z deti autizmus nediagnostikovali.
Ja nemam autizmus a milujem ked sa niečo točí..fascinuje ma to.
Môj občas tak maximálne 15 sekúnd. Skôr sa treba pozrieť na iné veci, či reaguje na meno, aký má očný kontakt. Či zdieľa pozornosť, ukazuje prstom, aké má porozumenie a pod.
@thereisabear reaguje ako kedy , ale ja sa nečudujem, veď keď sa hrá je ponoreny do hry a ona naňho storkat menom. Niekedy sa otočí niekedy nie, na nás sa pozerá veľmi pekne aj keď prídeme na návštevu leží na zemi hrá sa a keď sa rozprávame pozerá na nás. Prstom neukazuje vôbec, rád sa hrá s knižkou tak že si ju sám pretáča. Ale to robil aj môj. Alebo aj to je znak ? Porozumenie,neviem to som si nevšimla nejak ale tvrdí že keď mu povie nech poda auticko,nepoda jej ho. Hrá sa tak sám v podstate ale za mňa to je normálne veď je maličký, aj môj to robil mal každého na haku, prišiel zobral hračku dal do úst popozeral išiel za inou. Ja chápem že má obavy, ale každá matka dnes vidí za všetkým autizmus. Možno tam nejaké príznaky sú ale mne sa zdá byť v poriadku
moj syn tocil vsetko co sa dalo tocit a nielen kolieska a bavilo ho to neskutocne dlho a nie je autista.
Niektore veci by robit mal..z toho co pises a nerobi
To že neukazuje prstom môže byť problém, samotné točenie nič neznamená.
Niektore veci by robit mal..z toho co pises a nerobi
@taktotedanie ktoré ? Je to predčasniatko narodil sa o dva mesiace skôr , za mňa má ešte čas
To že neukazuje prstom môže byť problém, samotné točenie nič neznamená.
@vahcaac myslíš že môže byť kvôli tomu autista?
Aspon naznaky ukazovania by jednoznacne mali byt
Takto zacinal syn mojej kamosky, narodeny skor, ze vsetko ok, neukazoval ona sa chlacholila, ze je biac vonku a nechce citat knizky, neukazoval na nikoho, ked sa hral tak ako keby sa odstrihol od sveta, hral sa len urcite hry a s urcitymi hrackami, teraz ma dieta takmer 3 roky, postupne sa zhorsoval socialny kontakt, pri zmene prostredia totalna hysteria, riesila to s odbornikmi, ma asi len nejakych 5 typickych znakov autizmu ale bol v specializovanom centre, snazia sa ho dostat do normalnej skolky zatial neuspesne
Aj moje dieta si sem tam tocilo kolesa, to robi takmer kazde dieta ale tam su ine cinnosti ktore sa hodnotia
Aspon naznaky ukazovania by jednoznacne mali byt
Takto zacinal syn mojej kamosky, narodeny skor, ze vsetko ok, neukazoval ona sa chlacholila, ze je biac vonku a nechce citat knizky, neukazoval na nikoho, ked sa hral tak ako keby sa odstrihol od sveta, hral sa len urcite hry a s urcitymi hrackami, teraz ma dieta takmer 3 roky, postupne sa zhorsoval socialny kontakt, pri zmene prostredia totalna hysteria, riesila to s odbornikmi, ma asi len nejakych 5 typickych znakov autizmu ale bol v specializovanom centre, snazia sa ho dostat do normalnej skolky zatial neuspesne
@taktotedanie výsledok je že je autista? Ďakujem za nazor
Nie, nemusí, ale je to dôvod nato sledovať vývin dieťaťa bližšie. Ale nemusí to byť autizmus, môže to byť iba nejaký oneskorený vývin, ktorý dieťa dobehne a môžu to byť aj iné diagnózy.
Ano dg autizmus

Môj občas tak maximálne 15 sekúnd. Skôr sa treba pozrieť na iné veci, či reaguje na meno, aký má očný kontakt. Či zdieľa pozornosť, ukazuje prstom, aké má porozumenie a pod.