Toxocara canis
Dobry vecer.Dcerke zistili Toxorazu canin.Stretla ste sa niektora s touto chorobou?Strasne sa bojim o dcerku prosim poradte
Keď som bola dieťa..nakazila som sa aj so sesternicou na dovolenke v Chorvátsku. Ide o parazita- skrkavku..vajicka sa vylučujú stolicou zvierata pričom infekčné štádium dosahujú až po nejakom čase..človek sa nakazi zanesenim takéhoto vajíčka. Nebezpečné je to že larvy môžu v tele migrovat do rôznych orgánov..preto ma poposielali po vyšetreniach ale všetko bolo v poriadku. Existuje cati ( macacia) a canis( psia) forma..ak sa nemýlim lisi sa najmä prienikom parazita placentou..takže to môže byť nebezpečné pre tehotnú ženu. Nebojte sa..Po nasadení liekov sa parazita ľahko zbaví.. odíde stolicou ☺.
Môjmu synovi to zistili, ani nevieme o tom, že to mal, len mu to v krvi zistili. Chodili sme chvíľu na infekčné, ale nič vážne. Dali nám nejaké tabletky, ktoré užíval. Neboj. Nič to nie je. Malý je zdravý ako ryba.
@bobino11 ahoj, priniesli sme si šteniatko domov a zistila som po od červení že stena ma skrkavky.Jasne že odcervujem ako bláznivá a hygienu dodržujeme ako sa len dá. Len sa bojím o moju skoro 4 ročnú dcérku, pretože stena ju oblizalo na ruky aj tvar, s hovienkami sa nehrala ani nič. Stena mame doma tyzden

Kamoska to mala ako.dieta, dostala.sa.z.toho v pohode. Ide asi o to, v akom stadiu to ma. Ake mala problemy? A kolko ma.rokov?