icon

Toxocara canis

bobino11
13. feb 2018

Dobry vecer.Dcerke zistili Toxorazu canin.Stretla ste sa niektora s touto chorobou?Strasne sa bojim o dcerku prosim poradte

lindusss2016
13. feb 2018

Kamoska to mala ako.dieta, dostala.sa.z.toho v pohode. Ide asi o to, v akom stadiu to ma. Ake mala problemy? A kolko ma.rokov?

ninuss
13. feb 2018

Keď som bola dieťa..nakazila som sa aj so sesternicou na dovolenke v Chorvátsku. Ide o parazita- skrkavku..vajicka sa vylučujú stolicou zvierata pričom infekčné štádium dosahujú až po nejakom čase..človek sa nakazi zanesenim takéhoto vajíčka. Nebezpečné je to že larvy môžu v tele migrovat do rôznych orgánov..preto ma poposielali po vyšetreniach ale všetko bolo v poriadku. Existuje cati ( macacia) a canis( psia) forma..ak sa nemýlim lisi sa najmä prienikom parazita placentou..takže to môže byť nebezpečné pre tehotnú ženu. Nebojte sa..Po nasadení liekov sa parazita ľahko zbaví.. odíde stolicou ☺.

nicolas111
14. feb 2018

Môjmu synovi to zistili, ani nevieme o tom, že to mal, len mu to v krvi zistili. Chodili sme chvíľu na infekčné, ale nič vážne. Dali nám nejaké tabletky, ktoré užíval. Neboj. Nič to nie je. Malý je zdravý ako ryba.

zdencaaaa
2. sep 2019

@bobino11 ahoj, priniesli sme si šteniatko domov a zistila som po od červení že stena ma skrkavky.Jasne že odcervujem ako bláznivá a hygienu dodržujeme ako sa len dá. Len sa bojím o moju skoro 4 ročnú dcérku, pretože stena ju oblizalo na ruky aj tvar, s hovienkami sa nehrala ani nič. Stena mame doma tyzden

bobino11
autor
9. sep 2019

@zdencaaaa ahoj ako ste na tom?Zatial ziadna reakcia?Moja Zoja velmi svrbela koza.Cela jej horela a mala silny ekzem

zdencaaaa
10. sep 2019

@bobino11 ahoj, nie vsetko zatial ok. Steniatko odcervujem, cerviky boli iba ten prvy raz. Moja Hanka vyrasta s dvoma, teraz troma psami a dvoma kocurmi. Dcerka je uz vyliecena?

bobino11
autor
10. sep 2019

@zdencaaaa ano nastastie vyliecena

ukulela
10. sep 2019

@zdencaaaa ja len - pozor na to odcervovanie - to nemozes len tak hocikedy a vkuse. treba dodrzat rozostupy, aby si stenatu neuskodila. a k miminku, neboj sa, nepanikar. vsetko bude OK.

zdencaaaa
10. sep 2019

@ukulela odcervujem podľa pokynov veterinara