Sladké chrasty-impetigo v tehotenstve

saishi
25. aug 2018

Ahojte, prosim nemate niektora skusenost s touto koznou chorobou v tehotenstve? Dakujem

dadkovaz
25. aug 2018

@saishi ahoj, ja mam taku, ze akurat ja som v 22 tt a moj exmanzel mi doniesol domov deti s impetigom. Boli u neho skoro dva tyzdne a bez liecby poriadnej. Hrozny strach mam, davam si pozor aby som to nedostala. Musim ich niekolkokrat denne natierat, musia mat vlastne uteraky,casto umyvat ruky, ani objat ich nemozem ☹ hrozne to je. Maju pluzgiere, a ta tekutina v nich je infekcna. Vysoko nakazlive to je vraj ale hlavne u deti-kontaktom. Žiadny lekar mi nedal jasnu odpoved co mi hrozí,iba si mam dat pozor ked uz ich nemam kam dat postrazit. Je mi ich luto. Ono to neni kozna choroba, ale sposobuje to bud stafilokok alebo streptokok.

saishi
autor
25. aug 2018

@dadkovaz dakujem za info.... U nas to ma manzel, netusime kde k tomu prisiel. Tyzden som mu to natierala mastickami z lekarne. Netusili sme co to je. A teraz cakam ci sa to prejavi aj u mna :(

momoqui
25. aug 2018

@saishi ahoj, Treba potierat antibiotickou mastou, treba mat recept od lekara. Detom daj vitaminy B, C. Skus kupel v hypermangane to pomaha. Pre tehotnu neviem poradit, mojim detom mast zabrala velmi rychlo ajked hoji sa to potom dlho. Ja som to dostala po tyzdni a tiez som natierala mastickou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre