Toxoplazmóza u dieťatka
maminky máte s tým nejaké skúsenosti? lieči sa to? ako? aké problémy môže mať dieťaťko? máte niektorá skúsenosť, že stále neviete na čom ste, že sa opakujú odbery a neistota stúpa?
@evuliceeek pokiaľ sa nejedná priamo o toxo, to neviem, ale ak iba o protilatky nemáš sa čoho obávať sú to len rutinne kontroly a tuším 2x brali krv.
@bubba nám už brali 4x, sú tam stále nejaké nejasnosti, doteraz mal len protilátky a zrazu niečo vybehlo, v utorok máme ďalší odber a výsledky budú opäť o 4-6 týždňov, katastrofa to je
@evuliceeek no to teda je. Vôbec neviem, čo by som robila, lebo ja už dr neverím ani pol slova. Pre nich sú ľudia len zárobkova činnosť a nikdy nevieš, ci naozaj chcú pomôcť, alebo len urobiť bussiness. Ak sa dá, skús si dať urobiť nezávislý posudok niekde inde.
V gb toxo vôbec neriešia,v každej druhej domácnosti zije mačka, tam dr v tehotenstve absolútne v tomto smere nedramatizuju...

Ja som mala v tehu zistené protilatky, tým pádom sa to prenieslo aj na dcéru ale len protilatky. Dr povedal, že koniec koncov je to dobre, že aspoň nedostane toxo. Chodili sme do 2r na kontroly na infekcne kde vždy len kontroloval či nie sú zdurene uzliny v podpaží a za usami.