icon

Transplantácia srdiečka u malých detičiek

lucka227
29. jún 2023

Dobrý deň,
Máte niekto skúsenosti? 2 ročné krstniatko to čaká a prognózy sú všelijaké, radšej by som počula skúsenosti zo života. Ďakujem

miriam11
Odpoveď bola odstránená
majamat
29. jún 2023

och, drzim palce.
ano, treba mysliet pozitivne. takato operacia je urcite nevyhnutna, ibak by to lekari riesili inak. a myslism si, ze transplantacie nerobia hocijaky "amateri", ale vysoko kvalifikovany odbornici. urcie urobia vsetko preto, aby to dopadlo dobre.

kulumulu123
29. jún 2023

@lucka227 sme po velkej operacii ❤️ ked mal syn iba par mesiacov. Vsetky tieto operacie robia v ba v dkc. Ti lekari krori tam pracuju su uplna spicka. Tiez som mala vseliake pocity pomiesane ked som syna brala na salu a prezila nadlhsich 5hod mojho zivota kym mi prisli povedat ze operacia dopadla dobre ajtak som prve dni nespavala... Ver zw urobia vsetko co sa da ale verim ze je to na psychyku tazke a reci typu neboj bude dobre su ti uplne na nic... Posielam vela sily drobcovi 💗

lucka227
autor
29. jún 2023

@kulumulu123 no práveže mne to tak neprišlo. Každý deň len nevieme. A nepredpokladali sme to. Operovať prišiel team z Belgicka až lebo zrejme nevedeli čo. Len povedať rodičom že sa dieťa dožije 5-10 rokov je strašné. Preto som chcela reálne skúsenosti

lucka227
autor
29. jún 2023

@kulumulu123 a aký ste mali problém?

kulumulu123
29. jún 2023

@lucka227 nas poslali z porodnice hned na kardioligiu vraj mame ist najprv tam a potom az domov. Tam nam urobi kopec vysetreni a verdikt fallotova tetralogia jedine mozne riesenie operacia idealne skor ako bude mat syn 6mes... Tiez mi povedali ze bez tej operacie su jeho sance dozit sa 3 narodenin cca 10%... Mne sa zahmlelo pred ocami a dalej netusim to mi uz potom muz povedal doma co bolo dalej....

kulumulu123
29. jún 2023

@lucka227 uz je po operacii alebo ho to esze len caka?

kulumulu123
29. jún 2023

@lucka227 vies toto su strasne tazke pribehy ohladne transpantacie zivotne dolezitych organov lebo nato aby mohli jedno dieta zachranit musi to druhe odist... Tak verim ze toto spracovat je neskutocne tazke pre obe strany. Pravdu neviem si ani len predstavit prezivat to z ktorejkolvek strany 😭 aj napriek tomu ze som si svoje tiez zazila 😢

olusik112
29. jún 2023

Na fb je skvela skupina srdiečkovych pacientov skuste sa tam opytat.

taminka1986
29. jún 2023

@lucka227 mysli pozitivne. Je to tazke ale nie neriesitelne. Zijem presne taky potransplantacny zivot uz 3roky. Ak ta to zaujima,napis mi spravu.