icon

Trápenie po operácii mandlí u dieťaťa: Vaše skúsenosti

15. apr 2026

Ahojte mamičky,
obraciam sa na vás, lebo som už zúfalá a potrebovala by som vedieť, či si niekto prešiel niečím podobným. Syn je 25 dní po operácii mandlí (krčných aj nosnej) a hoci sme si mysleli, že po dvoch týždňoch bude pokoj, stále nás trápia tieto veci:

• Zmena hlasu: Syn hovorí veľmi nosovo (fufňá), akoby mal stále zapchatý nos, hoci ho má čistý.

• Zaľahnuté uši a bolesť hlavy: Sťažuje sa na tlak v ušiach a občas ho rozbolí hlava.

• Pálenie v hrdle a záha: V poslednej dobe sa sťažuje na silné pálenie záhy.

Mali ste to niekto takto dlho? Kedy sa dieťaťu vrátil normálny hlas a kedy prestalo to zaľahnutie v ušiach? Upravilo sa to samo?

Zajtra ideme na kontrolu na ORL, ale budem vďačnejšia za každú vašu skúsenosť, aby som vedela, že v tom nie sme sami a že sa to nakoniec upraví.

anonym_351faa
15. apr 2026

Mojmu synovi robili presne to iste, pred 36 dnami ked uz mam ratat, a az teraz vidim efekt. Tiez este rozpraval huhnavo, aj chrapal, ale na orl kontrole dostal sprej do nosa a antihistaminikum sirup a pomohlo to.

13uzivatelka11
16. apr 2026

Synovi minulý rok vyberali síce len nosné mandle, ale čítala som tu veľa skúseností, ako deťom na druhý deň dokopy nič nebolo, ale my sme mali veľmi zle dva týždne..najprv teploty a potom ho stále niečo bolelo.. takže takmer dva týždne bol na nurofene..ale v noci pochrapkaval ešte dlhšie

autor
16. apr 2026
@anonym_351faa

Mojmu synovi robili presne to iste, pred 36 dnami ked uz mam ratat, a az teraz vidim efekt. Tiez este rozpraval huhnavo, aj chrapal, ale na orl kontrole dostal sprej do nosa a antihistaminikum sirup a pomohlo to.

@anonym_351faa skôr ma desi že mu praská v ušiach a to páleníe záhy

anonym_351faa
16. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_351faa skôr ma desi že mu praská v ušiach a to páleníe záhy

@anonym_autor a tekutinu v usiach nemal? Neodsavali mu?

autor
16. apr 2026

Tak boli sme u dr a že vôbec nemá zhojenu nosnú mandľu, tlak v ušiach a za bubienkom voda 🤯🤯🤯🤯