Trasenie bábätka pred zaspávaním
Ahojte mamicky, stalo/ stava sa vam, ze sa vase babatko trasie pri zaspavani? Mam polrocnu dcerku. Stava sa mi, ze ked ju kojim, predtym, ako zaspi, zacne sa nachvilu triast. Hlavne hlavkou, rukami, trochu mozno celym telom. Nasledne sa mi zda, akoby sa potom uvolnila. Je to podla vas normalne alebo to treba riesit? Viem, ze deti sa strasu aj pri cikani, no toto je nieco ine (nesuvisi to s tym). Trasenie trva asi pol minuty, deje sa len pri zaspavani a skoro vzdy len pri zaspavani na prsniku, tak mozno raz za den sa jej to stane.
@matkovazuzka ďakujem za info, snáď to aj u nás tak bude.
@lenculka55 všetko ok. Boli sme u neurológa pozrel jej mozog so sonom a aj na eeg bola aj ju vyšetril žiadne anomálie nemala. Povedala že to môže byť tichý reflux. Že keď sa koji tak sa jej vracia mliečko. Ona v tom šoku že niečo ide von nevie ako má reagovať. Na to som povedala že ona nemala reflux ani keď bola novorodenec či je možné že by ho mala ako polrocna. A tak to bola ta druhá možnosť predspankovy tras alebo ako to nazvala. Samé to zmyzlo. Teraz sa trase od zlosti keď sa jej nedarí 🙂 ale to robí vedome a s krikom 🙂
Drzim Vám všetkým palce nech sú detuchy zdravé.
@lenculka55 nam to same postupne zmizlo...ja mam dojem, ze to bolo oen este stale sa vyvijajucim sa CNS. Aj moja lekarka povedala, ze to ken odsledovat ze vystavovat babo vsetkym vysetreniam by bolo asi zbytocne..a kedze to mal v case zaspavsnia hlavne tak to bolo take uvolnovanie zrejme napätia a z unavy.
Ahojte, ja mám trošku opačný problém, malý má 7 mesiacov a začal sa mi triast ked sa prebudzal, cely sa triasol a klipkal ocami, trvalo to par sekund, hrozne som sa zlakla, na oslovenie nereagoval az ked som zakričala o pomoc na manzela tak sa prebral, akoby spal a niecoho sa zlakol, potom normálne fungoval, ideme s tym k doktorovi, ale nemáte taku skúsenosť? Ja mám už horory v hlave z epilepsie.
@miniaturka19 takúto skúsenosť nemám, ale verím že bude synček v poriadku a nič vážne to nebolo.

@lenculka55 nam to nastastie prestalo same od seba, ked som prestala kojit, neurolog neprisiel na nic, ich tvrdenie boloze maly tak naruzivo papa ze sa takym sposobom uvolni ked je na prsniku.