Trasenie dieťaťa
Ahojte baby, chcela by som sa s Vami poradit, maly sa mi, ked mal cca 3 mesiace /zajtra bude mat rok/ obcas z nicoho nic zatriasol. Kedze sme mali tesne pred ockovanim, dr nas pre istotu poslala na neurologiu, nech sa na nho radsej pozru. Neurolog, v podstate moj znamy ho prezrel, spravil mu aj vysetrenia navyse, co sa bezne nerobia a povedal, ze maly je zdravy, nic mu nie je a ze babatka sa obcas zvyknu triast. Odvtedy bol v podstate pokoj, tras ustal, ale teraz uz nieco vyse tyzdna, sa mi zacal tak 1-2 x do dna triast. Nieco robi, zrazu prestane a len sa dakych cca 5 sekund trasie. Potom to prestane a pokracuje dalej v cinnosti, ktoru na chvilku prerusil.
Je to naozaj u malych deti normalne ze ich zvykne obcas len tak zatriast??alebo mam ist s nim radsej opat pre istotu na neurologiu?? Zazili ste nieco podobne niektora??
Sama mam neurologicku diahnozu, ktora nie je dedicna, tak neviem, ci sa nestresujem zbytocne. Dakujem vopred za kazdy nazor🙂
@zuzulamimi ahoj. Áno, nám to úplne prestalo. Keby neobnovis tému aj na to zabudnem 😊
@p_etrisha Si ma potesila 🙂 a teda u vas to bolo podobne? Prvykrat sa to stalo asi pred dvomi tromi tyzdnami, potom opat daktory den a dnes znovu...asi uz stvrtykrat ... cize toto nerobil bezne, zrazu to zacal robit...cize u vas ako prislo tak aj odislo a vsetko je uplne ok? Och kiezby aj u nas, fakt ma to laka... A nic nepovedali? Ze z coho by to mohlo byt?
@p_etrisha A este prosim ta kedy to preslo, resp ako dlho sa vam toto stavalo? Sorry za tolko otazok, mierne som hystericka takto na vecer 😀 😀 😝 😅
@zuzulamimi ahoj. Áno, nám to úplne prestalo. Keby neobnovis tému aj na to zabudnem 😊
@zuzulamimi prepáč,neviem prečo mi to teraz postlo zas.
Ozaj ti nepoviem presne. Ale proste to prestalo. Maximálne 3 mesiace mala a už to nebolo, lebo to sme sa sťahovali a v novom byte som to už neriesila
@zuzulamimi my sme boli v X ambulanciách (nie kvôli tomuto) vždy všetko OK. Neonatologia, pediatricka, kardio, neurológ. Všetko v norme. Ono ze to môže byť cikanim do plienky, chladom, hocicim. Aj mňa občas tak strasie a nema to dôvod, a jej to prestalo, čiže už sa k tomu nik nevyjadril, nedozvieme sa.
K lekárovi kľudne zbehni, nepanikar,ale pre kľud....9 deti to môže mať úplne OK a desiatemu môžu nájsť. Toto by som neriskovala a pre kľud zistovala
Ak sa ti to nezda, tak by som to dala radsej este vysetrit. A ak by sa ti podarilo, tak by som si aj nahrala video na tel ked ho striasa-mozno to bude k niecomu napomocne.
@zuzulamimi môj 8 mesiacov sa trasie tiež ;) aj sestrin sa ... je to pri cikaní hlavne. Nemusí to byť úplne sprievodný jav. Napríklad mne sa zatrasie, tiež tak z ničoho nič a ciká až za minútku napríklad. Ja si myslím že to je úplne normálne, možno ním prebehne chlad, alebo je len tak zamyslený a zrazu sa ,,preberie,, zo zamyslenia zatrasením.
@zuzulamimi Nedavno som citala clanok o striasani pri upadani do spanku. Vraj je to normalne. Telo sa tak naposledy pred zaspatim preberie, aby sa uistil, ci nie je v blizkosti predator.
Diky baby 🙂 urcite sa doktorky pre istotu popytam...opakujem..toto nie je pri cikani (to je normalne, to sa mu stava bezne plus je to iny pohyb- ked sa pocika tak ho strasie ale toto ho jemne zacne triast), toto je vzdy iba vtedy ked uz zaspinka na prse...par minut po tom co zaspi...cize teoreticky mi celkom dava logiku to co pise @charity
@zuzulamimi aj u mojho sa to dialo. Par krat a odznelo to. Bolo to pocas krmenia, tesne pred zaspatim. Myslim, ze to suviselo s unavou, prechodom do spanku...
zuzulamimi...ahojte prosim chcem sa spytat nas maly to ma tiez..pri zaspavani...s didkou v ustach..zaspava a zacne ho akoby chviet celeho..
trva to cca 5-10 sekund...stalo sa to 2 x... este sme nikde neboli...
@zuzulamimi neslo mi to oznacit.. pls ak sa da napisete mi..
@papricka33 dobry den...aj vy ste boli prosim u dr s tym ? Dakujem
@vrba24 Dobry den, nakoniec som s tym nebola nikde. Ano, presne take to bolo ako to popisujete. Je to uplne normalne. Je to vraj to ako zrazu upada do spanku tak ho este na kus takrozochveje. Ale po urcitom case to preslo 🙂
My sme mali ako diagnozu napisanu predspankovy tras oficialne, u naseho syna to cele trvalo asi do 15mes potom samovolne odislo, inak je to bezny jav u deti cca do roka. U nas sme boli sledovani iba skrz rodinnu anamnezu- epilepsia.
ak kojis skus si dat magezium, ak nie zisti v lekarni nieco pre deti z magneziom, aj ked moc nechcu, je skor na predpis u deti. popripade potraviny, ktore ho vela obsahuju, sus. ovocie.(Mg je dolezita zlozka pre vyvoj a rast nervovych buniek, ale nesmie sa prehanat, lebo sposobuje ochabenie svalstva vo vysokych davkach, preto sa musi u tehotnych 1 mes pred porodom vysadsit.
@vrba24 nie
@zuzulamimi dakujem ste ma upokojili...nebolo mi vsetko veru jedno..😕
Ahojte baby chcela by som obnoviť temu mojej 2mesačnej dcérke trasie ručičkamy (trochu vystrie ruky pred seba napne nozicky a strasie ju) nie je to stále len keď je nekludna alebo je unavená a nechce zaspať alebo keď ju len tak položím a už sa nudí,zdá sa mi že kvôli tomu ma aj problém dvíhať hlavičku na brušku dvihne ju len trošku alebo vystrie ruku a obráti sa naspäť na chrbát.v utorok sme objednany na neurológ. ale chcela by som vediet či ste sa s tým nestretli či to je niečo vážnejšie.Ďakujem
@ninuska0811 prosim ako ste doladli ? @nef2702 pisala som vam spravu ohladne neurologicky u ktoreho ste boli. Nas maly mal ten tras uz 10 ty krat a cim dalsi tym vacsi. O tyzden mame neu, ale zajtra idem volat. Dnes vecer mal najvacsi ten tras. Nespal cely den a ludi okolo neho. Je mi zle..placem tu uz hodinu...
@zuzulamimi chcem sa spytat pls ci to stupnovalo na intenzite a kedy to byvaalo..ci ked byvala unavena/y len vtedy...unava vela vzruchov ? Napr.
@vrba24 ono to bolo hlavne ked bol unaveny velmi a potom akokeby velmi rychlo zaspal pocas kojenia a ako tak upadal do spanku tak ho zacalo triast. Tiez som bola vylakana lebo som to nikdy nevidela pred tym. Starsi to nemal ani nic podobne ale potom to preslo. Ani neviem kedy. Cize je to take, ze ho zacne triast pocas spanku na prsniku? A trva to niekolko sekund? mne sa to tiez zdalo ze to trva aj par minut, resp vecnost 😀 ale ked som sa realne zamyslela tak to bolo par sekund a proste iba ho kus potriaslo ale on na to ani nereagoval ani nic a spal dalej?
@vrba24 Neboj, ja ta chapem, tiez sa mi to raz zdalo velmi silne a mala som pocit ze to bolo velmi dlhe a v strese som si veru tiez porevala ale potom som si tu precitala ze je to ok a fakt to zrazu preslo. Neboj, nebude to nic vazne...ved to nema kazdy den ani pravidelne.

Ahojte. Chcem obnovit tuto temu...aj my mame taky problem, par krat som si to vsimla a teraz som si uz na beton ista, ze sa mi to nezda, ze maleho (7mesacny) obcas zacne triast ked mi zaspi na prse. Normalne zaspinka na prse, spinka a zrazu ho zacne uplne mimovolne triast. Je to par sekund. Nie je to striasnutie, ze ho strasie zo zimy, alebo z pocikania sa, proste ho par sekund zrazu jemne trasie. Do 5 sekund asi. Dost som z toho vystrasena. Urcite chcem ist na neuro s nim ale nahodou, vy ste vsetky ok s babatkami, co ste tu pisali?? Dakujem.