icon

Trojročná dcéra má už druhý týždeň vyrážky

2. mar 2023

Dobrý deň mamičky. Moja dcérka mala pred tromi týždňami problém s herpesom na stehne. Boli sme u kožnej, ktorá nám na to predpísala atb. mastičku Fucidin. Po týždni sa objavil výsyp aj z vnútornej strany stehna. Domnievala som sa, že si to preniesla škrabaním. Lenze ku dnešnému dňu má vyhádzané celé telíčko, herpes sa medzitým vyliečil. Prikladám fotku. Objednala som ju zajtra pediatrovi. Máte niekto skúsenosti s postupom? Zobrať krv? Alebo imunoalergológia? Trocha sa obávam aj alergie na kravské mlieko. Cez leto som mala pocit, že ju z neho zapeká, tak sme ho vtedy obmedzili. Keď ho začala znovu piť, tento problém viac nemala.
Dostať sa v dnešnej dobe na imunoalergológiu v Bratislavskom kraji je trošku náročné, ako tak čítam, ale niečo mi hovorí, že asi by bolo vhodné. Prosím, ak máte niekto skúsenosti s takýmto výstupom, ozvite sa. Ďakujem vopred.

autor
2. mar 2023
tanyan
2. mar 2023

Fucidin sa používa pri liečbe infekcií spôsobených baktériami (nie herpes). Ja som ho mala na liečbu impetiga (medovej chrasty) v dôsledku infekcie streptokokmi / stafylokokmi.
Niekedy telo po prekonaní bakteriálnej infekcie zareaguje výsypom. Dcéra to mala tiež raz, že sa pár dní po zápale oka vyhádzala od členkov až pod pazuchy. Po pár hodinách výsyp ustúpil a už bola úplne ok.