Trojročná dcéra máva štípanie v intímnych častiach
Ahojte dievčatá malá bude mať v januári 3 roky a dosť často sa sťažuje že ju štipe piša, neviete mi poradiť aký krém by som mala kúpiť v lekárni ? čo dávate vy svojím detom?
Moja dcéra mala v podobnom veku tieto problémy a doteraz je veľmi citlivá na intímne partie. Začali sme u detskej lekárky, ktorá nás odoslala k detskej gynekologičke. Áno, normálne na koze ju vyšetrovala. Zistila, že tam má maličkú prasklinku, na ktorú jej predpísala na týždeň masť. Tým, že ju to štípalo, stále si tam šla rukami, tak sa to nehojilo. Okrem toho kázala denne poriadne umývať jemnučkým detským gélom (napr. Saforelle, dostať v lekárni) a potom poriadne každý večer ponatierať celú pišulku neutrálnym krémom (napr. Bepanthen, modrá Indulona), ktorý vytvorí ochrannú bariéru pred nečistotami. Predsa len, deti si tam ešte nevedia tak dobre utrieť, moja už chodila vtedy do škôlky, kadečo jej tam ostávalo. Odvtedy sa to rapídne zlepšilo, robili sme to niekoľko rokov takto. Kúpanie nám vôbec neodporúčala, pre dievčatá je to nevhodné, môže si tam zaniesť fekálne baktérie, ktoré sú prítomné vždy, aj keď budeš drhnúť neviem ako. Stačí dobre osprchovať. Tak to bolo u nás, nám sa nezistil urologický problém. Takže čo najskôr riešiť s pediatričkou. A čo sa týka toho prádla, tiež si myslím, že pranie v rukách je max. nedostatočné.
Ja mám doma pásiky na kontrolu moču,také aké má dr. na nefrologii a pozerám jej moč.Ked sme na nefrologii vždy pozrie či nemá červené.Vela piť čaju a je aj detský urologicky čaj.
Dobrý deň, ja síce nemám reálnu skúsenosť lebo mám syna ale mám dve známe a oni majú dievčatka. Obe majú problém ako vaša dcéra a teda jedna má svrbenie zo sladkostí a druhá má svrbenie z citrusovych plodov. Mávajú to aj niektoré dospelé ženy. Vyskúšajte odsledovať. Nemusí to byť hneď zápal možno sú to kvasinky.
Určite by mali neposlali na detskú gynekológiu,skôr na nefrologiu.Napr. dcéra bola na RTG močového mechúra či nemá reflux močového mechúra.
Žasnem ako môžu byť ženy na seba také zlé. A možno z maminy ktorá je starostlivá a milujúca idú spraviť hyenu. Keby napíše, že bola u doktora, spravia z nej hysterku.
Vždy sa dajú voliť iné, vhodnejšie slová, trochu úcty voči človeku prejaviť by bolo fajn.
Dcéra mala podobný problém, najskôr treba zistiť či to je urologicky alebo gynekologicky problém.
Tak ako tu bolo spomenuté, moč treba skontrolovať. Ak bude ten ok, mozno stačí obmedziť mliečne výrobky, sladkosti, prať spodné prádlo v detskom prášku, pre žehliť je tiež fajn. Doktorka nám predpísala takú nejakú vodičku, netuším názov. Imazolom tiež nič nepokazíš. Držím palce
@danka56 Dakujem, my sme moč niesli lekárke pred mesiacom, no ja som niesla a bol v poriadku ale zajtra ho odnesiem zasa. A presne aj mna to vytočilo, že ako mi ženy tu napísali že som nezodpovedná matka.
@martakar Dakujem 🙂
@viestta a ty rieš rodinu a nie MK v každej diskusii tu svietiš.
@cocolino234 Aha, takže ak sa niekto opýta na radu tak je nezodpovedná matka, hovado, ale ak niekto píše že ma dieťa pri čom dieťa nemá a iné veci tak to je ok.
@cocolino234 To je jedno kedy a aká diskusia to bola ak si bola pri plnom vedomí tak také nenapíšeš. Akože nechápem prečo mi ty ideš niečo písať ? Nemáš deti ? Nemáš mi čo poradiť. Skončili sme.
@autorka tusis aspon, ze co ju stipe, resp. preco?
Skusala si to z malej nejak dostat (ak to uz pisala, prepac, ze sa pytatm, necitala som celu diskusiu, asi iba prvu stranu, a tam si nic viac nepisala)?
Lebo moze ist o mykozu, moze to byt mocak (kedze beha bez papuc a ponoziek - i ked v tomto pripade, si myslim ze by neostalo len pri stipkani, ale zaslo by to dalej, az do palenia, rezania pri cikani). Ale kludne moze ist o "len" zaparenu pisuru / ritku.
Ak je to niektory z prvych dvoch dovodov, neskusala by som nahodne masticky, zasla by som za lekarkou.
Pokial by islo o zaparenu pisuru, lebo sa spotila, zle utrela po cikani a pod., to sa obcas pritafi, odporucam masticku neopytiol. My doma na nu nedame dopustit.
A este ma napada - to sa stazuje kedy na stipanie, cez den? hocikedy? len tak?
Lebo napr. moje zeny vzdy pri kupani ked si imyvali dolne partie mydlom, alebo sprchacom, dokonca som im kupila intimny gel pre deti, aj ten pistali pri kupani, umyvani, ze ich to vsetko stipe. Odvtedy si damske zalezistosti umavaju len cistou vodou a je klud.
Moja to máva tiež, boli sme aj u dr. Ta jej predpísala masť Imazol, potom nám odporučila aj Ialugen, obe sa dajú kúpiť. Vždy ich mam doma a keď treba, použijeme (ak to ma len trochu). Moja to máva keď menej pije, alebo v lete z vody keď sa kúpe.
Zajtra ráno odnes moč k doktorke môže to byť začínajúci zápal moč.ciest. Keď sa sťažuje často netreba to zanedbať, aby to neprešlo do chronického zápalu, neliečený zápal môže mať v budúcnosti následky..až ju to štípe zvonku môže to mat zaparené, podráždené. Kúp detský urol.čaj, urinal sirup ten je od roka, zvonka kúp imazol príp. fungicidín , môžeš spraviť aj slabý roztok hypermangánu a do toho ju posadiť. V lekárni alebo zdr.potrebách kúpiš papieriky na vyšetrenie moču je dobré to mať doma a vyšetrit moč kedykoľvek. Dávaj jej veľa piť. Keď beha bosá je veľká pravdepodobnosť, že prechladla. Ked niečo, tak kľudne napíš. Som farm.laborantka.
@venusa85 No moja veľmi málo pije, máme stým problém, napríklad ona ani čajík nemá rada jedine tak vodu ale nechce vela piť :( tak môže to byť aj z toho.
@elanor No ja si myslím že to môže byť tým, že stále behá bosá, a ja jej stále obúvam ponožky a papuče lenže ona si to všetko hned dá dole.
@lalenka33 Dakujem pekne 🙂
@cocolino234 ako prepáč slečna, ale nato, že si len teraz končila strednú školu si dosť drzá k ženám, ktoré by ti mohli byť matkou, máš tu xy diskusií takže tvoj život, podmienky a pomery v ktorých si žila väčšina z nás pozná, komentuješ fakt kopec diskusii a tváriš sa ako ,,odborník" na všetko pritom kopec tvojich rad je laických a úplne mimo ( ako včera pri diskusii o zdedenom dome) , nemáš žiadne deti, ale radíš v kopec temach o výchove, zdraví deti. A ešte zaútočíš na autorku, že rozoberá tvoju 3 roky starú tému, kde sa hráš na matku dieťaťa pritom si vtedy mala cca 16 rokov a teraz napíšeš, že si nebola pri zmysloch, keď si to písala. Ty pri tých zmysloch očividne niesi častejšie keďže si sa nedavno vyjadrila, že si dáte s frajerom trávu. Tvoja minulosť na tebe očividne zanechala následky, ale trošku slušnosti by ti nezaškodilo. Fakt tu nechodím často, ale teba si veľmi dobre pamätám lebo si skoro v každej diskusii aj v takej, ku ktorej realne nemáš čo povedať ako napríklad táto keďže dieťa nemáš a tým pádom ani skúsenosť len si si potrebovala kopnúť.
@alexandra1990 Ona je taká mladučká to som ani nevedela? Pri tom mňa zbabrala ako keby som týrala svoje dieťa a nie iba ona viaceré ženy tu boli dosť nepríjemné....
Stipe ju pri cikani alebo aj inokedy?Ako prve by som jej dala Urinal sirup a detsky urologicky caj.
Ak je to zaparene, nieco na zapareniny,kludne aj sudokrem,pytiol,imazol na zaciatok.
Ak to bude pretrvavat, dr.
Ja som bola so 4 rocnou aj u detskej gyn.Zobrala jej ster a nasla jej tam streptokoka.Tak sme museli nasadit antobiotika.
A gatky treba prat v pracke s normalnym praskom na pranie, bez avivaze a idealne vyzehlit.Gatky iba bavlnene,svetle farby.V rukach to podla mna nemate sancu vyprat tak kvalitne ako v pracke.
Moze to byt hocico-zapalene mocove cesty,zaparenina,reakcia na cistiaci prostriedok, zle utretie.
Kazdopadne,ak to bude pretrvavat rovno sa pytajte ku gyn.pripadne aj koznej nech jej vezmu ster.Moja sa tak 2 mesiace trapila zbytocne,kedze nasa pediatricka na nej skusala vselijake maste a nasadila jej vitamin c akurat.Take som mala nervy na seba,ze som ju neprinutila skor nas poslat k odbornikovi.
@alexandra1990 👌 top komentár
Autorka,vyriešili ste napokon to štípanie?

Normálne zober moc, to stačí keď ti dá sestrička medzi dverami papier a môžeš ísť rovno do labaku, ja to tak bežné robím a aj si počkám na výsledok a s tým idem k Dr, keď je všetko ok, dám zas len sestričke, keď nebude pôjdeš k dr! Mne sa osvedčil brusnicovy sirup, pýtaj v lekárni pre deti, alebo čaj, ale ten moja moc nechce! A keď ma červenú, tak len namastim rybilkou alebo podobným krémom a je kľud! Hlavne ten moc daj vyšetriť a keď bude stále problem, tak sa pýtaj ďalej