icon

Trojročné dieťa 8. deň hnačkuje

mona333
14. júl 2015

Ahojte,moja dcéra uz 8 deň hnackuje a neviem to zastaviť. Skúšali sme smectu,čierne uhlie,banány,ryzovy odvar a stale nič. Je stale slabšia a chudne,co vám pomohlo? Bude mať tri roky.

lalus
•
14. júl 2015

@mona333 8 dní je veľa. choďte s ňou k lekárovi, nech ju pozrie, či už nie je aj dehydrovaná 😖

jaja1979
•
14. júl 2015

@mona333 Smer lekar - tam jedine spravit vytery, testy, moze mat salmonelu alebo nieco ine, nebojis sa, ze sa dehydruje? Osem dni je uz vela na hnacku...

mona333
autor
•
14. júl 2015

Boli sme včera,urobila CRP a vyter. CRP negatívne,vyter výsledky ešte nie su. Lekárka kazala len probiotika a diétu.

charlie1980
•
14. júl 2015

Ked je CRP negativne, nie je to vazne, no 8 dni je uz vela a moze sa dehydrovat. My sme teraz dosli z nemocnice, CRP bolo 56! Teploty do 41C, Zelene stolice s primesou krvi. Ak su a boli stolice riadnej farby, salmonela by to byt nemala. Skus uplne vysadit mliecne vyrobky, lepok setrne, pokracuj v diete, vela ryze a smectu.

mona333
autor
•
14. júl 2015

@charlie1980 týždeň uz je ryžu,zemiak,chlieb,suchare. Nič mliečne,mastné.Smectu pije denne a vôbec sa to nezlepsuje. Stolica má asi všetky farby aké môže mať.

charlie1980
•
14. júl 2015

@mona333 Tak ja by som uz isla asi do nemocnice, ked hovoris, ze slabne a chudne. Ona sa skor odvodnuje...nech jej doplnia tekutinu (infuzia) a tam nech jej urobia vysetrenia.

katarinamarkova
•
14. júl 2015

@mona333 co by po viac ako tyzdnovej hnacke a slabuckom, chudnucom dietati pomohlo?
uplne jednoduchy babsky recept: navsteva lekara!!!

katarinamarkova
•
14. júl 2015

@mona333
sorry....boli ste....dr. nic....tak ak skutocne slabne bezte do nemocnice, ked uz nic ine aspon jej daju infuzky.

lubkalubka1
•
14. júl 2015

áno, jednoznačne treba infúzie, určite stratila veľa minerálov, ktoré jej vedia aj ovplyvniť zdravie....takže nečakaj na výsledky výteru, niekedy to trvá veľmi dlho a choď do nemocnice!!!!

tykat
•
14. júl 2015

Ak slabne tak rozhodne do nemocnice, 8 dni je na 3r dieta pridlho, dehydrataciu zistis tak ze jej na chrbte ruky stlacis k sebe kozu do takeho kopceka a ak sa po pusteni ten kopcek dava do povodneho tvaru pomaly tak je dehydrovana.

jabadaba
•
14. júl 2015

@mona333 smer lekar a to neodkladne. 8 dni je vela. Hnacka by mala prejst samoliecbou tak do troch az piatich dni, dlhsie urcite trvat nema.

veriiii
•
14. júl 2015

@mona333 8.den?uz davno ste mali byt u lekara..u tak malych deti sa ani samoliecba neodporuca,alebo max 24 hodin a ak nie ej zlepsenie,tak k lekarovi..smecta, hylak, rehydratacne roztoky(nie samotna voda,,) su uzitocne a ucinne len u urcitych virusovych hnackach.ale rotavirus, echovirus, norovirus a pod alebo bakterialne hnacky musia byt liecene specialne..mala mozno potrebuje aj infuzku na zavodnenie..

sonetta
•
14. júl 2015

zavarane cucoriedky, ale bez tej stavy. to u nas doma zaberie vzdy. 8 dni je naozaj vela.
@mona333

didkes
•
14. júl 2015

Bud tvoja doktorka alebo ty nie ste pri zmysloch , u nas v nitre staci 8 riedkych stolic a uz je na infuzii a liecia ju neviem na co cakas, neznasam mamy co sedia na nete namiesto toho aby riesili zdravie tam kde treba

katarina644
•
14. júl 2015

@didkes tak pekne si to napisala. do prcic, my sme tiez najprv nechodili po doktoroch, teraz deti mali taku zakernu chorobu, ze sme skoncili postupne s detimi mesiac v nemocke. a videla som tam hnackove deti, aj moja tam chytila hnacky, nevedeli zastavit, prisla taka starsia sestricka zvysila smectu a prestala hned hnackovat.

katarina644
•
14. júl 2015

@mona333 mamicka, okamzita hospitalizacia do nemocnice, ak nechcete mat este horsie priznaky ake mate. kym sa da rychlo pomoct, treba konat.

mona333
autor
•
14. júl 2015

@sonetta ďakujem
Dehydrovana nie je,lekárka to kontrolovala. Je cula a hnaciek denne nie je vela,aj ked su denne. Konzultovala som aj s nemocnicou, dali nám roztok a probiotika.

@didkes dakujem za ocenenie,zdravie riešim s lekármi,len som chcela vedieť skúsenosť co môže este zastaviť hnacky, zápal nemá a pokiaľ nie je dehydrovana,tak lekárka nechce dať hospitalizovat

igiana
•
15. júl 2015

@mona333 musite uz len pockat na vysledky, tazko povedat, co to moze byt.

zuzik307
•
15. júl 2015

@didkes asi si si nevsimla, ze autorka pisala, ze u dr. bola den predtym, ako napisala tento prispevok 🙄

radhikaoswaldova
•
5. sep 2021

@mona333 co Malej nakoniec bolo? Ako ste to zvladli?

anielicek009
•
17. dec 2021

@radhikaoswaldova dobrý deň aj vy ste to mali?