Trojročné dieťa má sople a hlieny
Ahojte baby, mala od piatku soplila teraz je počuť tie sople ale odsavam a nič. Má to akoby vzadu. Volala som našej doktorke lebo ona nevyšetruje normálne tak napísala žltý trifed na tie zadné sople že mám dávať 3x denne po 2,5 ml. Chcem sa spýtať môžem nasadiť aj solmucol na odhlienenie? Alebo poradíte niečo účinné? Ten trifed žltý vlastne čo urobí? Myslela som že to je len na odpuchnutie sliznice.
Trifed je na znizenie opuchu. Ja mojmu pri takejto nadche davam aj Sinupret, ten tie sople zriedi a popusti. Tiez s tym pobytom vonku suhlasim, povyteka to tam.
@nique V mojom okoli nie je standardom, ze by sa takto stare deti vedeli ucinne vysnrkat. Moj 3r napr. smrkat vie, ale len to, co ma aktualne natecene v nose. Aby vytlacil huste sople zo vselijakych zakuti, na to nema este potrebnu silu, takze tiez odsavam.
U nas najlepsie zabera inhalator alebo naparovanie, len pri tom pozor, lebo ta para je dost tepla. Ked ideme cistit nos, tak zakazdym vyplachneme morskou vodou v spreji a vysmrka sa a potom dame co predpise doktorka.
@nique
@marianarem
@emmi101 ďakujem vám za rady, ste zlate. 🥰 morskú soľ v spreji máme to dávam, aj nasivin dávam 3x do dňa no mám pocit že je taká zahuhnana a už občas aj zakasle z tých hlienov. Inak od narodenia mala len raz nádchu keď mala 7 mesiacov, potom v 2r koronu a teraz prvý krát takýto soplik a veľa hlienov takže smrkat sa učíme skúša to aj sama ale ešte to nie je ono. Od januára nastúpila do škôlky tak si musím zvykať na tieto rôzne choroby. Lenže som v tom začiatočník 😀 ten žltý trifed čo nám pani dr napísala vlastne pomáha na tie sopliky? A ak začne viac kašľať z tých hlienov tak čo mám kúpiť k tomu trifedu prosím? Inak inhalovat mi nechce, kričí pri tom au au au bojím sa
Vyskusaj tak, ze nedas hned tu masku na tvar, ale drz to v niekolkocentimetrovej vzdialenosti. Proste nech ta para ide do tvaricky aspon trochu, nech to vdychuje. Postupne potom chod blizsie na dalsi raz. My sme na to isli takto, lebo tiez Tami nechcela. Ale zapli sme rozpravku a zvladli sme to nejak. Teraz uz sama bez problemov to zvlada 🙂

Skusala si libenar? Potom este pri zadnych soploch deti zavriem do sprchy, pustim horucu vodu a naparujeme sa. Po 15min ma volne dychacie cesty. Ak nema teplotu, treba ist vonku. Chladny vzduch jej urcite uvolni nos. Solmucol som davala iba 1x, a to az ked sople pozatekali a syn ich vykasliaval. Ale mna prekvapuje, ze 3-rocne dieta odsavas. Neber to zle, ale deti v takom veku uz by sa mali vediet vysmrkat. Samozrejme, mam malo info, mozno je problem niekde inde.