Trojročný syn často zvracia. Je to normálne?

babareno
2. dec 2013

Mamicky nemate skusenost nahodou, ze vam dietatko castejsie zvracia? Moj takmer 3 rocny syn dost casto zvracia...priblizne 2-3 krat do tyzdna, niekedy viac. Ak place viac, tak zarucene to skonci zvracanim, no kedykolvek aj v noci sa prebudi a zvracia. Lekarka nam povedala cca 2 mesiace dozadu, ze je to normalne, no neprestava to..tak neviem :/

bahira1962012
2. dec 2013

syn zvracal často od maleho babatka a zostalo mu to, našťastie už len pri jazde autom ma problém ,už má 8 rokov 😒 vyšetenia boli v poriadku a nič mu nezistili..

marylis
2. dec 2013

@babareno aj ja som zvracala od maleho babatka, najskor reflux, potom obcasne nevolnosti, prevracala som kazdu cestu autom, prevracala som cele kramy vzdy, dokonca som prevracala cely porod. A NIC mi nieje. Podla mna je len typ cloveka, ktoremu sa rychlejsie podrazdi zaludok a ide to hned von. 🙂 Samozrejme ak by sa ti zdalo, ze to je az prilis casto, tak urcite trvaj na vysetreniach 😉

durik
2. dec 2013

Ak je vracanie niekolkokrat do tyzdna a trva to dlhsiu dobu, vobec to nie je v poriadku. Zaludocna kyselina totiz rozleptava traviacu trubicu a ta sa velmi pomaly regeneruje lebo je to vlastne chrupavka. Kyselina tiez rozleptava zuby a tie sa potom lahsie kazia. Urcite to treba riesit, moze to byt aj psychickeho povovdu (stresujuce situacie a pod.).

siska53
2. dec 2013

A nemate reflux? Nas maly je tiez taky,ze sa lahsie dovracia,ak je chory a moc zahlieneny,vracia 1 den,predtym dost casto vracal po mlieku,nie vzdy,ale dost casto.ako prestal pit mlieko,problemy s vracanim su len vtedy,ak ma teplotu a zatekajuce sople.
ja by som odporucila gastroenterologa navstivit a nech ho posle na vysetrenie,neviem ako u vacsich (nas na,gastre vysmiala,ze taky velky uz nemoze mat reflux,ale ako som citala,moze),u babatiek to zistuju sonom. Nas maly to ako babo potvrdene mal.

matusvocik
8. mar 2014

prave riešim s mojim skoro 3 ročnym synom rovnaky problem. od narodenia vracal...mal reflux...niak obvzlašť sme to neriešili, snažili sme sa ho držať s hlavičkou hore aby nevyvratil mliečko a ked sme začali davať prikrm tak to pomaly ustúpilo. problem je v tom, že stale mávame brušne vyrozy...posledny rok je to už skoro každé 2-3 mesiace, syn ma oslabenu imunitu a doktorka povedala, že pokiaľ si pcha ručky do ust je to normalne (čo chapem, lebo on stale niečo oblyzuje a hryzie kôly zubom). chory inak nebývame, antibiotika mal minulú zimu raz, na jeseň a teraz na jar raz kašlik....
ja aj tak neviem či je v poriadku, že zvracia každé 3 mesiace. gastroentologička mi nepovie nič, lebo sondu mu do bruška zaviesť nedam a doktorka povedala, že to bude riešiť ked bude väčši a problem bude pretrvávať. tak neviem. inak prospievame pekne.