Trojročný syn odmieta antibiotiká

15. okt 2021

Prosím nejaky typ ako dostať do syna antibiotiká? Ma 3 roky, zápal priedušiek a nechce si dať vysvetlit že ten sirup potrebuje. Iné detské lieky nemá problém ale tieto sú naozaj odporne, nečudujem sa mu že ich nechce ale trápi ma to. Dnes sa mi podarilo “oklamať ho” že mu idem dať jogurt a namiesto toho mal ten liek ale viem že zajtra to uz nezaberie, prosím nejakú radu lebo sa asi zbláznim.

ruzovakrava
15. okt 2021

Tak hlavne by som s ním nevyjednávala, jednoducho - si chorý, tieto lieky musíš papať. Koniec diskusie. No a potom poriešiť s čím ich najlepšie podať. ATB s džúsom určite nie, ale napríklad keď si ich bude môcť zapiť bylinkovým čajom s riadnou dávkou medu tak by to išlo. Plus teda pochváliť za spoluprácu keď spapá, ukázať že aj vy jete hnusné lieky keď ste chorí, ten a ten kamarát papal tiež také lieky aj keď boli nechutné, možno by pomohla nejaká odmena (doješ balenie, vyzdravieš, pôjdeme na pizzu alebo zákusok), takto to je u nás. A keď videla že tie lieky som ochotná dať aj nasilu tak spolupracuje na vysokej úrovni 😃😃 inak najlepšie keď to dáš striekačkou smerom na líce a hneď si to zapije.
Nikdy ich nemiešaj do jedla lebo ti prestane aj jesť

patka06
15. okt 2021

miesto sirupu si pýtať u lekárky tabletky, tam ich chuť ani zacíti

nikpa
15. okt 2021

Má zápal priedušiek, tie ATB potrebuje, ak si to nedá vysvetliť ani do jedla zakamuflovat tak chytiť, striekačkou streknut do úst, prichytiť za bradu aby nevyplul ako keď bol bábätko 🤷 keď treba tak treba. Ale prepáč, neviem si to celkom predstaviť, že s 3 ročným o niečom takomto vyjednávam. Mám malé deti, jedno približne staré ako ty, prešli sme si choroby kedy tiež bolo treba dávať hnusné lieky a protestoval, aj je celkom vzdorovity ale o takýchto veciach sa u nás nediskutuje, musel vypiť a hotovo.

hopeja
15. okt 2021

Ja dávam tiez nasilu, inak to nejde

marzuz89
15. okt 2021

3 rocne dieta je uz dost velke a dost rozumne, aby si mu to vysvetlila, a aby pochopilo, nie je babatko, aby si ho klamala, nie je hlupy, rozozna jogurt od sirupu. Este ho krmis? U nas na vsetko zabera rozhovor. Normalne vysvetli, ze je to liek ktory mu pomoze na bolave hrdielko atd, ked si ho neda tak toto a toto bude. Hotovo, vybavene. A ked by to neslo, tak by som sa normalne spytala, s cim teda chce ten liek spapat, vypit. Nech si sam povie. Pre mna za mna aj zajest piskotou alebo cim, alebo podat s kakavkom..

A ked nie, tak nie, bohuzial spapat ho musis 😉

autor
15. okt 2021

@marzuz89 presne toto všetko som skusala, keď to už nešlo po dobrom tak potom som mu vysvetlila že pôjde do nemocnice a tam mu to dá pani doktorka, na to odpovedal že mu to nevadi, že radšej pôjde tam. Ľahko sa vravi že o tom sa nediskutuje ale toto bolo naozaj náročné. A zas ak mu to dam nasilu bojim sa aby to nevyvracal

sasitimi17
15. okt 2021

Tiež som vysvetlila že pokial chce byt zdravá a chce sa hrať s detičkami v škôlke tak tých pár sekúnd tu chuť pretrpí. Uznala som že ma pravdu je to naozaj odporne ale bohužiaľ musí to rýchlo preglgnut a ihneď som jej nachystala sladkú vodu aby tu chuť čo najrýchlejšie zapila. A zvykla si postupne sme nemali vôbec žiadny problém. Vždy pofrflala aké je to beeek fuj hnusne horké ale potom som ju pochválila že to nádherne zvládla a o chvilu už bude zdravá.

mon1806
16. okt 2021

To vážne vyjednávať s 3 ročným dieťaťom? Akože neriešila by som chytila som za ústa naspulula pery a vtrepala mu ten sirup a držala kým ho nepolkol dovidenia, žeby som ja robila to co povie dieťa ci to chce alebo nie a hlavne keď je takto chorý???? Ako neexistuje, možno si poviete bože co to je za matku ale čo sa týka choroby ja nepoznám kompromis. Ani keď mal covid som nepoznala mal v celých ústach afty myslíte že si ich chcel dávať vyžierat stiplavym propolisom? Samozrejme ze zjapal len keď som vytiahla fľaštičku a nepomohlo nič proste bohužiaľ manžel ho chytil nasilu držal ja otvorila ústa a vytierala dovidenia po 5 sekundovom zjape nebolo nič nebojte sa nemal a ani vás nebude mať z toho traumu ale deti to nepochopia a nepriletia za vami aby ste im sama dala. Lieky takéto malé deti určite nie 🙅 môžte tak s 5 ročným takto vyjednávať a s nie s 3

janulik2008
16. okt 2021

Keby si videla a počula, čo sme my robili s malou keď bola chorá tak by si si myslela že malú týrame. Skúšali sme vyjednávať nepomohlo. Sestra ju prisadla a nasilu jej sirupy dávala. Bohužiaľ atb MUSÍ zobrať. Bolo revu kriku ale inak to nejde. Vieš, deti sú tvrdohlavé my ako dospelí hoc je sirup 🤢 šupneme a zapijeme ale deti sú deti. V tom však kompromis neexistuje.

Malá doteraz jediný sirup kt vypije je kalciový 😀😀😀

lienka9
16. okt 2021

Zial ak nejde vysvetlit nasilu.syn tiez nechcel ale chytila som vsunula striekacku do krku a rychlo zapit codou alebo dzusom ak sa neda inak.a to vysvetlovanie chapem.mojmu synovi tiez nejde vysvetlit,na neho vo vseobecnosti zabera lepsie sokova terapia 😁

veronika0310
16. okt 2021

S mojim som kedysi mávala tiež taký problém 🤷🏻‍♀️Bola som z toho na prášky. Vyjednávanie nezaberalo ani to keď som mu za to niečo sľúbila. Absolútne nič naňho nezaberalo a začal brať lieky až vtedy keď som ochorela aj ja a tiež som brala lieky. Inak dovtedy mi nepomohlo ani dávať nasilu lebo do pol hodiny sa povracal a vyvracal aj všetko čo zjedol. Dokonca mi odmietol jesť. A od tej chvíle zakaždým keď už bol chorý s liekmi nemal problém. Ale je pravda, že s tabletkami mal oveľa menší problém ako so sirupom.

whatever1
16. okt 2021

Daj mu to do cca deci vlazneho čaju s cukrom alebo medom, ale najprv ochutnaj či netreba zriediť. Nemusi to vypiť na jeden hlt. Probiotika dávaš? Ja kupujem také detske "cukrikove" a na kašeľ sú uz aj lizatka.

nevenka
16. okt 2021

Boze, my mame zlate deti ohladom liekov 😅 🤣...Oni mi to bastia ako nic. Ale k veci. Ked raz mala dcera laryngitidu, a to taku, ze nas poslala domov s tym, ze mame sledovat, ako dycha a ked jej vpladne jamka, tam medzi klucnymi kostami na krku, tak okamzite volat rzp, ze do nemocnice. To dieta sipelo, strasne volaco. Tak dostala Prednison, kedze vtedy cipky neboli, vygrcala mi to, som jej to drvila a davala striekackou nasilu. Horke ako svina, fuj, no to jedine mi nechcela, inak si ATB sirupy chodili sami pytat. Proste, takto, nasilu, ked to inak nejde. Jeden drzat a druhy striekackou od nurofenu, smerom do lica, aby mu nezabehlo...

mogaa
16. okt 2021

no naozaj a o takýc veciach ani nediskutuje...nechce, treba mu ich dať v striekačke a hneď zapiť......prípadne ho niečím motivuj

janushka_t
16. okt 2021

Mne sirup ani za svet nechcel. Pomohlo zmeniť na tabletky, tie rozdrviť, lyžička popučeného banánu a na to liek. Vedel, že tam má liek, neklamala som ho. Tie sirupy sú fakt nechutné, sama by som s tým mala problém.

autor
16. okt 2021

Tak dnes už druha dávka za nami, polhodinový rev a vreskot, maly dostal záchvat ze ledva dychal 🙄dvaja sme mali problém dať mu to, Ocinko ho držal a ja som nasilu strekla do lica. Hrôza keď si predstavím ze ešte 4 dni takto fungovať 😪držte palce

fiafia
16. okt 2021

Až také ľahké to nieje. Mám takmer 5rocnu a keď to nezje dobrovoľne tak to vygrcia. Jasne,že vyhrám a dám jej nasilu no straca to význam keď je všetko na zemi. Takže sa vždy dohodneme za akých podmienok to zje 🤭 marina keksy predtým,potom aby necítila chuť a dá sa to prežiť.

fiafia
16. okt 2021

@fiafia a nehanbím sa priznať ,že som ju keď bola menšia aj podplatila. Barbie, dáke kinderko, omaľovánka atď 😁