Trojtýždňové bábätko má teplotu

twitinka
15. máj 2015

Ahojte. Moja dcerka ma 3 tyzdne aj 4 dni a prave som jej namerala teplotu 37,9. Mam strach. Uz vcera zacala kychat a kaslat, ale myslela som si ze jej len zabehli slinky. Dneska ked kychala tak jej vybehol aj soplik ktory som odsala. Co mam robit? Utekat na pohotovost? Ja sama som prechladnuta a kojim, moze to mat odo mna? Ja beriem paracetamol a horuce napoje na prechaldnutie s obsahom paracetamolu. Teraz pri naposledom kojeni papala malicko a hned zaspala. Trpine aj kolikou na ktoru uzivame kvapky colief pred kazdym kojenim. prosim poradte co mam robit, pripadne ako znizit teplotu?

briketa
15. máj 2015

@twitinka 37,9 nie je nic na paniku ani u trojtyzdnoveho babatka. malinke deti maju tendenciu pri chorobe vyletiet s teplotou strasne rychlo hore, nad 38 a vyssie. az nad 38 riesis. Zacni obkladmi kasicky tvaroh+citronova stava na dlane a chodidla, obviazat vreckovkou a vymienat kazdych 15 minut. Ak neklesa, das jej babatkovsky panadol cipok do ritky.
v tvojom pripade podla priznakov ma klasicky virus - prekne dojcit a dojcit a dojcit a nic ine. odsavat sopliky, dat popod dve nohy postielky knihy, aby spala s vyvysenou hlavou a mohla lepsie dychat a cez postielku prehodit mokry uterak, aby mala vlhkejsi vzduch. to je vsetko. 🙂

briketa
15. máj 2015

@twitinka ....este ma napadlo, neprehrievat miestnost kde spi, nech je miestnost dobre vyvetrana a chladna, nie vykurena. ale nech nespi v prievane. ak mate zvlhcovac vzduchu , tak ho zapni pri postielke.

twitinka
autor
15. máj 2015

Dakujem. A mam stale dojcit ked som aj ja prechaldnuta a beriem paracetamol? Nemoze ta jej teplota byt z toho? a mam ju zababusit ci radsej nechat odokrytu nech sa neprehrieva?

briketa
15. máj 2015

@twitinka nebabusit!! tym jej zvysujes teplotu, cize je prihorsis. Ona nema nikdy teplotu z Teba, je uz samostatna telesna jednotka. Ak chyti virus, je to len normalne vonkajsim prenosom. Najlepsim liekom je dojcenie. Paracetamol nema vplyv na mlieko, mozes ho brat.

koniarova
15. máj 2015

@briketa Dodnes nezaubudnem, ako ma lekár na pohotovosti zvozil, že som dávala zábal na nohy a zápästia. Že kde som toto počula. Vraj vždy len na hrudník. Už som potom radšej len kúpala vo vlažnej vode, lebo som sama nevedela, čo je správne.

koniarova
15. máj 2015

@twitinka Neviem, ja by som pri takej teplote a tak malom bábätku šla radšej na pohotovosť.

twitinka
autor
15. máj 2015

Dakujem za rady. Teplota pozvolna klesa, uz ma 37,4. A to som nedavala ziadne zabali zatial. Tak hadam jej klesne ta teplota.

koniarova
15. máj 2015

@twitinka To už je úplne normálna teplota. Tak len sleduj. 😉

aristka
15. máj 2015

To nie je žiadna teplota,nestresuj ,ak si chora daj si na pusu rušku a hotovo a ak pôjdeš k pedine nechaj sa poučiť niečo o teplote a pripadne ako postupovať ,ak horúčka bude a nie normalna teplota ,ktoru si tu udala...

ukulela
15. máj 2015

@twitinka ked si chora, nos rusku cez tvar. aj ja som nosila 🙂 inac neviem, ci je dobre kombinovat tapletky s tymi teplymi napojmi ... to si precitaj.

bonaqa2013
15. máj 2015

@twitinka zavolaj na pohotovosť, nech poradia. Ak nemáš ako ísť teraz večer, choď zajtra. Je to ešte malinké bábo. Vlastne novorodenec.

zabina27
15. máj 2015

@bonaqa2013 mne napriklad na pohotovosti po telefone vobec neporadili, sestricka mi povedala, ze ona mi nemoze povedat, ci prist alebo nie, ze je to na mne a ja musim posudit, ci treba prist s teplotami, proste ze je to moja zodpovednost...
@koniarova tiez nezabudnem, ako ma zvozili, ze sme isli na pohotovost a nic sme malemu od teploty nedali... nabuduce budem mudrejsia 🙂
ale pri tak malom babatku neviem poradit, neviem, ake lieky sa mozu, len netreba prehrievat oblecenim, neprikryvat zbytocne a zabal len vtedy, ak ma horuce aj rucky a nozky, ak ma studene, tak vtedy nie, a pokusat sa, aby vela pilo, to moze aj male, vela dojcit, pripadne aj vodu lyzickou, aby neprislo o tekutiny

marianka0101
15. máj 2015

Ak je ta teplota merana v konecniku po odratani 0,5 stupna, tak by som sa isla ukazat na pohotovost. Je to malinke babatko, tam clovek nikdy nevie. Ak si merala bezkontaktnym teplomerom, tak tomu by som velmi neverila. Lieky tak malemu babatku by som tiez nedavala,bez toho aby doktor povedal. Nebabusit,neprehrievat a co sa tyka nejakych zabalov, to by som tiez sama od seba nerobila. Tak ako sa rychlo mimino prehreje, tak ho mozes aj rychlo podchladit. Naj je dat ho skontrolovat doktorovi, pripadne minimalne zavolat na pohotovost a poprosit o radu. Pripadne my sme dostali v BA pri odchode z porodnice kontakt na novorodenecke oddelenie s tym, ze ak sa nam nieco nebude zdat, mozeme volat 24hodin denne. Drzim palce nech je malinka ok.

bonaqa2013
15. máj 2015

@zabina27 to čo je za pohotovosť. U nás v MT sú na detskej pohotovosti neskutočne ochotní. A to už tam volávam roky. Mám deti od 5 do 20 rokov. chodiť moc nechcú, ale poradia. ale pri takom malom bábu by iste prišli.....

twitinka
autor
16. máj 2015

Problem je aj v tom ze byvam v anglicku a tu je ta starostlivost o dost....ina....ako na SR. ale dakujem za vsetky rady, dneska ideme doktorovi hoci teplota uz nebola od vcera vecer mame pod 37.