Trojtýždňové bábätko sa pred kakaním namáha
Ahojte🙂 pytam sa tych kto uz ma skusenosti s babatkom. Mala bude mat 3tyzdne papa mm, obcas dokrmujem nutrilonom. Vacsinou sa pokaka hned po papani, skor po dojceni. Ale ked zaspi za nejaky cas sa zacne trapit keby tlacila, niekedy sa trapi az dovtedy kym sa nevykaka. Ale zasa uz dlhsiu dobu nepocujem ze by prdela. Myslite ze keby som pila feniklovy caj a kojila pomoze jej to?
@lorika6988 Myslím si ze bude chyba v tom nutrilone. Ja som tiež malú kojila a dávala jej aj sunar a ten jej vadil. Skúsila som Kendamil ma ho uz od troch mesiacov a kojiť som prestala. Len ked skúsiš zmeniť mlieko bude ti kakať zelenú stolicu tak sa nezlakni. A vyskúšaj aj rektalnu rurku ta mojej veľmi pomohla aj prdy odišli.
@banalu ale praveze ona nema tvrdu stolicu. Inak by som chapala preco to robi. Ale ma normalnu niekedy uz aj riedku. Ked ju mam na rukach tak normalne pocujem jak jej pracuje brusko. Je jasne ze skor ci neskor opytat pediatra, ale prichadza noc a dopredu sa bojim
Skús masírovať bruško v smere hodinových ručičiek (čo je smer ktorým prechádza stolica v hrubom čreve), pocvičiť nožičkami (dávať k sebe pravé kolienko a ľavý lakeť a opačne), potom pretočiť na bruško a pomasírovať trošku chrbátik. Pomáha to na prdíky aj stolica sa pohne trošku.
Niekedy pomôžu aj teplé obklady alebo kúpeľ.
@lorika6988 nam velmi pomohli kvapky Baby calm, ked sa drobec pucil. Vyslovene nemal koliky alebo problemy s kakanim, ale tlacil a pucil bezne v takom veku. Este sme pouzivali na brusko mast Pupik, masirovat, bicyklovat s nozickami, nahriaty vankusik s ceresnovymi koskami na brusko... To sa fajne prdkalo 🙂. Babatka to mavaju niekedy tazke s dozrievanim traviaceho traktu 🤷🏻♀️. Nikdy sa nic nepokazi ked sa problem preberie s pediatrom, ale neboj, bude to ok.

@lorika6988 na zmakcenie stolice skor kamilkovy cajik, ale pozor je to mozny alergen. Tak ak sa vyhadze tak aby si vedela, ale nemusis sa roho bat, daj po troskach.
Inak je dost zname, ze z Nutrilonu zapeka, skus ine UM na dokrmovanie.