Trojtýždňové bábo celý deň prdká

fifinka84
25. dec 2014

Ahojte baby, mam trojtyzdnove babo a cele dni ho puci a prdka, brusko ma makke, iba ho kojim davam bacha na nevhodne potraviny a ono nam stale prdka. Lekar mi povedal, ze je to ok, ale mne sa to nezda. Ake mate skusenosti vy s vasimi detmi, je to normalne, nemam nieco s mliekom?

pribinak
25. dec 2014

Buď rada, ze si prdka a ze sa mu da, by si videla tie vresky, ked si taky maly človek nevie prdnut, to ze sa pritom puci, znamena, ze este nevie používať brusny lis, oni to chvíľu trva kým sa to bábätko naučí
Podla mna je to tiez OK, ked nieže neplače, ale nekričí, nepisti, neťahá nožičky k brusky

zita19
25. dec 2014

No pokial prdka je to absolutne v poriadku. Ked prestane, tak az vtedy zacina problem. Nevies si predstavit ako potesi taky prdik pri zarazených vetroch u malého babatka. Tes sa kym prdi, ze prdi.

bibistec
27. dec 2014

no neviem v poriedku to podla mna nie je tak celkom. U nas bolo presne to iste, teraz ma dcerka 5 rokov a mame zistene silnu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka (plati aj na vsetky ostatne mlieka) cize staci ak zjes lyzicu smotany a uz je tu problem. A ine intolerancie potravin, lepku a pod. To vieme teraz vtedy sme ani nechyrovali. Dobre je ze prdka apson neboli brusko ale u nas sa to potom stale zhorsovalo az kym nezistili tie potraviny. Skus probioticke kvapky, pripadne ci nema intoleranciu laktozy to moze mat aj z materskeho mlieka a vtedy sa davaju take specialne kvapky. Hlavne neprestan kojit ak nemusis. Ale ak mas pochybnosti na gastre vedia urobit vysetrenia, robia sa ultrazvukom a tak, pripadne stolica, neboj babatko netrpi. Mozno je to len este vyvijajuci sa traviaci trakt ale tu laktozu by som minimalne zriesila lebo to sa fakt da pomoct.