icon

Trojtýždňové bábo extrémne krochká, chrápe a chrčí

kikaham
5. aug 2021

A doktorka na to ze to nič nieje.. No ju niekedy zvija od toho akoby sa nemôže nadýchnuť.. Navise aj keď papa ma 3 týždne.. Kamarátky mi píšu ze im dieťa vypije naraz aj 90 120 ml.. Moja dá ledva 40 aj keď po 3-4 hodinách proste viac nedá príde mi to strašne málo.. Ako to máte vy chrapcalo chrcalo aj vaše babo? A koľko vypije?

pribinak
5. aug 2021

@kikaham Hm, šla by som na konzultáciu k inej pediatricke

janka_266
5. aug 2021

@kikaham môže to byt stridor, v prípade, že neprospieva sa treba pýtať na orl, najlepšie na Kramáre ísť, tam jej to pozrú sondou, a povedia, ako to je. Nám povedali, že z toho vyrastie, keď nie do 6 mesiacov, tak do 2 rokov, dnes má 6 mesiacov a stále z toho nevyrastol, tak snáď do tých 2 rokov.
To je v podstate nedozrela chrupavka hrtanu.
Nám to zistili hneď po pôrode a všetci v nemocnici sa tvárili akoby to bola lepra, že take nemali už 10 rokov, al nie aj viac a potom som stretla aj v rodine rovno 3 mamičky, čo im deti robili to iste, len im nikto nepovedal, ze čo to je. Aj doktorka robila problémy s očkovaním, že čo ak bude veľmi plakat po očkovanie a zatvorí sa mu to, a nebude sa vedieť nadýchnuť. Na orl to vylúčili. Len obyčajne orl nemá väčšinou tu speci sondu na bábätka. Tak ušetrite si čas a rovno keď tak Kramáre

hipuska
5. aug 2021

Odporúčam urobiť si video.

lucijalucy
5. aug 2021

Náš syn jedol tiež pomenej. Mililitre si nepamätám, ale naučila som sa, že netreba deti porovnávať. Kým prospieva, všetko je v poriadku. Ani my dospelí nejdeme podľa tabuliek každý rovnako. Náš tiež chrapčal, chrčal, bolo počuť hlieny. Lekárka sa vyjadrila, že nakoľko tak malé dieťa ich nevie vysmrkať a vykašľať, je to normálne. Hlieny stekajú a buď ich vyvracajú, vylúčia so stolicou, alebo nič. Ja som len dávala morskú vodu do nosa, čo som vedela odsávačkou odsať som odsala a samé to napokon aj prešlo.. ak máte pochybnosti, naliehajte na prešetrenie pediatrom alebo zmeňte pediatra.

andrejka1974
5. aug 2021

Ked chrci moue to bytstrifor urcite ist k lekarovi moja dcerka ho mala boli sme pod kontrolou v roku to prestalo

anjelikdianka
10. nov 2022

@kikaham Ahoj.Vyriešilo sa to že bábätko chrápal a chrčal.Mame to tiež.syn má 7 týždnou a pri papaní ale aj pri zaspávaní chčí a v noci kym nenajde vhodnú polohu tak chrápe ako starý chlap.
Boli ste na nejakom vyšetrení alebo sa to vyriešilo samo?

kikaham
autor
15. nov 2022

@anjelikdianka
@anjelikdianka ahoj áno vyriešilo museli sme ísť do nemocnice na vyšetrenie doktorka povedala že to nič nieje ale ja som mala podozrenie na STRIDOR TAK NAS VYPISALA DOKTORKA A BOLO TO ONO ..JE TO VLASTNE ZUZENA PREPAZKA HRtana KTORA SA V LEPSOM NASOM PRIPADE SAMA vYROVNA AKO DIETA RASTIE ALEBO SA TO MUSI OPEROVAT ...