Tupozrakosť 3 ročnej dcérky
Ahojte.
Chcela by som sa opýtať o radu, prípadne názory, postrehy a informácie o tupozrakosti vasich deticiek. My sme boli dnes u ocneho a povadal nam ze mame jedno oko tupozrake a ze na oboch ockach budeme mat 3-ky dioptrie, na blizko.....ja som z toho uuuuuplne zufala a nestastna ☹ Chcela by som sa preto opytat ci ste sa s tym niektora z vas stretla a ci sa to vyliecilo, myslim ta tupozrakost a ci sa aj dioptrie zmensili. Ja nemam pocit ze dcerka nevidi, no ale lekar to vidi inak....
Ďakujem za kazdu odpoved, nazor, radu
na slovensku sa to neda nikde operovat?
@travnerka12 ja som sa doteraz docitala, ze sa to neda nikde operovat, ze je to porucha neuronov v oku....
@marcela91, neviem najst nic, no som fakt zvedava, co je na tom pravdy, lebo ozaj ma ta info od lekarky velmi prekvapila, sama som tupozraka a viem ze to operovat neslo kedysi, a ozaj by som chcela vediet ci az tak daleko veda zasla. Hovorila, ze da sa operovat v Brne ale len u deti. No som zvedava ozaj, ci ta info je pravdiva....
@katka1981 skusim na ten kontakt v pondelok zavolat. Dnes som volala do Martina na jednu kliniku , testuju tam nejaku novu metodu na liecbu tupozrakosti 3D pocitacove hry, ale ako mi povedali, az od 8 rokov veku. Je to v UVEA Mediklinik, skor mi malu nezoberu, hoc ma uz takmer sedem rokov a museli by sme kusisko dochadzat, ale co by clovek neurobil. Docitala som sa este o jednom pristroji z ruska, na domace pouzitie, mamicky z tejto diskusie ho vrele odporucaju, pisala som si s nimi aj sukromne....
http://nanicmama.sme.sk/poruchy-zraku/tupozrako...
@marcela91 ahoj,ako si dopadla s tym martinom? Da sa to riesit? Do kolkeho roku zivota je to vobec mozne zlepsit? Mne diagnostikovali tupozrakost az dakedt v 8 rokoch...este bola snaha mi zdrave oko zakryvat,ale jasne,ze oko uz bolo vyvinute...na zaciatku mi davali dioptrie 3-ky na kazde oko...neskor v puberte so okuliare nemusela vobec nosit...teraz mam uz po 30 a okuliare nenosim...no,postupne budem musiet,lebo na dialku prestavam ostro vidiet...najhorsie su titulky v kine, ci prezentacie na skoleniach... ;)
@oknosmas na kontrolu po pol roku meme ist o mesiac,oko zakryvame na 4az 6 hod denne,15 pleoptickych cviceni za sebou v ordinacii,denne 10 min.ocna gymnastika,15 min pristroj z bieloruska. Bola som v optike dat malej ocko premerat,bo mi vidi doma na teste s okuliarmi o dva riadky menej citat ako bez a to by asi nemali byt. Povodny vizus september bol lekarkou namerany na 10%. Teraz v optike na zc.feb na 90%,co ma nesmierne tesi, ale uvidime u lekarky,co povie ona nato plus na dalekozrakost a astignatizmus,co mame. Dcera ma 7 rokov prave cerstvo, v martine maju podmienku od 8. Verim a dufam,ze tam uz nebudeme musiet...
Ahoj Zuzka.Nam tiez lekarka terazpo 5r ,v januari bud e mat 6r povedala ze dcerke nieco prekruva zornicku priamo v strede. Inymi slovami pouz viac menej lave ocko ,prave uz tupozrake. Hladame odbornikov ,konzultujeme,operovat nechceme.☹

@marcela91, ahoj, spomenula mi to dr. Danningerova http://www.poliklinikamytna.sk/lekari/ocna-ambu...