icon

Tupozrakosť u trojročného dieťatka

subbinka
11. nov 2017

Baby poradte mi dcerke zistili vysetrenim ociek +10 do blizka boli sme u dvoch odbornikov.neskuli len som si vsimla ze chodi kumne blizsie ked jej nieco ukazujem.napiste mi nieco zlepsi sa jej to da sa to potom operovat hoc co vase problemy ake mate dakujem za kazdy prispevok

osky
11. nov 2017

Hm.neviem ake su dnes moznosti.
Tupozrakost je vrodeny defekt.
Ja ju mam.
A presne od 3 rokov nosim permanentne okuliare.potrebujem ich ale do dialky i na blizko.mam +4 a k tomu po 2 cylindre.to uz je vlastne ako +6 cize dost.
+ 10 su silne dioptrie.treba aby dieta stale okuliare nosilo.
Zlepsit sa to velmi nezlepsi,mne to casom trosku kleslo a v dospelosti sa mi to ustalilo a uz sa mi to nemeni.
Tupozrakost zatial operovatelna nebola ale sa mi zda ze teraz uz nieco vymysleli.
Treba sa informovat u ocneho.
Ja osobne by som na operaciu nesla.
Ale je to na tebe...
Ked som bola v puberte,skusala som chodit bez bryli...bola to hlupost.bolievala ma hlava,skulila som velmi...
Treba dbat na to ,aby ich nosila.

siska53
11. nov 2017

@subbinka
No nasi dostali okluzor,dcerka je na tom horsie. Muzovi na to dosli neskoro,tam uz mu nic nepomohlo,este do 8r.sa to vraj da zlepsit a odstranit.

U syna uvidime pp najblizsej kontrole,u dcerky sa obavam,ze sa to nezlepsi tak vyrazne,ze by mohla byt bez okuliarov a okluzor bude mat asi az do najdlhsie mozneho casu,co je boj,uz tych 5x do tyzdna.

subbinka
autor
11. nov 2017

@osky ved toho sa bojim ze ich nebude chciet nosit.operaciu u takej nezvazujem len sa chcem poradit a zistit aj od druhych mamiciek co maju taketo problemy s ockami u deti

subbinka
autor
11. nov 2017

@siska53
@siska53
@subbinka
@subbinka do dialky ma nie do blizka som sa pomylila

subbinka
autor
11. nov 2017

@siska53 co je to okluzor

siska53
11. nov 2017

@subbinka to sa lepi na ocko,na zdrave,aby sa chore posilnovalo.

subbinka
autor
11. nov 2017

@siska53 jaj jasne uz viem to nemame kedze ma na oboch ockach +10 aspon nam dr nic nespominala

maja923
11. nov 2017

Ja nosim od troch rokov aj okluzor som nosila asi do konca prvej triedy. Neviem ake silne som mala okuliare (mari sa mi ze na jednom som mala 5 na druhom 0,5) a to vlasne neviem ani teraz. Aj sa mi to zlepsilo trochu. Nemam silne ani teraz a preto ani nenosim. Vidim dobre. Ale chcem ist s dcerou ta ma tri a pol a niekedy si sucha ocka.

lucik17
11. nov 2017

@subbinka Prihlás sa do skupinky Strabizmus. Sme tam viaceré baby, ktoré mame detičky s podobnými problémami ako máš. https://www.modrykonik.sk/group/8530/

subbinka
autor
12. nov 2017

@maja923 veru chodte nam povedali ze som spravila vemi dobre ze sme prisli tak skoro .