icon

Turnerov syndróm u 20 mesačnej dcéry

kajka1983
22. feb 2015

Dobry vecer nedavno mojej 20 mes.dcerke zistily turnerov syndrom stretol sa s tim uz niekdo🙂 dakujem

lotyka
6. feb 2018

@tortelinka no jasne ☺. To vieme, neni tam ani len svetielko nadeje. Zas, ponali sme to s humorom (samozrejme ciernym), nedojde v 16.tich tehotna.

tortelinka
6. feb 2018

@lotyka tak ktovie aké budú možnosti za tie roky...my sme si vybrali adopciu, bolo to super rozhodnutie

monika12486
6. feb 2018

Baby a vase dievcatka maju cisty turner, ci niekto aj v mozaike?

lotyka
6. feb 2018

@tortelinka to je krasne rozhodnutie ☺ prajem vam do zivota len to najlepsie

monika12486
6. feb 2018

@tortelinka a ty mas nejake prejavy, ako si vlastne prisla nato, ze mas turnera?

tortelinka
6. feb 2018

@monika12486 nemám vôbec žiadne okrem výšky, zistila som to až v dospelosti, pri riešení neplodnosti

machalova110
6. feb 2018

Áno to potvrdzujem. Slávka by chcela veľmi mať vlastné deti, ale človek ešte nevie do budúcnosti, čo bude. Ja ju stále upokojím, že hlavné je to, aby bola zdravá ona. To ostatné už bude tak, ako má byť. Zakaždým mi jej príde ľúto, ale hlavne musíme byť nad vecou a brať to ako hovoríte s nadhľadom. Mimochodom po Slávke som mala ešte dve deti, dievčatko a chlapca. Obidvaja sú chvalabohu v poriadku. Pri druhej dcére mi robili amniocentézu -odber plodovej vody, v 16 týždni, ale výsledok nevyšiel, tak ma odporučili na opakovanie. Ale to som odmietla. Už som to nechala v božích rukách. Ale tieto detičky sú veľmi šikovné. Slávka chodí na gymnázium a výsledky má vynikajúce. Občas jej síce ide učenie dosť ťažko, ale ja jej stále pomôžem. Pokiaľ viem. A pracujem v škole medzi učiteľmi, tak aj oni sú nám nápomocní a niekedy ich "využijem".

lotyka
6. feb 2018

@machalova110 nam tiez geneticka povedala, ze pri druhom tehotenstve urcite amnio. Bojim sa, nebudem klamat, ale, nech ma teraz nikto neukamenuje, nie je to mentalne postihnutie. Poruchy ucenia? Tie mam aj ja a mam vysoku skolu. Hyperaktivita? Tak bude mat viac energie. Ano, su tam strasiaci, z ktorych mame trosku strach, mame voci nim respekt, ale aj s tym vsetkym sa da zit. Ona je uzasne dievcatko.

monika12486
11. feb 2018

@tortelinka a mas uplny turnerov ci len v mozaike.

machalova110
12. feb 2018

Slávku by som nevymenila za nič na svete. Viete čo, ona má takú pamäť, že mi robí normálne diár. Ja sa jej spýtam, kto oslavoval pred rokom päťdesiatku a ona mi povie kto, kedy aj kde sme boli na oslave. Má neskutočnú pamäť na roky, mená, zbožňuje ruský jazyk a o dejepise ani nehovorím. A čo je hlavné má strašne dobrých spolužiakov na gymnáziu, ktorý ju rešpektujú a berú ju za seberovnú. Na základke to bolo trochu horšie, ani nie tak u spolužiakov ako u žiakov z iných tried. Ale jej triedna v prvom ročníku urobila tomu poriadok a už bol kľud.

tortelinka
12. feb 2018

@monika12486 mám mozaiku myslím...pravdupovediac som to nejako neskúmala

monika12486
12. feb 2018

@tortelinka ale nevies kolko percent vsak?

tortelinka
12. feb 2018

@monika12486 no to netuším...ale niečo sa mi marí ze okolo 50 % to bolo? ale fakt nie som si istá

dadka1996
1. nov 2018

Aj mne bol zistený turnerov syndróm. V 5% mozaike. Neviete niekto čo to prosím znamená?

lotyka
1. nov 2018

@dadka1996 to znamena, ze jeden z tvojich chromozomov je poskodeny, chyba mu urcita cast. Najlepsie ti to ale vysvetli genetik.

dadka1996
2. nov 2018

@lotyka to asi znamená že nebudem môcť mat bábätko že?

lotyka
2. nov 2018

@dadka1996 to je velmi tazka otazka. Skor je lepsie sa na toto opytat svojho gynekologa. Mozno budes potrebovat pomoc asistovanej reprodukcie. Ale aj osobne poznam pani s TS ktora ma prirodzene dieta 🙂 nevesaj hlavu a naozaj sa pytaj lekarov

tortelinka
2. nov 2018

@dadka1996 pravdepodobne nie,ja mam tiez mozaiku

dadka1996
13. dec 2018

Asi pred rokom sa mi stalo že mi neprišla menstruacia a urobila som si test 3 x a bol pozitívny. Bohužiaľ moj partner nechcel dieťa tak som si ho nenechala. S ním som sa hneď rozišla. Keď mám ale turnerov syndróm ja neverím že som bola naozaj tehotná. Ja len dúfam že to bábätko svoje vlastne budem môcť mat 😔

bobricek1979
13. dec 2018

@kajka1983 ahoj to je mi moc ľúto držím prsty nech je veľká bojovníčka a obe to zvládnete

lotyka
14. dec 2018

@dadka1996 to mi je luto. Ja nechcem nikomu davat falosnu nadej, ale poznala som mozajku s vlastmym dietatom. Ja ale neviem ci ho mala prirodzene alebo boli na umelom. Ale vo vsetkych dostupnych informaciach je ze su neplodne. Mozno by bolo najidealnejsie si dat vysetrit vajecniky v reprodukcnom centre, pripdne sa opytat aj genetika. Nam napriklad povedali ze dcera ma vajecniky zdeformovane, pritom jej nikto nikdy sono nerobil. Zhodnotili to podla toho ze jej chyba cely chromozom, nie len cast.

zuzuzu1307
14. dec 2018

@monika12486 my máme mozaiku

monika12486
14. dec 2018

@zuzuzu1307 a máte nejaké prejavy? je to poznať? a kolko percent?

dadka1996
14. dec 2018

JA mám 5% mozaiku. Nemám sajnu čo to znamená. Ale prídem si úplne normálna. Jedine som trošička malinká, meriam 153 cm ale to je podľa mna Okej. Poznám a mám aj kamarátku ktorá je ešte menšia odo mma a je úplnej zdravá.

zuzuzu1307
16. dec 2018

Moja dcéra má 2 roky mozaika len s x- Kami ....turnera má 37%, máme ak normálne XX aj superzenu xxx...bude ďalej nevieme, uvidíme ako bude rásť....

dadka1996
18. dec 2018

O pol roka sa ideme pokúsiť o bábätko. Teraz prerábame byt. Tak nám držte palce nech to vinde 😊

lotyka
18. dec 2018

@dadka1996 ✊🤞✊🤞 nech to vyjde

dadka1996
11. apr 2019

No tak babenky otehotnela som sama spontánne, len som bola v 7tt a bábätku prestalo biť srdiečko. Tak som musela ísť na kyretaz. Strašne to boli. Ale o 2-3 mesiace sa ideme snažiť znova. Mám nádej z toho že som sama spontánne otehotnela.

lotyka
11. apr 2019

@dadka1996 to mi je luto, uvidis ze to bude nakoniec v poriadku. Drzim silno palce ✊

dadka1996
11. apr 2019

Myslím si že som spontánne otehotnela že je to dobrý krok? Možno si za to môžem sama že som potratila pretože som začala špiniť a dali mi tabletky. Mala som maz kľúdovy režim len ja som nejak moc chodila tak sa mi spustilo slabé krvácanie.