icon

Tvrdé čiastočky v stolici dojčeného bábätka

upam
11. máj 2016

Prosim ak niekto vie co znamena ked najdem v plienke v stolici viacere male tvrde kusky ako kamienky aj 2mm velke zhluky a mensie ako piesok zltej alebo zelenkavej farby? Maly ma 2mesiace vela place, vypina sa tlaci myslela som ze vetry, kolika ale opakovane toto kamienkove cosi mava v tej kasicke co kakaju a je to uplne tvrde musi to boliet pri kakani. Pediatricka nevie v diskusiach som tiez riesenie nenasla ..

katrin21
•
11. máj 2016

ze ho trochu zapeka.. to je mliecko stuhnute, nic ine..take male bobky..

upam
autor
•
12. máj 2016

hm to nie asi lebo konzistencia kaky je taka velmi riedka kasicka a v tom su tie kusky su uplne tvrde a ostre ... da namahu ich rozdrobit a zlepuju sa do vacsich guliciek

worker_falcon
•
12. máj 2016

@upam neskúšala si to ochutnať? to by podľa mňa vnieslo veľké svetlo do danej problematiky.

Ale teraz vážne. To nemyslíš vážne?

upam
autor
•
12. máj 2016

no nesparam sav kake ale ked mu utieram zadok tak mu tam ostali kusky a to citis aj v utierke ze su tvrde a pri umyvani pod vodou ako piesok keby mal na ritke... nasla som nejake pripady na internete ale malo a bez vysledku. . jedna mamicka mi teraz pisala ze boli aj na gastre aj v nemocnici na vysetreniach na nic sa neprislo .. tak sa trapili kym to same nezmizlo ..

marcela305
•
12. máj 2016

😀 😀 😀 😀 😀 niekomu to uz vyhrava ze? pytat sa na kazdublbost na nete co tak sa spolahnut na matersky instinkt ci uz pri tominternete odumrel?

upam
autor
•
12. máj 2016

@marcela305 dakujem za empatiu celu noc som bola hore s krutiacim sa placucim 2mesacnym dietatom co ho boli brusko kym to zo seba nedostane. piste prosim len k veci

marcela305
•
12. máj 2016

tak jej daj vypit vyvar zo susenej slivky 🙂 recept starych mam a funguje

upam
autor
•
12. máj 2016

@marcela305 ano poznam.mam 2 dieta to je super vec lenze on uz takto kaka vodu co ani plienka nechyti len su tam tie kusky tj bojim sa ho este riedit... je to cudne a asi aj zriedkave snad nic vazne len to le narocne ked tak place

marcela305
•
12. máj 2016

darmo to uz len riesit s doktorkou a jedine ist k odbornikovi ak sa chces uistit resp aby sa dieta netrapilo...

sandra92241
•
12. máj 2016

Nič neboj. Niečo takéto nepochopiteľné som v plienke našla aj ja. Vyzeralo to ako kúsočky cementu, taký väčší piesok. Absolútne sa to nedalo rozdrviť. Tiež ma to vystrašilo a nikto mi nevedel vysvetliť čo to je. Písala som aj odborníčkam na kojenie, čím to môže byť. Netušili. Trvalo to asi týždeň, dva a odvtedy pokoj.

mariejenka
•
2. nov 2016

@upam ahoj, prosim Ta,ako to uVas nakoniec skoncilo s tymi hrudkami. Lebo aj mojho uz 6 tyzdnoveho synceka presne toto trapi. Akoby piesok par kuskov. Tvrde a hranate. Nepochopim ako niekto moze komentovat, ze blbosti na nete, a chutnat stolicu. Nikdynevies kedy bude niekto presne toto zazivat....prosim daj vediet. Majka

sandra92241
•
2. nov 2016

Ja som to našla v plienke pár krát po sebe a samé to odoznelo.

jana_eyre
•
2. nov 2016

@mariejenka ahoj, ja som toto riesila s dcérou, mala dva mesiace.. Mala toho dost a zlakla som sa co to je (ako vidím, na mk sa už aj z takýchto veci robí sranda 😠) a išla som k dr. Ta ze to nikdy nevidela, poslala ma na kramare, tam tiez všetci ze sa s tým nikdy nestretli, robili sono bruska, zobrali ster stolice a všetko bolo v norme.. Tak mi len povedali ze mam dávať espumisan.. No "kamienky" sa stratili, iba v 4m som to ešte v jednej stolici nasla a odvtedy to už bolo ok.. Ale nebolo mi všetko jedno, ked mi doktori vraveli že nevedia o co ide.. Ale myslím , ze to len tie hrudky co bývajú v stolici dojceneho babatka z nejakej dôvodu zatvrdnu.. Ale nie je to nic zle neboj.. 😊

mariejenka
•
3. nov 2016

@jana_eyre fuuu dakujem krasne, uz som sa obvinovala, ze mozno pijem malo alebo to bude z niecoho co som zjedla....tiez som volala doki ze co to je, a povdala, ze u dojcencov vsetko mozne🙂 pokial prospieva, je cule a ma dost popiskanych a pokakanych plienok je o.k....este raz vdaka a vsetko dobre zelam...majka

jana_eyre
•
3. nov 2016

@mariejenka aj tebe všetko dobre prajem 😊

upam
autor
•
13. feb 2017

@mariejenka dlhsie som necitala - asi Vam to uz preslo. pediatricka bola z toho mimo ze o este nevidela - tie kusky boli ozaj caste a pomerne velke - pri umyvani ritky to bolo ako by som mu drhla pieskom. postupne to nastastie zmizlo. najblizssie co som o tom nasla je to nejaka reakcia organizmu na lepok materskom mlieku, pisal o tom nejaky doktor na americkom fore pre celiatikov ale ci je to pravda netusim nie su k tomu vyskumy dolozene.. snad bude ok uz papa normalne prikrmy sice mava stale castu kaku a velmi pomaly prospieva - takmer nepribera ale tazko to spajat s tou babatkovskou kakou. uvidime.. drzim vsetkym palce

mariejenka
•
15. feb 2017

@upam tiez to mojmu preslo, hmmm to s tym mlieckom je zaujimave...prestudujem...moj ale pribera krasne zatial o´plne dojceny...prikrmi o mesiac ked bude mal pol roka...dakujem za odpoved a rovnako zelam vsetko dobre...Majka

nasta14
•
17. jún 2022

@upam viem , že to už dávno nieje aktuálna téma ale nič iné som k tomu nenašla? Čo to teda vlastne je a z čoho? Moju mesačnú to trápi už druhý týždeň… nie ale v každej stolici

teodorab
•
18. aug 2022

@upam ahoj..neviem ci si to este pamatas,ale moj maly (2mes- plne dojceny) ma teraz v plienke uz asi treti krat take male kamienky ako piesok..a nie nie su to hrudky ale tvrde ako piesok a velkosti asi maximalne 1 mm .a dost je toho..desiatky kusov....ako skoncilo patranie po pricine? Dakujem za odpoved!