icon

Týždeň trvajúce teploty a nízke CRP u 3,5-ročnej dcérky

kikiballa
12. feb 2026

Ahojte, zažili ste niekto takú situáciu? Dcérka (3 a pol roka) má od minulého piatku teploty, soplik a teraz sa pridal kašeľ. Teplotu mala dva dni do 40. Po Nurofene jej stále klesla. Od vtedy jej tak 2x do dňa vyskočí k 38 a dnes zase k 39. Včera sme boli u lekárky a CRP ma nízke, dýcha čisto. Skoro vôbec nechce jesť ale vody pije dosť. Začala sucho kašľať. Netuším či z tých soplov alebo je to ďalší príznak niečoho. Prosím čo mám s ňou ešte robiť? Zažili ste niečo podobné?

anonym_2c1221
12. feb 2026

Test na chripku si jej robila?

anonym_b652ab
12. feb 2026

A to jej lekarka neurobila nejaky vyter, aspon antigenovy test?

viestta
12. feb 2026

Mozno chripky, mozno je to ina viroza. Tie sa liecia len symptomaticky. Lieky od zeploty, lieky od kasla a kvapky do nosa. Zvysit davky vytaminov a kludovy rezim. S virozou nic viac nenarobis

kikiballa
autor
12. feb 2026
@anonym_b652ab

A to jej lekarka neurobila nejaky vyter, aspon antigenovy test?

@anonym_b652ab nie nerobila. Zajtra jej budem volať a nech jej aspoň krv vezmú.

vandala
12. feb 2026
@kikiballa

@kikiballa dost mozno chripka, starsia teplotovala 8 dni, mladsia zatial 6.den. presne - nechuti jej ani jest, teplota sa da v pohode znizit liekmi, ale tak 2x za den ide hore. Crp do 5, liecba je len symptomaticka. V lekarni dostanes aj test na vyter z nosa, kde sa dozvies, ci je to covid, RSV, chripka A,B.

janickadr
12. feb 2026
@kikiballa

@kikiballa Naco krv? Ked ma nizke CRP, asi ma virozu, asi chripku. Kup za 3 Eura v lekarni test na chripku (vyter z nosa) a budete mudrejsi...