Týždňové dieťa má nádchu a kašeľ

kristinka66889
11. sep 2021

Ahojte maminky, prosím vás mala niektorá z vás choré týždňové babo? Nádcha a kašeľ? Je to nebezpečne? Nejaké rady ako sa najrýchlejšie u takých malých zbaviť prechladnutia? Ďakujem za rady.

didi2102
11. sep 2021

@kristinka66889 u takéto bábätka aj pri prechladnutí navštíviť dr,pohotovosť

andreatytler
11. sep 2021

@kristinka66889 Uz ste boli u doktora? Ja som si myslela ze syn bol nachladnuty v tom veku, lebo sa mu tazko dychalo a fucal/chrcal... ale lekar vysvetlil ze to je normalne... ze sa im moze mliecko dostat do nosa ked si grcnu a potom im ciastocne brani v dychani.
Ak lekar potvrdil nadchu a kojis, tak ho vela mokaj a bozkava aby si nachytala jeho bacily. Tvoje telo potom okamzite vytvori protilatky a doda ich do materskeho mlieka... tak malinke dieta nema skoro ziadnu imunitu.

bebotka
11. sep 2021

@kristinka66889 s takým malým určite k lekárovi, či na pohotovosť. Ten kašel je nebezpečný u takýchto malých detí, moja mala tri týždne občas zakašlala a inak jej nič nebolo, ani teplota ani soplík nič a pri kontrole, ktorá bola kvôli zapálenému očku jej doktorka zistila zápal plúc, hned ju dala do nemocnice, kde jej veľmi klesala saturácia tak mala okažitý prevoz na kramáre, kde ju ihned dávali na áro. Dostala sa z toho pomerne rýchlo, ale ten strach neprajem nikomu a sama naša doktorka potom konštatovala, že keby neprídeme v ten piatok tak asi víkend by neprežila. Keby fakt nejdeme kvôli tým očiam určite by som nebola išla s ňou kvôli tomu občasnému zakašlaniu. Odvtedy si dávam na kašel veľký pozor hlavne pri takých malých deťoch.

gugulko
15. sep 2021

Jednoznačne tymianovy krém od just kamoška ti viem objednať napíš.

jana_eyre_2
15. sep 2021

Môj tretí syn prvý krat ochorel ako dvojtýždňový, mal starších súrodencov.. ako trojmatka som to riešila len doma, a potom dostal teploty.. keď sme šli k pediatricke tá nás hneď do nemocnice poslala, lebo mal horšiu saturaciu.. neviem či by vedela zvrátiť stav ak by som šla už pri prvých príznakoch k doktorke, ale celkom som si vycitlala že som nešla hneď.. pofom byval.chory veľmi často do troch rokov až kým nesiel k imuno alergo..

takže zamna, s takým malým babom ísť hneď k dr nech zhodnotí čo sa dá robiť.. kedysi fungovala u nás aj taká pohotovosť na telefóne a keď bol problém prišli dieťa popocuvat, skús popozerať či také niečo nemáte..

miriam11
15. sep 2021

@kristinka66889 nádcha a kašeľ môže súvisieť s prekurenym bytom.