icon

Týždňovému bábätku sa šúpe koža na celom telíčku. Čo robiť?

juicy22
1. júl 2012

Zatial nepouzivame ziadnu kozmetiku, umyvali sme sa iba cistou vodou. Jedine lieh na pupcek. Co treba pouzit ked sa mu supe kožička? Co nam pomoze?

Strana
z2
lenka3103
6. júl 2012

my sme malinku natierali olivovym olejom a do tyzdna jej to zmizlo a mala krasnu kozicku

lili777
6. júl 2012

Mne sa malý takto šúpal, keď mal asi tri týždne, tak nás hospitalizovali na kramároch a dali nás na patologických novorodencov so žltačkou. Veľmi sa šúpal, bol pod lampou a to ešte aj zhoršovalo stav kože. Skúšala som rôzne oleje z lekárne od výmyslu sveta, natierala ho každé tri hodky ako som mu dávala papať a potom prišla ku mne neonatologička a povedala mi, že ho mám natrieť modrou indulonou. Bola som z toho zhrozená, že ja svoje malé stvorenie žiadnou indulonou mastiť nebudem. Keď sme už boli doma a stále s kožou katastrofa, manžel akurát prišiel z roboty, že nafásol indulonu. Skúsila som a nedám na ňu dopustiť🙂 dve natretia a všetko v absolútnom poriadku! A pri rôznych problémoch so suchou kožou všetk okamžite mizne

monikkak
6. júl 2012

To je normálne že sa takto šúpe...nám doktorka predpísala taký olejček do kúpela volá sa oilatum nám hneď pomohol a po každom kúpaní malú ponatieram olejčekom nivea a zároveň to spojím s masážou celého telíčka potom pekne a kľudne zaspí🙂

munu
7. júl 2012

take supanie sa pokozky u novorodeniatka je normalne.. mam dve deti a obidvaja sa supali po narodeni, aj sestrine male sa supali.. nedavali sme na to nic, len sme olejcekovali stale po kupani a potom to preslo.. trvalo to asi tyzden, mozno aj dva.. ziadne obavy, aj keby si s tym nic nerobila, len olejcekovala ako my, tak to same prejde 🙂

modrofuzik11
14. júl 2013

je to uplne normalne. nam sa ale potom stalo, ze kubkova pokozka bola sucha stale a diagnostikovali mu atopicky ekzem. nastastie mu to casom preslo. suchsia pokozka vsak zostala. ale staci natieraz bepanthenom alebo menalindom derm. a sme v pohode🙂

sense
14. júl 2013

nemusis nic je to normalne popr. cisty mandlovy olej z lekarne tot vsetko

ronny123
14. júl 2013

je to uplne normalne u kazdeho babatka,my sme nic specialne nemali,iba klasicke telove mliecko po kupani a preslo to samo 🙂

althejka
14. júl 2013

kokosovy olej na premastenie,alebo Ondrejova mast. mal kozicku tiez v prvych tyzdnoch suchsiu,ale ked sme vecer po kupani poctivo mastili, krasne sa to upravilo

liubov
14. júl 2013

nemusis robit nic, je to prirodzeny proces 😉

simca2195
25. jún 2015

Ahojte prosim vas viete mi poradit mala ma pomaly dva mesiace a pred par dnami sa jej zacala olupovat kozicka za uskom a maju taku suchu..neviete mi poradit co mam na to pouzit?

maykaaa1122
3. apr 2016

Ahojte, ja som mala podobný problém, malá sa často šúpala, začala som používať bepanthen care masť. Pokožka je teraz hydratovaná, preto sa nemá šancu šúpať. 😉

natalkasimonka
3. apr 2016

Mandľový olej

kiwi3
3. apr 2016

ak by nahodu, tak mam jedno nove oilatum na predaj za 5 eur 😉

paulakolla
3. apr 2016

Babetko sa supe,ked je trosku prenosene.Je to uplne v poriadku.Mozes pouzit vsetko mozne,ale prejde to aj bez nicoho🙂 Nam sa pokozka odsupinkovatela asi do mesiaca uplne do cistucka.Sem-tam som ju natrela Biodermou Atoderm.

yanni
3. apr 2016

@paulakolla to nie je len u prenosenych. je to normalny proces "ocisty". Nasa mala sa narodila dokonca o 10 dni skor, bola krasna cistucka, mala krasnu ruzovucku pokozku. Supat na celom tele (okrem hlavy) sa zacala tiez ca. tyzden po porode. Uplna normalka. Netreba na to nic, ono to prejde. Netrva to dlho, 2 tyzdne az mesiac.

natalushka
3. apr 2016

Aj my sme sa supali🙂ja som pocula,ze prenasane deti se vedia supat..ake blbost🙂nas bol narodeny 3dni ored terminom..a supal sa kompletka cely..cca ked sme prisli z porodnice..modra indulona a do tyzdna bol krasny🙂

katka1981
3. apr 2016

ak by som natierala tak kokosovy alebo olivovy olej

Strana
z2