Účinná prevencia na vši
Ahojte. Malý je práve doma, doberá atb a tento týždeň by mal ísť do škôlky. Práve som dostala info, že sú tam vši. Máte nejaký overený preventívny prostriedok, s ktorým ich nedostane? Ja mam o dva týždne rodiť a neviem si predstaviť, že ešte budem riešiť tento problém popri všetkom ostatnom. 😒
ĎAKUJEM
Som v rovnakej situácii, akurát môj syn akurát nedobral antibiotiká. Používam preventívne Všiven. Je tam taký balzam, ten nanesiem na vlasy a po hodine, dvoch umyjem ich šampónom. Predávajú to ako dvojbalenie. Vraj existuje aj sprej, čo sa ráno nanesie na vlasy. Ten ale nemám. To dvojbalenie používame preventívne, vši sa zatiaľ neobjaili. Má to taký gáfrovo bylinný pach. Nič hrozné.
Ja som si predstavila, ako prídem do pôrodnice a zahlásim, dobrý deň, ja už mám pravidelné kontrakcie a mimochodom asi aj vši. Tí by sa potešili.
Presne ako radi anik56, vlasky poriadne navonat, môže byt spray na rozcesavanie, my sme dávali Glisskur, dokonca som to dávala aj synovi a nedoniesli nič 😊

Možno sa ti to bude zdať hlúpe, ale vždy pred odchodom do škôlky mu navoňavkuj vlasy. Tým tie vši oklameš, lebo aj tie sa riadia podľa vône feromónov. My sme sa dlho trápili a odkedy toto praktizujeme, tak dcéry vši nedoniesli.