Ulcerózna kolitída u dieťaťa

liluka
13. aug 2022

Nasej dcerke pred 3mesiacmi diagnostikovali UC. Doteraz nemala hnacky, ale teraz uz ma tyzden. Je to normalne pri tejto chorobe?

kacena4
13. aug 2022

ano je to normalne ale treba dat pozor na dehydrataciu aby ste neskoncili v nemocke na infuzkach. drste sa

liluka
autor
13. aug 2022

Chvala bohu ona vela vody vypije. A co Vam zabera proti hnacke u Vas, prosim? Smectu sme jej davali, ale nepomaha

1gramofon
13. aug 2022

Kým je zápal, tak jedávam ryzovu vodu, alebo mrkvovu,suchare, taktiež obyčko ryža alebo zemiaky (nie veľa keďže majú dosť cukru) žiadne korenie k tomu. Žiadne mlieko syr, jogurt. Žiadne šupky a kôstky. Keď bude po zápale, tak si dávajte pozor na to co je, nemala by jest sladkosti, chipsy a potom zistíš postupne, že z ktorého jedla ju preháňa, z ktorého má krce, to jest nesmie.
Ja si robím obycko polievku - mrkva, zemiak, ryža a tekuté korenie z kaufu. Nemôžem laktózu a mam len zopár jedál, plus proteínove mafiny - vajíčka, ovsené vločky, psenove vločky, ovsena múka, proteín... Recept si musíš pripraviť sama podľa toho čo môže jesť a neviem ci smie dieťa proteínove prípravky. Potrebuje bielkoviny a keďže ta strava bude obmedzená, trebalo by dopĺňať vitamíny, ale aj o tom sa porad s doktorkou, alebo hľadaj na zahraničných stránkach, na našich som ja nič nenašla. A ešte jedávam pohankovou kasu s banánom a škoricou

76california
14. mar 2024

oživujem tému:

poprosím 🙏, ak by ste mali požičať resp. na predaj knihu:
Crohnova choroba a ulcerózna kolitída u detí a adolescentov
autor: Mudr. Čierna Iveta