Umelé mlieko a problém s kakaním. Poradíte?
Ahojte maminy, mám otázočku - máme 3 tt, sme na UM a malá sa mi už druhý deň nevykakala. Je to ok či? Začínam mať trošku strach. Ešte by som dodala, že malá neplače, trošku si poprdkáva sem tam a papá veľmi dobre. Ďakujem za rady.
No my sme mali problém s UM,strašne ho zapekalo,prdkal ale nekakal...viac ako 2dni bez kakania som ho nenechala ,tak sme nasadili espumisan,resp.rúrku rektálnu a naložil patrične potom....ked už sme zmenili UM bolo dobre
A ake davas UM, lebo niektore napr. Nutrilon HA je tak dobre stravitelny, ze dietatko nemusi kakat kazdy den. Urcite by som nasilu nic nerobila a radsej sa poradila s pediatrom.
my sme zase dali mliecny cukor- laktozu. doteraz ked ma mala Problem je to jedine co jej zaberie. Tiez Bola na umelom mlieku.
vobec neplacka? to je zvlastne, lebo my sme tada kakali viac krat aj bolave brusko, ked sa dva dni nevykaka tak raz to prist musi 🙂
my sme davali kvapky coliprev, lebo u nas bolo placu a boliestok az az :( ale pomohlo!!!

@martuskask ahoj, zatiaľ si nemusíš robiť starosti, niektoré bábätká môžu kakať aj raz za 7 dní a je to OK. Počkaj ešte pár dní a keď do 7 dní od posledného kakania nebude v plienke naložené, tak sa spoj s lekárkou ako treba riešiť (zmena UM, rektálna rúrka a podobne)