icon

Umelé mlieko a problém s kakaním. Poradíte?

martuskask
1. dec 2014

Ahojte maminy, mám otázočku - máme 3 tt, sme na UM a malá sa mi už druhý deň nevykakala. Je to ok či? Začínam mať trošku strach. Ešte by som dodala, že malá neplače, trošku si poprdkáva sem tam a papá veľmi dobre. Ďakujem za rady.

darina1952
•
1. dec 2014

@martuskask ahoj, zatiaľ si nemusíš robiť starosti, niektoré bábätká môžu kakať aj raz za 7 dní a je to OK. Počkaj ešte pár dní a keď do 7 dní od posledného kakania nebude v plienke naložené, tak sa spoj s lekárkou ako treba riešiť (zmena UM, rektálna rúrka a podobne)

3kolka
•
1. dec 2014

No my sme mali problém s UM,strašne ho zapekalo,prdkal ale nekakal...viac ako 2dni bez kakania som ho nenechala ,tak sme nasadili espumisan,resp.rúrku rektálnu a naložil patrične potom....ked už sme zmenili UM bolo dobre

zahradka76
•
1. dec 2014

A ake davas UM, lebo niektore napr. Nutrilon HA je tak dobre stravitelny, ze dietatko nemusi kakat kazdy den. Urcite by som nasilu nic nerobila a radsej sa poradila s pediatrom.

monikkka92
•
1. dec 2014

my sme zase dali mliecny cukor- laktozu. doteraz ked ma mala Problem je to jedine co jej zaberie. Tiez Bola na umelom mlieku.

petruskaaa111
•
5. dec 2014

vobec neplacka? to je zvlastne, lebo my sme tada kakali viac krat aj bolave brusko, ked sa dva dni nevykaka tak raz to prist musi 🙂
my sme davali kvapky coliprev, lebo u nas bolo placu a boliestok az az :( ale pomohlo!!!