Úpadok váhy 13 mesačného synčeka
kto mi poradí ....čo robiť aby mi môj 13-mesačný synček pribral na váhe papáme všetko :ovocie na desiatu ,polievočky ,kaše ,na večeru mu varím puding do fľaše v noci mu dávam sunár...doteraz mi vyspal v noci aj 12hodín a to zrejme viedlo k úpadku váhy ako mi tvrdil lekár snažím sa no váha akosi nestúpa a ja začínam byť z toho nešťastná a aby toho nebolo málo momentálne berie sirupy pretože je nachladený a to už nechce papať ani polovicu toho čo doteraz ďakujem za každú dobrú radu
@simca06022011 no neviem si zober aj to že tie deti cez den toľko toho nepojedia, no nehnevaj sa určite by som ju nenechala hladnu celú noc. Kedy ma akoze dobrat do hmotnosti?A tá kaša nie je zase taká hustá asi by to cez cumlík neprešlo 🙂 len toľko ..že úbytok na váhe pochopím ked je choré keď idú zúbky...
@ivanka12311 nehnevaj sa, ale nastuduj si napr. ako funguje traviaca sustava :D ucite nie je hladna cez noc ak sa nezobudi s placom, ze je hladna, prepokladam, ze ty cez noc nejes dvakrat gris ;) Na to som ja narazala... do spiaceho dietata liat gris mi pride naozaj divne. Do hmotnosti bude naberat tak ako kazde ine dieta a kazdy iny clovek, cez den a prirodzene. Ubytok na vahe ide aj s pohybom, zmenou napr. toho ze uz chodi a nepresedi/neprelezi/neprespi tolko (co je prirodzene)., aktivitou.. to nie je len o chorobe... babatka su baculatejsie, postupne to vybehaju.. nepotrebuju prijem kalorii ako drevorubac.
@simca06022011 no aká si múdra..každá matka pozná svoje dieťa najlepšie 🙂 mne je to sum a fuk ci ty svoje dieta nechavas v noci hladne..pýtala som sa na to našej detskej pedistricky nie je stým problém predtstav si mali sme tiez veľmi nízku váhu, pribrala pekne, ona mi cez den nezjedla pomali nic aapon v noci zjedla.prečo by som jej nemala dať? vieš tá kasa sa riedi mliekom nie je až tak kasovita..
@simca06022011 podľa teba je úplne nádherné keď tým deťom hrkaju kosti sú vychudnuté :D mne je to prepáč az smiesne ked idem po meste a vidim take chude deti strimfle nohy od seba a veľka tutu sukna :D sorry ..šak sa riad odborne ja sa riadim rozumom a materinským inštinktom že pri nízkej váhe by som dieťa nikdy nenechala len tak...
@ivanka12311 prepac, ale deti su rozne, budit dieta na jedlo v 13 mesiacoch, liat do neho kasu v spanku pane na nebi, ved to neni novorodenec, z emusi papat aj v noci, dokonca by uz ani velmi nemal. Ak cez den papa pekne, nevidim ziaden problem. Mamka pisala,ze dieta ma 79cm a 8500kg, co mne pride absolutne v pohode, moj bole st ekus lahsi a nizsi a teda chudy nebol, kosti nehrkali...prosto pohyblive, sikovne dieta, akurat mal/ ma pruzne telicko, nie faldy.
Ako si predstavujes, do akej vahy ma dieta nabrat? Kazde dieta je rpedsa individual, vela robi genetika a priberanie kilo za mesiac je snad vysadou prvych 6 mesiacov, ked dieta fakt lezka a papa.
Zakladatelka je len v strese, lebo okolo vidi samych malych michelinkou, ale nema dovod, jej deita ma nromalnu vysku a vahu, mozno je jemne drobnejsie, ale fakt sud eti, co v dvoch rokoch maju 12 kil a je to OK.
Normalne maly nech papa, v noci enchat spat a nerobit blbosti s kasou v spanku, maximalne pre pokoj duse zobrat babo na krvny obraz. Ak babo daco pochudlo, alebo stagnuje an vahe aj to normal, zvlast ak teraz zacal chodit, alebo k tomu smeruje, ci idu zubky,mojvtedy prisaham len pil mlieko a jedol jogurty. 🙂
@ivanka12311 robis velku chybu. A ak ti povedala pediatricka, ze mas liat do rocneho dietata gris v spanku, tak zmen dr. Neverim, ze ti to dr. povedala.
Rocne dieta v noci nema co jest. Najest sa ma cez den, riadne navecerat. A uz toboz nie liat do neho v spanku. To ako vies, ze je hladne? Povedalo ti? grrrr Pokial pekne spi, tak hladne nie je. Keby sa zobudilo s revom, tak zistujes preco sa budi: Mokra plienka, zima, teplo, zle sny, boelsti, choroba, zuby a az nakoniec hlad.
Ak ti dieta cez den vela nezje, tak to je len odozva na to, ze sa napuka (nevedomky, ved o tom ani nevie) cez noc.
Rocne dieta ma mat cez den 5-6 krat vyvazenu stravu v dostatocnom mnozstve, riadnu veceru a v noci ma drichmat a nie jest.
A ked hovoris, ze ved ten gris je zmiesany s mliekom. Aaaaano? A mlieko je podla teba co? To nie je voda od smädu. Mlieko je TIEZ potravina. Cize ten gris co lejes 2x za noc do spiaceho dietata, je ako keby si mu strkala chlieb rovno do krku a ono uz len prehltne.
@ivanka12311 jasne, ze cez den neje, ked do nej nastopkas v noci 2 flase.
@ivanka12311 nikde so nepísala o tom že deti majú hrkat kosťami, len to že sa nemajú tlačiť jedlom na silu len aby pribrali. To nie je prasiatko, že musí mať faldíky inak sa maminke kunepáči. A gris nie je v ničom výživný, je to energetická bomba a dva krát za noc... Proste treba sa zmieriť s tým že deti nie všetky musia byť baculate, nemusia... Bojovať proti tomu môže viest ak nie ku chorobam, tak k obezite. Moje dieťa nikdy nebolo hladné, my spíme v noci, cez deň jeme... Aj keby jedla menej, my sme v roku jedli 5X denne a tak je to do teraz, tak by som to neriešila. Materinský inštinkt je nemať choré dieťa podľa mňa, nie ho vykrmovat kým spi. Aby si bola v obraze keď som ja dala večer malej gris, do rána spala aj 11-12 hodín. O tej lekárke pochybujem... Ja som ani mesačné dieťa na jedlo nevidíš aj spalo v noci, cez deň áno.. ale v noci nikdy
Teda neviem co je ubytok, ale pokial mu nepadaju vlasy, nelamu sa mu nechty, ma energiu a nie je apaticky, tak je v pohode. Moj 4.5r syn ma 17kg, takmer 3r syn 12kg a su v pohode. Porone vahy 3400 a 3500
@jlp Ja tiez ten vyraz "ubytok" nechapem. Zakladatelka diskusie napisala, ze musi dobehnut 2 kg. No ja neviem, kde ich musi dobehnut. ved data: 13 mesiacov, 79 cm a 8500 g su super. Ani maly, ani podvyziveny, ani obezny.
U nas, zo 4 deti len druhy mal faldiky. Inak ani jedno. A su zdravi, nehrkotaju im kosti ale ani nie su tucni.
Inak, treti v poradi, chalan, necelych 7 rokov, 128 cm a 20 kg. Niekto by povedal, ze lahky. Ale chudy nevyzera. Vaha nie je vsetko. Hlavna vec, ze je zdravy, dobry v skole, beha, lieta, nic mu nechyba.
A copana bude pravdepodobne rovnaka. Dlha a stihla.
Jaj, vooobec sa netrap, pisala si, ze aj s muzom ste nizsej utlejsej postavy, tak maly ma byt iny? Ved je Vase babo. A v dobrom zavidim ten nocny spanok, ved to je uzasne ako pekne spinka, ukazkovo. Moj ma 7 mesiacov a 9,5 kg a 74 cm a aj vyzera ako taky tucniacik (tiez to kazdy komentuje) a v noci sa budi 2x na kojenie, ale my sme vsetci vysoky a chlapi mohutni. Viem, ze je to asi ludom prirodzene, ale zaklad spokojneho zivota je neporovnat sa s inymi. Kazdy sme iny a je to dobre🤗.
@andrea23574 ahoj, ja nie som odborník, no tá váha cca 8,5 kg či koľko na 13 mes. neviem.. asi trošku málo.. ale závisí aj od pôrodnej váhy (paradoxne mohol mať dobré pôrodné miery a časom ako rastie sa to mení...) a ked píšeš, že úbytok na váhe - aký veľký? čojaviem schudol koľko asi? kilo dve či viac? A iné si nevšímaš? Napr. pije veľa, ciká, veľa papá - ťažko povedať, ten nočný spánok to podľa mňa nespôsobil. tam je niečo iné. lebo prechodný úbytok na váhe môže byť, ale ten by sa mal po čase upraviť a váhový prírastok znova naštartovať .. neboj sa, ved lekár vie čo robí.. držte sa a nech sa skoro uzdraví...
Ja sa priznam, ja by som grisku na noc nedavala, ani rachitickemu dietatu. V noci uz vobec nie. Moj syn bol kojeny v 15 mes. som odstavila, caj do flasky v noci som davala 3mesiace, potom som odstavila aj to. Teraz su uz vacsi a grisku na veceru maju asi 4x do roka. Nechcem, aby mali zle stravovacie navyky, ved sa s nimi budu tahat cely zivot. A to nie som ziadna bio vegan raw mater. Lutostivo pozeram na tie prekrmene nafuknute deti, ktore zaspavaju s flasou a rano otvoria oci a zas maju kakao vo flaske...za mna cisty grc
@julma taky tak. U nas je RiADNA vyvazena vecera a nie grisik. A uz duplom nie z flase. A grisik ani nikdy nebol. Decka gris jedia obcas ale trebars na olovrant, nikdy nie vecer. A este ked ho mamicky osladia aby isiel lepsie dolu krkom. brrrr
A tiez nie sme nijaka super bio a neviem co rodina. Jeme vsetko, vyvazene a s mierou.
@bocianka123 to vobec nie je malo. A v tom veku uz nazalezi na porodnych mierach.
Ak sa jej dieta "rozbehlo", tak jasne, ze bude pomalsie priberat, ved to vybeha. A k jeho vyske je jeho vaha OK. Sice na dolnej hranici (nasa copana taky tak) ale ak je zdravy a normalne sa stravuje, tak treba prihliadnut aj na jeho fyzicke aktivity a tiez genetiku.
150 cm a 40 kg matka a 170 cm a 60 kg otec nebudu mat 2 m a 150 kg deti. Tie 2 metre neviem kde by nabrali (len ak z nejakej sirsej rodiny). Tych 150 kg si samozrejme "mozu" nazrat.
Súhlasím s dievčatami, ktoré radia v noci nebudiť a nedávať jedlo. Okrem toho, že je to zbytočné a nezdravé pre trávenie, treba myslieť aj na takú vec, ako sú zubné kazy. Celú noc olepené zuby lepkavou sladkou kašou - zúbky tým riadne trpia 😝.
@bocianka123 nie je to malo, moj mal v roku 8400 a 73 cm a Dr povedala, ze je v norme, ze sice v spodnej casti normy, ale norme. Mas deti, co su zas v hornej casti. Proste niekto musi byt hornych 10% a niekto spodnych 10%. Pokial je dieta cule, beha cely den, dost cika, kaka..rodicia nie su basketbalovi reprezentanti, nie je o com. V 13 mesiacoch porodna vaha nema uz zmysel.
@julma ja som od zaciatku ak kasu, tak na veceru a lyzickou... a velmi rychlo sme presli an veceru normalne na polievky, ak sa masko zvysilo z obedas prilohou, normalne obcas chlebik s natierkou... Pricom este si vypije sunar a nech mi nikto netvrdi, ze po tomto bude dieta tak hladne, ze potrebuje v noci gris. Ak je v noci hladne budi sa revom...Ak sa syn po cca 6 mesiacoch budil bolo to lebo, zuby, sople, tlacila plienka, teplo, zima...teraz sa napr. budi s revom, lebo nocne desy...
@bodka70 presne tak ... radím i ja v noci a ani tesne pred spaním nič sladké slané nič.. iba čistá voda... zuby si to odnesú.. hoc iba mliečne,ale aj tie vedia potrápiť...
@andrea23574 a ako bol myslený ten "úpadok" váhy? iba nepriberal, či aj váhovo šiel dolu? lebo na jednej strane lekár niečo povie a nezisťuje iba konštatuje, že dlho spí, tak nepriberá? to je asi divný prístup...

Môj má 3,5r a má 105 cm a 20kg 🙂 a tiež veľmi nepadá keď je chorý max Sunar polievku to viem že spapa.