Upchaté dutiny

kaul
9. júl 2020

Prosim poradte mi, syn ma upchate dutiny, ale ze komplet. Inhaluje, ohrieva, masirujem mu to, nic nepomaha. Ma anginu a mam pocit, ze mu ten zinat vobec nepomohol, hrdlo ma horsie ako pred styroma dnami. Teplota mu uz styri dni neklesla pod 38 stupnov...katastrofa. jesno horaie akp druhe. Myslim si vsak, ze kym neuvolnime dutiny tak teploty neklesnu.

zuzkamargit
9. júl 2020

@kaul ist k dr nech zvazi zmenu atb.

nelca84
9. júl 2020

@kaul na dutiny Sinupret a do hrdla je dobry salviovy sprej a cmulat pastilky s islandskym lisajnikom, prip. kloktat Jox

osky
9. júl 2020

Skusala si nejake obklady na dutiny?
Tie vzdy pomozu.
Ked mam zavalene celo,i nos,priedusky,ci bolave hrdlo...
Namoc handru v horucej slanej vode-oo vyzmykani ostane tepla a nesmie byt uplne sucha,musi ostat taka dost vlhka.
Koren nosa,priedusky,ci celo...podla toho co je postihnute,potri niecim mastnym.
Ideal je jazveci alebo husi kacaci tuk,mast...
Moze byt i maslo alebo olej...
Na to priloz ten teply obklad.
Prekry igelitovym vrecko. A na to este uterak.
Rovnaky zabal si mozes robit na krk'-na bolave hrdlo.
Toto ti krasne odpari tie zapchate dutiny,treba trpezlivost jasne ze pri tom treba lezat,preto ideal e je robit to na noc,ale mozes tu handru viackrat za den namacat a znova prikladat.ak sa tuk vsal do koze,tak aj znova potret..

A cibulovy caj,alebo sirup.
Kloktat salviu
Ak sa naparuje,tak iba nad teplou slanou vodou,nie nad horucou parou!!!sposobuje opuchy!
Mozes dat do usi vatove tampony s kvapkou tepleho oleja....aby nemal prievan-zhorsuje to tie dutiny.
Spanok,pokoj,vela tekutin, ,med-,na lyzicku pomaly pocmulat.nie v horuvom caji!.
Ak ho v hrdle neskriabe,moze i zazvor,citron, a skoricu.
Cesnacku mu navar...taku zeleninovu,nie kremovu.
Ak ho ale skriabe,tak nic ostre a palive!!!
Drazdi to hrdlo a zhorsuje stav!
Potom radsej slepaci alebo zeleninovy vyvar...

zuzka251
9. júl 2020

@kaul ale kolko ma rokov?? ako davkujete antipyretika? pije dost tekutin? na hrdlo calcium chloratum a sinupret. crp bolo?

pininka1
10. júl 2020

Na dutiny určite suché teplo, skús ešte zohriať obyčajnú soľ v hrnci, dať do latkoveho vrecká a dať na čelo. Ja mám roky problémy s dutinami, mám to chronické aj teraz ma to trápi, bez ATB aspoň 10 dní nič naozaj nepomôže a trvá mi aj dva mesiace kým to celé vyfukam.

sonka_miro
10. júl 2020

Mavam chronicke zapaly dutin od malicka, najlepsii je sinupret ako uz bolo spomenute ale sirup nie tabletky a nahrievanie, vela nahrievat, pouzivam solux,alebo nahrievanie nad hrncom s vodou a so solou, nepouzivat klasicke kvapky do nosa ale len s morskou solou alebo s pantenolom.

vendula13
10. júl 2020

@kaul vincentku striekat do nosa

lenkasgt
10. júl 2020

Suhlasim na dutiny suche teplo...v tehotenstve som 2m mala nosnu dierku zapchatu na beton!! Opuchnute sliznice tak ze sa bolestivo dotykali, zatekali mi sople, hroza....raz jeden cely vecer aj noc (lebo som nemohla dychat a spat) som si skoro vkuse drzala na dutinach vankusik s obilim a chodila nahrievat do mikrovlnky...rano som sa zobudila s revom ze to uz nezvladnem (lebo nic nezaberalo) a zrazu sa to uvolnilo...cize..trpezlivo prikladat zahrievat a verim ze pomoze 🙂

tanika
10. júl 2020

@pininka1 ahoj poprosím ako sa z toho dostaneš mám chronické problémy teraz opäť, vytery negatívne , crp 7, atb som mala už troje sle je pravda že ja nemôžem penicilinove, ake zaberajú tebe ? Lebo ja už neviem ako s tým ....dik za pomoc radu 😪

pininka1
10. júl 2020

@tanika ja som to už tiež vzdala, mne lekárka len vždy urobí RTG a zhodnotí že upchaté uplne, ale iný lekár mi povedal,že treba urobiť CT hlavy, či tam niesu nejaké polipy a pre ktoré sa to upchava. ATB mi dáva rôzne, nepamätám už aké. Mne v zime hlavne pomáha suché teplo, často si sadnem blízko ku krbu a doslova nahrievam hlavu. Teraz mi stačilo dvakrat ísť v aute s klímou a už to bolo zasa nafigu.

kaul
autor
10. júl 2020

Zienky, dakujem za kazdu radu. Momentalne mi doktorka poradila fenistil kvapky, tak skusame tie. Teplota klesla,tak aspon nieco, ale z tych dutin som fakt zufala....este raz dakujem za vsetky rady🙏