Úprava vpadnutého hrudníka u detí cvičením
Upravil sa vpaceny hrudník po cvikach ? U malých deti
@domka222 môže to mat aj dieťa 17 mes ? Čo s tým ?
O všetkom sa treba poradiť s lekárom na hrudníkovej chirurgii.
Nas syn to ma, teraz ma 3 a pol. Uz cca 2 roky je sledovany na detskej chirurgii, ale zatial je to len o sledovani, kontrola u kardiologa, ci to nema vplyv na srdce..v takom malom veku ine ako sledovanie nerobia, dr. vravela, ze neskor, okolo 7.,8. roku skusime ten zvon a fyzio, ale nas syn to ma v stave, ze bude pre neho najlepsia operacia. Teda ak sa pre nu rozhodneme/rozhodne.
Mame suseda, ktoreho operovali, vravel, ze by do toho uz nesiel. Aj ked dr. ma ubezpecila, ze velmi pokrocili v tlmeni bolesti a pod.
Kolega tiez ma a on sa neoperoval, ze on velmi cvicil, vypracoval si hrudnik a takmer mu to nevidno.
@amelie2017 prosím a na hrudnú chiru ste ho objednali vy ? Naša pedia tvrdí že len ona bude sledovat čo mne sa vôbec nepáči …. Išli ste najprv na ortopédiu ? Alebo aky je postup ? Má to od narodenia ?
@amelie2017 aj nejako cvičíte.
Ma to od narodenia, poslala ho tam plucna. Maly mal cca od 5 mesiacov opakovane bronchitidy a zapaly pluc, ked mal okolo roka a pol, poslala nas tam, nech mu to skontroluju. A nie, necvici nic. Ale my zijeme v zahranici.
@amelie2017 a aké má preliečenie cca koľko cm

Ono rastom sa to môže zlepšiť, ale aj zhoršiť podľa toho,ako je moc vpáčený. Vraj najlepšie, ale to u starších sú cvičenia s vlastnou váhou. Dobré výsledky má aj ten zvon,ktorý funguje na princípe podtlaku.U malých detí to klasické fúkanie proti odporu,cez slamku a bublifuky nie je až tak moc efektívne.