Uštipla osou: Kedy ísť na pohotovosť?
Dobry večer syna ustipla osa na palec na ruke rovno k nechu palec mu celí opucho aj trocha ruka pri hankach davam mu fenistil kvapky aj krem .... prejde to ci ran zajst na pohotovost ?
@2861994 ak nemá problémy s dýchaním, oni by mu yo tiež takto ošetrili. Chlaď, natieraj - mne na taký väčší opuch dali tanin - mama mi z neho robila studené obklady. Počítaj s modrinou po odpuchnuti.
Ale ved je to úplne normálna reakcia,teda opuch,scervenanie a bolesť a je úplne normálne,že to nezmizne okamžite, ale až za pár dní.Čo by ste očakávali od vyšetrenia na pohotovosti? S tým sa tam určite nechodí...
Hneď po ustipnuti studený octovy obklad a fenistil kvapky,viac sa urobiť nedá.
@2861994 spokojnejší je preto, lebo dithiaden utlmuje...fenistil kvapky by vám urobili rovnakú službu.
Maleho stipla nedávno osa.
Ma 3 roky.Dala som mu nato cibuľu asi 10min som mu to držala na štipanci
Vôbec mu to neopuchlo
Potom som mu dala ešte fenistil gél. (Ten mam odložený v chladničke)
@erika5025 ja som to iste spravila len ruka opucha az po predlaktie cala aj dlaň tvrda na dotyk cela červená preto som tadsej isla na pohotovosti mi povedali že ma silnu reakciu...
@2861994 a co vám na to dali syn má to isté deň po usripnuri je vvera ho ustiplo nič nemal snes večer svrbi hrozne noha pozriem a ma tvrdu červenú svrbivu hrčku na nohe.co mam teraz robiť sála som dithiaden a octanovu mast na to
@2861994 a co vám na to dali syn má to isté deň po usripnuri je vvera ho ustiplo nič nemal snes večer svrbi hrozne noha pozriem a ma tvrdu červenú svrbivu hrčku na nohe.co mam teraz robiť sála som dithiaden a octanovu mast na to
@nikkas toto takto mávame bezne na toto len fenistyl kvapky a krem ..... ked sme sli na pohotovost tak nas mal ruku celu ako balon

na pohotovosti mu dajú to čo ty. a neprejde, zvykne to byť napuchnuté dlhšie… dala by som ľadový obklad a ten fenistil naďalej… bude to mať tri štyri dni kým sa mu to stiahne dole, úplne to zmizne tak za 2 týždne pokiaľ to má tak opuchnuté… a teraz to bolí a neskôr to bude svrbieť jak fras…