icon

Užívalo vaše dieťa lieky na ADHD?

kajoma
16. dec 2019

dobry den, je tu prosim niekto, co ma realne skusenosti s tym, ze jeho dieta uziva/lo lieky na poruchy spravania? Rispen, Strattera, Concerta? ak hej, zbadali ste aj nejake pozitivne ucinky alebo len negativne? Prosim o radu. Prosim nepiste mi, ze lieky nemam davat.... my sme uz skusili vsetky alternativne sposoby.... dcera ma 7 rokov, je prvacka. Mame velke problemy so spravanim, pricom prospech ma velmi dobry. dakujem

sara07
16. dec 2019

su tu dve skupiny pre deti s adhd, jedna je verejná a druha sukromna, skus sa ešte spytat tam je to adresnejšie
časť detí na lieky reaguje velmi dobre, čast reaguje zle že zhoršenie vidíš po 2 dnoch - napr, totálna nervozita a rozhodenie z častého pocitu smädu a následného pitia a behania na záchod, niektoré deti to daju do pohody niektoré deti behaju počas vyučovania 2x + prestávka a nevadí im to , niekto priberie dost niekto nie
a čo sa týka spravania a koncetrácie tak tieto lieky deti utlmia ale nevyrieša nevyliečia adhd
su deti čo sa začnu lepšie učit a niektoré sa rozhodia totálne
pri concerte sa stáva aj pri malých 8 ročných chalano napr . že maju stoporeny penis a tým je to v haji, niektoré dievčatá zase skorej dostanu menzes
je to fak individuálne, respektivne neskusiš nevieš ,
je velmi dôležíté správne dávkovanie, to je doslova umenie, nastavit správny liek, kombinaciu liekov a dávku , je to taký hádaci balans, nikdy rodič nemá sám vysadzovat nárazovo lieky to je najhoršie čo môže byt ked rodič blbne s dávkovanim vysadzovaním
záleží či je na tom tak zle že musí tie lieky alebo je tlak od školy. poznám prípad ked už pri zápise špec. pedagogička povedala že dieta musí byt na liekoch , inak pôjde preč a ona ich tu ma všetky a bodka
správanie sa časom zlepší ,zhodnot si či spravanie koncetrácia sa napr od 3 rokov zlepšila v čom a či vôbec
skusili ste plavanie, slonie drepy, beh , beh po schodoch, kone ale cvičenia na konoc na deke nie jazdenie - to funguje aj s plávanim ako stimul nedávaš pozor padneš , potopíš sa princip ako pri biobedfeku

giuli
16. dec 2019

Syn berie Rispen uz cca 1rok....pol tbl.rano....je od neho jemnejsi,bez agres.prejavov,mamickovsky...na druhej strane po 2mesiacoch uzivania isla rucicka na vahe o 8kg hore....predtym bral celu tbl...takze mu bola nasadena polka a kontrola vahy....

tinapa
16. dec 2019

@kajoma Biofeedback..odporúčam.

sara07
16. dec 2019

@tinapa ten isty princip zabezpečí plavanie alebo cvičenie na koni, až na to že to nie je taky biznis má to aj iné ako psychohygienu popri tom
za mna biofedback čisty biznis a blbost, a je smutné že skoro nikde nie je napísané na akom principe to ide
nehovoriac že skutočne nejaky efekt je po 100 sedeniach a od 10 rokov to tiež nik nerieši

tinapa
16. dec 2019

@sara07 Nesúhlasím, bola som na ňom aj ja ako 30r., či koľko som mala a môj syn bol zatiaľ na dvoch, je u neho zlepšenie, aj učiteľky v škôlke to potvrdili.. Asi vám to nevysvetlili dostatočne, nemám čas teraz sa rozpisovať, ale napíšem vám neskôr..🙂

sara07
16. dec 2019

@tinapa princip som napisala , dieta sa sleduje niečo ano a ked strati koncentraciu vyšle sa elektrosignal aby sa to zrovnalo , laicky vysvetlené
poznám more deti čo nemal žiadny efekt okrem lahkej penaženky, neriešim každy nech si robí čo uzna za vhodné, len mi je ich luto že sa dali obabrat,

normalna75
25. jan 2023

@giuli môžem sa spýtať hladam pomoc.pre syna...este ste tu aktívna ..ako zabrali lieky? Este ich syn berie?

martusik2305
25. jún 2024

@kajoma prosím Vás ako ste na tom ja mam takéto problémy zo 7 ročným synom neviem si s ním poradiť ďakujem za odpoveď

kajoma
autor
30. jún 2024

@martusik2305 dobry den, dcera ma uz 11 rokov a problemy so spravanim sa stupnuju, napriek tomu, ze uziva Atominex a Rispen. Som zufala

sara07
30. jún 2024

@kajoma to je proste puberta, na to lieky nie sú

martusik2305
30. jún 2024

@kajoma ja som úplne zakázala telefón telku a určila prísne hranice snáď to bude lepšie a nie horšie

monikaluky
31. okt 2025
@kajoma

@martusik2305 dobry den, dcera ma uz 11 rokov a problemy so spravanim sa stupnuju, napriek tomu, ze uziva Atominex a Rispen. Som zufala

@kajoma Prosim Vas ako dlho uzivate Atomoxetin? Pomohol resp. zlepšila sa schopnosť sústrediť sa? Problémy so srdcom a nechutenstvo sa nevyskytli?