V akom veku poslať bábätko na alergológiu?
Ahojte. V akom veku ma moze poslat dr na alergologiubs dcerou? Moja mala ide mat 8mesiacov a vraj este nas nemoze poslat.....
zalezi od zdravotneho stavu. my sme skoncili tusim v 9m v nemocke po totalnom celotelovom vysype a viaczlozkovej alergie na potraviny a riesili nas odvtedy na alergologii, tak riesia aj imunitu takze sa tam da ist aj skor. vsetko zalezi od vasho lekara ci uzna za vhodne vas tam poslat
Do 3r vynimocme.
@majka99999 testy sa prave zvycajne robia v 3r.
Aj nam povedali,ze az po 3 r.
testy sa daju urobit aj babtku, ale zavisi od stavu, lebo malemu dietatu sa imunitny system vyvija a dost meni. preto sa zvycajne caka do 3r.
Synovi robili testy v 6 mesiacoch, mal však ekzém takmer na celom tele. Vyšla mu alergia na mlieko a vajce. Vtedy bol plne kojeny, alergén prechádzal do materského mlieka.
Aj mne gastro dr. povedala, ze najskor ked bude mat 3 roky, aj ked zjavne ma nejake potravinove. Stale sa z niecoho vyhadze, a nikdy neviem z coho... chvilu to boli ryby a bolo jedno ake, teraz ich uz toleruje... naposledy to bola tekvica, pritom ju mal asto v prvych prikrmoch. Ma 2 roky.
Joj a bola na penicilinovy test, to jej vyslo pozitivne. Ale vyhadzala sa z penicilinovych atb ked mala 11 mesiacov, tak preto jej robili test ci to naozaj z penicilinu.
Nas objednali,ked mala malicka 9.mes.ale volny termin mali,az ked dovrsila 12m. To bola asi 10ta alergologicka,ktoru som kontaktovala, lebo vacsina nechce brat male deti do 3r. Vzali jej aj krv na vysetrenie alergenov.
Neviem aké testy by si chcela dávať robit, ale. My sme v 5 mes. boli na kožnom s doporučenkou- tú som si pýtala od detského. Kožný napísal papiere na detské gastro a tam malému už robili testy konkrétne mal ekzém, hnačku - intolerancia laktózy to bola.
takým malým deťom sa robia testy na alergológii alebo imunológii len výnimočne....ešte nemajú vyvinutú imunitu, takže záleží od stavu....musí tam byť akútny stav, napr.dieťa opuchne alebo má problémy s dýchaním a potrebujú zistiť príčinu.....
My ked mal 1,5 roka. Brali mu krv a z toho testy. Kozne testy mu robili, ked mal 3 roky a zopakovali aj krvne.
My sme boli v 2r, po opuchu pery... z krvi mu robili rozbory.

Maly siel v 1,5 roku. Ale nerobili mu testy. Az ked mal zapal pluc v 2,5 rokoch zrazu aj testy pre 3-rocnych sa dali urobit.