icon

Vedeli by ste podať deťom prvú pomoc?

25. dec 2022

Čítala som zaujímavý článok, že ženy idú poučene z pôrodnice o kojeni, z webu o Montessori hračkách, bio bavlnených bodyckach, ale nevedia podať základnú prvu pomoc deťom pri zabehnutí mlieka, omodrani, neskôr pri zabehnutí kúsku jedla Heimlichov manéver.Ci si o tom myslíte?Vedeli by ste deťom podať prvú pomoc?
Poučila Vás niekedy pediatricka či personál pôrodnice, keď ste odchádzali čo robiť pri náročných situáciách?

Strana
z2
bubinko1506
26. dec 2022

My sme s muzom absolvovali plateny kurz na prvu pomoc babatkam a detom, plus dalsi zamerany na dospelych - v ramci neho bolo aj poskytnutie prvej pomoci pri autonehode.
Prvu pomoc viem poskutnut, davala som 2 rocnemu synovi, ked sa topil, zaatavovala som krvacanie a ozivovala cloveka po autonehode cestou z dovolenky. Prvu pomoc pri uraze, chorobe, duseni pre dieta povazujem za samozrejmost, co by mal vediet kazdy rodic (tiez viackrat vyskusane).
A k teme, v porodnici a ani pediatricka neriesili, ci viem poskytnut prvu pomoc. Zivotne dolezite bolo pre nich dojcenie a kontakt na mamilu.

autor
26. dec 2022

@sundew ja to viem prečo utocis?Dala som diskusiu, aby sa ľudia zamysleli

autor
26. dec 2022

@saxana000 keď sa Ti dieťa dusi jedlom a modrie adrenalin Ta poháňa mu pomôcť.Diskusia je úplne o niečom inom

miriam11
Odpoveď bola odstránená
guiseppinka
26. dec 2022

Adrenalin by ta mal pohanat dopredu... Ale moze byt, ze ostanes totalne paralyzovana... Jednoducho ta blokne a koniec... Vela ludi samo povie, ze aj v pripade nehody, vedia, co maju robit... Ale realne, ak sa ocitnu v takej situacii, tak ostanu paralyzovani... Raz sa mi stalo, ze som videla naburat 2 auta... Nebolo to nic vazne, len plechy a z jedneho auta hned vystupila zena, obliekla reflexnu, vvybrala vajco z auta a odisla nabok... Po dost dlhej dobe vysiel chlap - vodic, cely rozklepany a nevedel sa dat nejako do pohody, aby zacal riesit papiere...

autor
26. dec 2022

@guiseppinka žena konala pudovo vedela, že sa musí postarať o dieta🙂

guiseppinka
26. dec 2022

Co sa tyka prvej pomoci, tak jedine na kurze na vodicaku sme to riesili, ale bolo to davno... Su veci, ktore si pamatam, ale aj veci, ktore neviem... Novorodencovi by som prvu pomoc nevedela dat. Dychat viem, ze sa im dycha do ust aj nosa naraz a masaz srdca sa robi 2 prstami... Ale cisla neviem... Pri dospelych oboma rukami, musi to pruzit poriadne a mozu sa zlomit aj rebra... Realne som v takej situacii nebola, tak neviem ako by som reagovala...

guiseppinka
26. dec 2022

Zena nebola otrasena... Vravim, ze to boli len plechy... Do nas raz tiez tiez nedobrzdil chlapik a oprel sa nam do znacky... Muz nevedel, ze co sa deje, moja prva myslienka bola, ze fasa, 2 zahranicne auta na uzemi tretej krajiny, ze ak to bude nieco vazne, tak to bude "parada" riesenie s poistovnami

kamagma
26. dec 2022

Nepoucil ale som zachranarka vedela by som

Strana
z2