icon

Veľa prípadov ovčích kahni

annm81
29. apr 2023

V poslednej dobe tu čítam dosť veľa príspevkov o ovčích kiahňach. Tak len čisto zo zvedavosti ma napadlo pár otázok. Je niekto kto mi vie odpovedať, či je to len zdanie, alebo naozaj je teraz veľa chorých detí? A čím to je? Ja som sa za 6 rokov, čo mám deti, nestretla s nikým, kto by bol nakazený. Na Slovensku sa deti proti o. kiahňam nezvyknú očkovať? Alebo je to v niečom inom?

Strana
z6
elmivelmi
2. máj 2023

@annm81 ale ja pisem ,ze ja mam zvysene protilatky,tak nebudem riskovat ze mojim detom sa zvysia.Urcite ich nebudem ockovat v 3m pekne pockam kym dorastu a imunita im vyzreje,nakolko sa narodili aj skor.A v tomto som opatrna a kedze pre mna je priazniva situacia,nakolko tieto epidemie sa nevuskytuju ,mozem to oddialit a z tych po innych nakoniec mozno zaockujem len aktualnu hrozbu a to je tetanus.

marylynn
2. máj 2023

@annm81 ty máš svätú trpezlivosť.

@elmivelmi počuj, vôbec nechcem byť zlá, ale keďže ty máš odporúčane neockovat skrz tie rizika, nemala by si tu ľudí od očkovania odrádzať tými nepodloženymi argumentami, ale naopak byť vďačna, že sa môžeš na tej kolektívnej imunite zviesť?

annm81
autor
2. máj 2023

@elmivelmi Ale veď ak sú objektívne dôvody, predpokladať, že očkovanie bude príliš rizikové, potom je samozrejme rozumnejšie zvážiť, či sa naozaj vyplatí. Ale ty to tu predkladáš tak, že vyhlásiš, že očkovanie plošne nie je také neškodné, ako sa zdá. Pritom očkovanie je plošne naozaj veľmi bezpečné. Takto len pomáhaš šíriť antivax paniku a ideš tým vlastne sama proti vlastným deťom. Tvrdíš totiž, že situácia ti je naklonená, lebo choroby proti ktorým sa očkuje nie sú veľmi rozšírené. Ale oni nie sú rozšírené preto, že sa očkuje. Čím viac ľudí presvedčíš, že očkovanie je nebezpečné, tým máš väčšiu šancu, že sa tvoje deti nakazia.

elmivelmi
2. máj 2023

@annm81 mas pravdu,akurat ja som nespominala smrtelne ochorenia ale tie nepovinne.

annm81
autor
2. máj 2023

@elmivelmi Spomínala si napr. osýpky, ktoré si tu bagatelizovala ako celkom neškodnú vec.

skajkalet
2. máj 2023

Dcéra 3r. má zrovna kiahne, doniesli sme si ich z ihriska spred paneláku, má viac vyrážok,no bez horúčok. Začalo to nezvyčajne vyrážkou na prste, na nohe 🤷🏻‍♀️
Brat 12 r., 3 dni vraj mal vyššie teploty, vyrážok zopár. Tiež počúvam z každej strany,že sa šíria medzi deťmi. Chcela som sa tomu vyhnúť skrz mesačné babo, no neobišlo nás to.

oblecenie99
2. máj 2023

@elmivelmi Ja som to s tou žltačkou dala ako príklad, že sa to tu rozbujnelo, ale že do takej fázy, že detské infekčné oddelenie v 2. najväčšom meste na Slovensku je preplnené týmito prípadmi, decká sú v dobrovoľnej karanténe od ihrísk, lebo rodičia sa boja, aby sa nenakazili od iných detí áno aj z osád, ktoré tam tiež chodia, sú obmedzenia v škole, v škôlke, u pediatra. Tak si predstav, že by sme mali takéto vlny osýpok, čierneho kašľa - objektívne kde by sme tie choré deti dali, kde liečili?

Strana
z6