icon

Veľká a častá chorobnosť v škôlke

barbara088
21. jan 2015

Ahoj.prosim v nasej v skolke bud nieco maju alebo tam chodi vyslovene chore dieta.kazdy tyzden nieco maju ze chyba skoro cela skolka.dnes ma to uz dozralo dcetka vraca ani vodu neudrzi v sebe.ak nejde budem muset ist do nem.a urcite nas tam nechaju.muz tam rano volal a ucitelka tiez grca a uz aj ine deti.poradte

david93
21. jan 2015

najskôr črevná chrípka, alebo môže byť aj niečo horšie

lubina
21. jan 2015

@barbara088 skolku by mala prekontrolovat hygiena, ci splna zdravotne a hygienicke predpoklady.Ak mas podozrenie, tak sa obrat na hygienu vo vasom meste a porad sa co robit

reni1512
21. jan 2015

@barbara088 v skolkach to tak byva.... ucitelky za to nemozu, ucitelka to dostala od dietata, pretoze detske bacily su silnejsie ako dospelacke, to ti povie kazda lekarka a ucitelky sa este horsie z toho dostavaju a dlhsie im to trva... No problem je v dnesnych rodicoch ktory nechcu vidiet ze ich dieta je chore a aj tak ho donesu do skolky, viem tazka doba a bla bla, ale potom trpia ostatne deti... Musite to proste len vydrzat a preliecit sa..ak mas moznost nedavaj ju tam dlhsiu dobu, pokial sa to neupokoji, mozno skolke vyhlasia aj prazdniny, ked je tam taky stav... 😉

stanislavao
21. jan 2015

@barbara088 neviem co chcete poradit. mate crevnu chripku v skolke. bohuzial, v skolkach to tak byva. crevna viroza, potom zapalene oci, potom bronchytida, potom sople a potom zas dokola a medzi tym este vsi. staci ze jedno dieta je nakazene a postupne do dostane vacsina deti. dietatu nedavajte nic, len cierny cas a Enterol. ja mam osvedcene kapsule. vysypen ten prasok z kapsule dietatu do ust, uziva sa to 1x denne a pomaha. musi to len prejst. skore uzdravenie prajem.

barbara088
autor
21. jan 2015

No ja chapem ze deti v skolkach su chore,ale chore dieta nema co robit v skolke.u nas to je ze mala mi je doma niekedy aj 3tyzdne doma co chcem nech sa dobre prelieci rano jej nic nieje dojde poobede a ma sopel.kasel a popodobne po pobyte v skolke cca8hod.z toho sme usudili ze asi je teba nieco v skole.myslela ze ako rodicia by sme skusili zohnat nejaku dezinfekciu.mydlo detol a podobne.

maznacik007
21. jan 2015

@barbara088 nedavala by som ju do skolky v tomto obdobi ... az tak neskor na jar ... teraz proste su choroby skolkari a najma v prvom roku su nachylni ....

lvka
21. jan 2015

@barbara088 u nas uplne to iste...maly od polky nov az do konca dec doma...uplne bol zdravy a teraz zase doma..ale ja ho naozaj nechavam preliecit aj ked ma"len" sopel bez teploty..minule som povedala ucitelke ze ho asi jedina nechavam doma ked je chory a ona ze "ano, to je pravda" - deticky tam chodia soplave a kaslave..
:(

barbara088
autor
21. jan 2015

No ja chapem ze deti v skolkach su chore,ale chore dieta nema co robit v skolke.u nas to je ze mala mi je doma niekedy aj 3tyzdne doma co chcem nech sa dobre prelieci rano jej nic nieje dojde poobede a ma sopel.kasel a popodobne po pobyte v skolke cca8hod.z toho sme usudili ze asi je teba nieco v skole.myslela ze ako rodicia by sme skusili zohnat nejaku dezinfekciu.mydlo detol a podobne.

ichbinich
21. jan 2015

Minuly skolsky rok mali v skolke naraz nejaku crevnu virozu plus zapal oci. Viselo to tam zavesene ako upozornenie asi mesiac! Tohto sk. roku to bola choroba ruky-nohy-usta, tu mali aj vedla v jasliach, tiez dobre dlho.
Zaviedli prisne pravidla: dieta po chorobe moze prist spiatky, az ked ma potvrdenie od lekara, a rano si deti musia umyt ruky pod dozorom rodica pred tym, ako vojde do triedy.
Akonahle je nejake dieta chore, javi sa chore, inak sa sprava, volaju rodicom, aby si pre dieta prisli.
Problem je v tom, ze vela chorob je nakazlivych uz davno pred tym, ako sa prejavia symptomy. Takze proti tomu je clovek bezmocny. Ale teda u nas plati to s tym potvrdenim od lekara. Napriklad minuly piatok mi volali, ze syn ma cervene oci, ze mam prenho prist, a ze mi ho nezoberu, kym nedonesiem potvrdenie. Nastastie sa to ukludnilo, ale v pondelok bol doma a az poobede, ked pediater zase ordinoval, som si mohla ist pre potvrdenie. Manzel vravel, ze zazil pri tych velkych hnackovych tyzdnoch, ze poslali deti spiatky domov, lebo nemali rodica rano so sebou potvrdenie... Takze na to su prisni.
Inak bohuzial iba pretrpiet ☹ A dufat, ze ostatni rodicia nebudu davat vyslovene chore deti do skolky...

nell77
21. jan 2015

Ahojte, poznam to velmi dobre ☹ , na crevnu virozu Biogaia
na dychacie a opakovane infekty / kasel, sople,/ urcite Betaglukan dlhodobo....avsak nie kazdy je ucinny...
napr. novy prírodny pripravok 21 C immunity -obsahuje vsetko co je treba k fungovaniu imunit.systemu-betagluk.,selen,zinok..atd... 🙂 🙂 🙂
nebudete viac vediet co je choroba.
n.

barbara088
autor
21. jan 2015

tak ja som aj nahnevana lebo mam doma 3 deti a ked dcerka nieco dovlece domov po prvom pobyte v skolke ,tak mi to dostanu aj ty doma.je to voci mne nefer lebo sa snazim davat deti do skolky zdrave,pri najmensom naznaku si radsej dcerku nechaj doma.....

barbara088
autor
21. jan 2015

@nell77 tak mam aj probiotika doma,homepatika sirupy vsetko mozne.Kym nechodila do skolky bola chora raz za rok

nell77
21. jan 2015

ja to poznam tiez non stop zo skolky a potom zo skoly ...a doma teraz maly 8 mesacny...
vyskusaj betaglukan dlhodobo....ale ten 1,3-1,6 z kvasnic jedine ten je ucinny a je to prirodna cesta ...
zaberie...nelka

skusihu
21. jan 2015

aj u nás je to tak .Malý je viac doma ako v škôlke, tým že som na materskej s menšou, tak mi to je viac-menej jedno. Ale vždy nám donesie nejakého "super" bacila. Už sme prešli streptokokom, moraxelou... a stále sa to opakuje. Ja ho preliečim a za týždeň to má späť. Najhoršie je, že to schytá aj ročná dcérka a tá má stále zapálené hrdlo, priedušky, soplíky, kašeľ. Už si ani nepamätám, kedy som sa naposledy vyspala. U lekárky sme každý týždeň. Takto som si to "škôlkovanie" nepredstavovala :(

barbara088
autor
21. jan 2015

ako mne nevadi ze je mala doma,ale potom to ma syn a aj druha dcerka,kopu nervov,penazi....a hlavne ideme z jednych liekov do druhych co tiez asi nieje bohvie co...tiez same streptokoky,moraxely,hemofil a neviem co este vsak chodim v lekarke ako domov...