icon

Veľká hlavička 7 mesačného dieťaťa

majkabr
21. júl 2014

Ahojte môj malý ma 7 mesiacov a hlavičku 48 cm obvod. Musíme ísť na RTG mala ste niektorá taký problém????

lauren21
22. júl 2014

chod na vyšetrenie, nemá níhodou hydrocefalus?v tom prípade rastie hlávka...my ho máme no nám sa to stabilizovalo a má hlavičku primeranú k veku...ide vlastne o zväčšenie mozgovej komory..vy googli si..

majkabr
autor
24. júl 2014

@lauren21
a dieťatko sa Vám vývíja v pohode alebo je nejako zaostalé??

prasiatko30
24. júl 2014

@majkabr u nas nie ale poznala som chalaniska co ked bol maly tak vypadal ako lizatko - velka gulata hlava a telicko take nic - a bol a je to zdravy chalan postupne sa proporcie vyrovnali a teraz je sice stale hlavac - ale uz to nie je take evidentne ako ked bol babetko 🙂

zase sa budem opakovat ale prosim ta nemysli hned na to najhorsie - pokial ti nic nepotvrdil dr tak si nelam hlavu moznymi diagnozami - ked ti povedia diagnozu - ak nejaka bude - tak zacni hladat informacie a skusenosti ludi s tou diagnozou, ktoru ti dr dal pripadne hladaj druheho na potvrdenie alebo vyvratenie diagnozy - ale prosim prosim nesnaz sa aby ti zdiagnostikovali dieta na MK 😅 😅 😅

a tiez pokial tvoje dieta napreduje uplne normalne, nezaostava v psychomotorickom vyvoji tak sa zbytocne neobavaj

mamulienka30
24. júl 2014

@majkabr - ved to zasa nie je nejako extremne vela.. aku ma celkovu vysku?

piacere
24. júl 2014

@mamulienka30 na 7 mesačné dieťa je 48cm naozaj veľa 😕 Môj štvorročný má obvod 51cm....

evuliceeek
24. júl 2014

@majkabr ja som mala podobný problém - syn mal v 8-mom mesiaci 47 cm, poslali nás ku neurologičke ešte oveľa skôr lebo od cca 3 mesiaca bola hlavička "mimo tabuliek", neurologička usúdila, že to je mimo normálu a musíme chodiť na Vojtovu metódu cvičiť, odmietla som, nešlo mi do hlavy ako sa dá upraviť veľkosť hlavičky cvičením, inak syn nijako nezaostával, bol dokonca popredu, teraz má 12 mesiacov a obvod 50 cm a neurológiu sme úplne vynechali.......môže to byť aj genetikou, ja som mala ako dieťa obrovskú hlavičku, ja mám aj veľké dieťa - 14 kg a 84 cm

majkabr
autor
24. júl 2014

@evuliceeek NO a ked ste to vynechali, doktorka obvodná Vám nič nepovedala??

trgypadl
24. júl 2014

Ahojte...moj maly ma obvod 54,5 cm a ma 6 rokov,to,ze ma vacsiu hlavku mu zistili pri uraze hlavy...potom nasledovali vysetrenia rtg,eeg,a pravidelne kontroly u neurologa...diagnoza znela benigna makrocrania.co si moze taka mamka pod touto diagnozou predstavit??a hlavne ta,ktora nema zdr.vzdelanie??
zaver??nic hrozostrasne,i ked na prve precitanie ano🙂lrkar nam hovori,ze jediny problem aky vidi je ten,ze sa musim viac nastrikovat
kazde dietatko je na tom rozmerovo,vahovo,vyskovo,mentalne inac..a preto netreba porovnavat;
majka br,takze ziadne stresy;)

94
24. júl 2014

cozeee?...my mame 8 mesaicov a obvod 49cm......ale tiez ma 11kg a 80cm...........sme s manzelom obaja vysoky (195,175) a teda nikto nas nikde neposlal!!!............mam sa spytat na to doktorky?......on sa uz narodil ako 4,5kg a 58cm.............normalne ste ma naplasili......

miroslava124
24. júl 2014

Moje 3 deti mali kazdy inu hlavku a u kazdeho ma strasili , jeden ju mal velku a naozaj mal ale teraz ma 6 rokov a hlavicka sa s telom vyrovnala takze super a inak stale bol ovela mudrejsi ako jeho rovesnici a to viditelne. Dalsi syn mal hlavku vraj malu ale on sam bol malinky takze teraz je to uplne uz v poriadku a udalsieho ma strasili najviac vraj ma na 90 percent chorobu ani to neviem vyslovit aka diagnoza proste vraj bude potom vazne postihnuty mentalne. Darmo som im vravela ze moj otec ma taku istu lebku a v podstate aj ja akurat ja mam dlhe vlasy. Proste hlavku ma vzadu akoby rovnu taku skosenejsiu ale peknu 🙂 nakoniec je uplne zdravy a rozumny primerane k svojmu veku. Takze ziaden strach. Pokial napreduje tak je to ok

evuliceeek
24. júl 2014

@majkabr pediatrička syna sa vyjadrila, že to je hraničný stav a že sa to môže aj nemusí upraviť samo, že nech ideme raz cvičiť a potom viac nie a budeme sa mu doma venovať a cvičiť sami, neurologičke sa zdalo, že sa neotáča na bruško, že slabo drží hlavičku lebo tabuľky nepustia a sama som pritom videla, že malý je až priveľmi živý len mi stále opakujú, že to je veľké dieťa a takú sú menej ohybné a tým, že rýchlo rastie tak kosti nestíhajú a musí cvičiť a že hlavička je toho dôkazom, že vyrástla prirýchlo. detskej som povedala, že počkáme a uvidí sa, že zatiaľ cvičiť nie, kontroly na neurológii ostali ale aj tam som povedala, že odmietam cvičenie lebo syn normálne napreduje

mamulienka30
24. júl 2014

@piacere - nas 4 rocny ma 53 takze je to asi indi-vindi velmi... Proste okruhle hlavky a vacsie dietatko, aj ma uz 110 cm...

spinoscapularnabeta
24. júl 2014

moja mala mal tiez vacsiu hlavicku ako dovolili tabulky, stale sme behali na kontroli, nikdy nic nebolo mimo normalu len doktorka stale vymyslala nejake vysetrenia. nakoniec som sa vyprdla na to. bol to iba stres a marnenie casu. mala je sikovna vobec nic jej nieje len ma vacsiu hlavu.

lauren21
24. júl 2014

@majkabr pravdu povediac je skôr popredu, má rozum ako 3 ročné dieťa a to má malinká len 21 mesiacov.prešla si ťažkým obdobím ,deň po narodení hneď operácia rázštepu chrbtice, oslabené nohy,hydrocefalus no stabilizovaný na šťastie- nebola potrebná operácia hlavičky,samé sa jej to upravilo aj keď mala dosť dlhý čas hraničné miery...

zutosa
7. sep 2014

@lauren21 dobry den mozem sa spytat ake ste mali miery my sme v pol roku mali pk 11mm a lavu 15mm ta sa zda ze nam prestala rast no vsetko sa uvidi az na kontrole. S vyvojom sme zacali zaostavat a zaciname cvicit....mozem sa spytat ze sko na tom ste vy? Neviem co mam cakat, nikdo mi nevie nic povedat ze treba cakat.....

lauren21
7. sep 2014

teraz vám tak neviem povedať aké sme mali miery komôr no obvod hlavy musím merať ešte stále aj ked povedali že sa to stabilizovalo, no dlho dlho sme mali hraničné miery.treba len čakať ako sa to bude vyvíjať.

zutosa
8. sep 2014

Dakujem my mame teraz 7 mesiacov a 42cm. No len sme mierne hypotonicky, a meskame tak sme zacali cvicit.

nanka888
19. aug 2023

@majkabr Ahoj, mozem sa opyata ako ste dopadli? Nas syncek ma tiez vacsiu hlavicku, ma 9 mesiacov a dnes sme mu namerali 48-48,5.