icon

Veľké krčné mandle u dieťaťa: Skúsenosti a príčiny

simik411
22. júl 2024

Dobrý deň , má niekto skúsenosť synovi vybrali na jar nosnu mandlu, mával často sople odporučili vybrať, nikdy predtým nemaval angíny ani bolesť hrdlá vždy len sople, v marci mal zákrok, všetko ok sople ustúpili, avšak som si všimla že odvtedy ma zas veľké krncne mandle ale veľmi ako orechy, hrdlo ho neboli, hnis tam nemá ale sú ozaj veľmi veľké, aj rozpráva akoby do nosa aj ta rec je taká nečistá vadí mu to určite.. nemal s tým niekto skúsenosť či to môže byť napr alergia? Tam sme neboli ešte chystám sa, alebo čo to teda je keď ho nič nebolí ale mandle ako orechy vkuse už 2,3mesiace .. ideme na orl podľa mňa tam povie aby idú von ale mne sa nezdá proste keď nikdy s týmto problémy neboli ani jediný raz nemal anginu čo tak zrazu toto vyskočilo mi nejde do hlavy 😔dik za skúsenosti kto má.. prikladám aj foto

Veľké krčné mandle u dieťaťa: Skúsenosti a príčiny
kacena4
22. júl 2024

su dost velke dr zváži či treba vybrat. moze sa totiz stat ze ak chyti chripku, anginu (zapal) mandle sa zvacsia tak ze bude problém s dychanim. drzim palceky

alzbetkacicka
20. nov 2024

@simik411 ako ste dopadli,objednali vás na operaciu krcnych?ďakujem

melik23
26. jan 2025

My máme ten istý problém. Minulý rok vo februári sme boli na výber nosnej mandle a teraz ma giga krčné mandle. Boli sme aj na Orl berieme kortikoidy do nosa kvôli dlhodobemu zahlieneniu a problému s dýchaním nosom. V marci máme znova kontrolu na Orl a doktorka hovorila že pravdepodobne to budeme musieť ísť dať vybrať. Ako ste dopadli vy?@simik411

simik411
autor
26. jan 2025

@melik23 ahoj, my sme len sledovaní na orl jemu zas dali na alergiu sirup ale nedavam mu ho ani, bral ho mesiac či dva žiadna zmena. Ale nám povedala dr že vyberať zatiaľ nie že je ešte malý angínu že nemáva vôbec neboli hrdlo ho tak nič pokiaľ to nevadí jemu mne že čakať čo bude s vekom . Ja vyberať nechcem určite krcne kým to není nutné nejako. Takže to zatiaľ neriešime čakáme čo bude 😒

simik411
autor
26. jan 2025

@alzbetkacicka nie ako píšem vyššie orl povedala že má ešte čas že je skoro vyberať keď nemá žiadne ťažkosti...

alzbetkacicka
28. jan 2025

@simik411 radsej počkať teda,ale vyberajú len ked je v nich infekt a časté anginy a zmenšujú keď zavadzaju v krku alebo robia problémy v dýchaní cez noc(chrapanie,apnoe).

simik411
autor
28. jan 2025

@alzbetkacicka angínu ešte nemál nikdy on furt len sopel mal q z neho kašeľ. Teraz síce mal mykoplazmy to bol des fuj hnusné silné ale inak menej chorý už býva.. a chrapanie no občas aj sa stane keď na chrbte leží ústa otvorené ale teraz spí so mnou kvôli tým myko tak to je ticho a už je ok uvidíme čo bude verím že nebude treba vyberať to nechcem vôbec vôbec

alzbetkacicka
30. jan 2025

@simik411 tak uvidíte časom,nám tiež hrozilo zmenšenie krcnych lebo mu narastli po chorobe a potom sa nimi v noci dusil,nastastie to prešlo a časom sa zmenšili a na operaciu už nemusí ísť,nosne sme ale dali vybrať lebo mal stupen 2 co sa síce ešte neoperuje ale tým ze mal aj nosné aj krčné tak ho to dusilo.
Teraz robíme preplachy nosa a to dosť pomáha,vlani bol ešte veľmi malý tak som sa toho bála,možno keby sme zacali už vlani s preplachmi tak by nebola nutna ani ta operacia nosnych mandlí 🤷‍♀️
Držím palce aby to aj vám prešlo,všetko dobre prajem.

simik411
autor
30. jan 2025

@alzbetkacicka nosné má von aj on, to išli a hneď nato narastli krcne.. ale áno uvidíme. Podobne aj vam vsrkto dobré ďakujeme

alzbetkacicka
4. feb 2025

@simik411 tak sa mu snáď zmensia keď bude dlhšie zdravý,nášmu po operacii nosnych narastli tie krčné a trvalo až celý mesiac kým za zmenšili.
Verím ze aj vášmu sa zmensia,😊