icon

Veľké vypuklé bruško. Do kedy je to normálne?

zitaje
12. júl 2009

Moja 16-mesacna dcera ma hrozne velke brusko. 😉 Ona je taka baculka, ale brucho ma fakt neumerne velke.
Je mi jasne, ze v jej veku to nie je nic neobvykle, ale starsia dcera ho mala tiez velke, a teraz s nou musim chodit na rehabilitacie kvoli chybnemu drzaniu tela, ona totiz to brucho vypuca dodnes, a to ma 7 rokov. ☹
Neviete, do akeho veku je to normalne? Nemate niekto nejaku skusenost?
Vdaka

vanja
12. júl 2009

moja staršia dcéra 9 r. má tiež vypučané bruško, ale to sa utešujem , lebo keď vidím jej spolužiačky, tak som až prekvapená aké majú veľkú brušká. Mladšia má 18 mesiacov a tiež má veľké bruško. Ale ako píšeš,že je neúmerne veľké, čo na to povedal detský lekár? 🙂

zitaje
autor
12. júl 2009

No, este som nebola u lekarky, zda sa mi ze v posl. dobe nejak pribrala (strasne jej chuti jest, budem ju musiet nejak obmedzovat, hlavne tie porcie 😅 ), ked sa na nu pozries z boku, tak ako keby zhltla balon. 😕 😖 Inak rucky-nozky v pohode, nepripada mi nejaka obezna ci co, len to brucho.

vanja
12. júl 2009

tak vieš bábätká majú malý žalúdok, takže keď sa najedia, a hlavne teraz v lete, keď veľa pijú........

zitaje
autor
12. júl 2009

No len co ma znepokojuje, ona ma ten balon aj rano hned po zobudeni. 😒 A teda v noci si obcas cucne, niekedy ani nie, cize by v tom brusku tolko toho mat nemala...

vanja
12. júl 2009

ak sa znepokojuješ, je určite lepšie zájsť za lekárom, nech sa na to pozrie, aby si bola kľudná. Netreba to odkladať a byť v neistote.

zitaje
autor
12. júl 2009

No asi hej. Vdaka za reakcie. 😉