icon

Veľmi tvrdá stolica u ročného dieťaťa

petulik92
5. okt 2020

Ahojte, už tak 2-3 týždeň má dcérka veľmi tvrdú stolicu. Musím jej pomáhať s rektálnou tyčinkou, aby sa vykakala, inak sama od seba by tak obdeň, ale s veľkými
ťažkosťami.. Začala som jej variť iba zeleninové polievky s vločkami, ale vôbec žiadny rozdiel. Snažila som sa vynechávať jedlá, aby som spozorovala, ktorá strava jej robí tak zle, žiaľ neúspešne... Pije fakt málo vody (dokopy tak 200ml za den max.) preto aj tie polievky aspoň dávam. Skúšala som vlákninu, slivky čerstve aj sušené, lekárni by som sa rada vyhla ak je to ešte vôbec možné. Hlavne ju nechcem vidieť trápiť sa...Máte ešte nejaké tipy, či už ísť ku doktorke?

Strana
z2
tncka
6. okt 2020

@petulik92 nepises kolko ma mesiacov,ja som malej kupovala zo zaciatku slivkovu stavu v dmke,potom po roku som jej za den dala aapon 1kiwi a islo to samo🤷‍♀️ lekaren sme ani nevideli...ale teda davala som aj pozor aby v den,ked mala ryzu nemala aj banan,pripadne mrkvu a tak.

kulumulu123
6. okt 2020

@petulik92 ved aj ja som sa čudovala boli sme kvôli tomu aj na chirurgii a nič nezistili a takto malo nám stačilo a sme v pohode 😊.... Držím moc palce aby to pomohlo aj vám len pri úprave stravy môže trvať 3-4 dní kým príde nejaký výsledok tak to nevzdajte hneď na ďalší deň.

kulumulu123
6. okt 2020

@andreatytler bataty ozaj netuším vychádzam len z toho co mi poradila naša detská Dr

tulipanicek
6. okt 2020

@andreatytler U nás robili problém ak tie. Na istý čas sme nedávali vôbec, postupne pridali. Ale dlho dlho som nedávala. Ale myslim že pri nich je to už viac individuálne ako pri mrkve napr. A hej no, je to komplikovane ak dieťa nemá rado alebo nemôže (ako u nás) veľa druhov zeleniny. Ak má rad tekvicu, tak to je super. Podľa mma viete take bezchutove zeleniny schovať v pohode, napr baklažán, cuketa, kaleráb, petržlen 🤔

jankapepe
6. okt 2020

@petulik92 polievočku zeleninovú aj s mrkvou?? Okrem polievky je čo??

andreatytler
7. okt 2020

@tulipanicek Dakujem

andreatytler
7. okt 2020

@kulumulu123 Dakujem

andreatytler
10. okt 2020

@petulik92 Ahoj... ako sa dari? Zacali ste s tym olejom? Mate nejake zmeny? Nas teraz uplne prestal pit. V lete ked bolo teplo vypil tak 3/4 pohara za den ale teraz ak do neho dam tak 3-3 hlty tak je dobre a uz nam zacala aj stolica tvrdnut. Zacala som vcera aj ja s olejom ale len trosku lebo to ma dost vyraznu chut...

petulik92
autor
12. okt 2020

@andreatytler Ahoj 🙂 Začala som pridávať ten Olivový olej do hotového obeda a čuduj sa svet, už pár dní má stolicu normálnu. Taká som rada 😃 Dávam tak pol čajovej lyžičky 🙂

andreatytler
12. okt 2020

@petulik92 skvele...davas pol calovej lyzicky do kazdeho prikrmu alebo len 1x za den?

petulik92
autor
12. okt 2020

@andreatytler Do polievky robim cibulku na oleji, tam nedávam už viac. Olej pridám do hlavného chodu. A dnes začala zrovna chodiť, tak sa tak spotila, že vypila asi liter vody 😃 Skús ten olej pár dní, ozaj super nápad. Daj vedieť 🙂

andreatytler
12. okt 2020

@petulik92 Liter vody? nadhera! To nas ked da pol pohara tak je dobre... olej uz davam asi 3 dni ale stale kaka bopky... urcite je to koli tym tekutinam.
Idem aj ja zacat s polievkami.

petulik92
autor
13. okt 2020

@andreatytler Skús dať drobcovi teda polievky na obed a ja dávam aj na olovrant ( cca hodinu a pol po jogurtovej nádielke) 😃. Ja vždy robím zeleninovú, aby sa tam hodili aj vločky ( vláknina) alebo aspon do toho jogurtu napučané a rozdrobené

petulik92
autor
13. okt 2020

@andreatytler ty a zase sa vám to vrátilo či ako? Si spomínala, že po zmene mlieka už bolo dobre

andreatytler
13. okt 2020

@petulik92 Ano, po zmene mliecka sa to upravilo ale odkedy nepije, je to hroza a ani to nove mliecko nepomaha. Normalne bobky vyraba ale uz sa tak nepuci ked ich tlaci. No ale musim to riesit... idem ze to nie je zdrave.
Dufam ze aj vy to poriesite.

Strana
z2