Vigantol. Do kedy ho treba podávať?

zade
12. sep 2008

babule poradte mi. Tema vigantol tu uz bola, no neviem ci sa debatilo aj o tom, dokedy ho podavat. Ja som prestala v 11 mesiacoch. Bolo leto a dr. mi ho prestala predpisovat. No kamaratky chodiace k inej lekarke sa mi zacali cudovat, vraj preco ho nedavam. tak ja teraz neviem. Dr. som zmenila z dovodu stahovania, no tej novej som to zabudla pripomenut a tak neviem. Ako je zto s podavanim Vigantolu po I.roku? Dokedy sa ma vlastne davat?
dakujem

junovka
12. sep 2008

Zade, my este davame Vigantol.Pri Timeike som ho podavala do roka a pol a aj teraz ho budem davat do roka a pol 😉

petrulla
12. sep 2008

Mne vravela dokina, ze do 2 rokov ... Tak neviem

zade
autor
12. sep 2008

Normalne na lyzicke do mliecka?

junovka
12. sep 2008

ano 😉

lienka55
12. sep 2008

Zade mi sme vigantol podavali do roka,tak nakazala doktorka.Podavala som ho na lyzicke,s odstriekanym mliekom kedze este kojim.

lencici
12. sep 2008

tak ja už od roka vigantol nedávam

sassi
12. sep 2008

mne kázala cez leto nedávať a od októbra mame zasa začať dávať do lyžičky mlieka 2 kvapky. A káže to všetkým, nie sme chorí 🙂

evaka
12. sep 2008

Zavisi od lekarky a od fontanely. Ak ju ma uz ok tak nemaj obavy. Moja mala ju ma v roku a pol este stale makucku, tak davame az 4 kvapky. Nasa lekarka ako jedina z tunajsich predpisuje Vigantol do 2 rokov, ostatne kazu uzivat Vigantol len do roka.

wali
13. sep 2008

nam lekarka povedala, ze vigantol sa ma brat do roku a potom cez leto urcite nie, ale ze na zimu mame potom kupit nejake vitaminy pre deti.

mimakro
13. sep 2008

Kúp si aktuálne číslo časopisu Dieťa nielen pre rodičov. Tam je to dobre napísané. Ja začnem od októbra. Skončili sme tento rok v marci. Doktorka tiež nie je nadšená, že si ho pýtam, ale na to ja kašlem. Dcéra nemá pigment, tak mi ten recept musí dať. A ak nie, mám kamošku, čo má takú známu v lekárni, že jej predá všetko.

xxmargaretka
13. sep 2008

ahoj..ja len tolko,ze a vigantol sa neda bez predpisu?to iba ja som mala stastie vzdy?bo na recept som ho kupovala asi iba raz..ja som davala do roka a pol-maj a neviem ci od oktobra este davat,alebo uz netreba ked fontanelu mame uz zrastenu a v nov bude mat 2r..

gabrielad
13. sep 2008

No tak mi dáváme 2 kapky na lžičku jen tak a máme dávat až do 2 let.

evaka
14. sep 2008

Mimimakro, ako si to myslela ...nema pigment tak mi ho dat musi? To Vigantol moze sposobit pigment?

penelope10
17. sep 2008

Ahojte, my Vigantol nedavame asi od 1/2 roka.... 😔 Tak neviem... jednoducho sme spotrebovali tu flasticku, ktoru nam lek. predpisala v 6tt... a potom uz nam dalsiu nedala...
A mimochodom fontanelku nemame ani zdaleka uzavretu...
Tak neviem... 😖

lejla77
17. sep 2008

penelope10:
asi si si mala pytat. Ja som si tiez pytala, resp. ked lekarku napadlo, tak sa ma pytala, ci este mame. A kazala nam davat len do roka.

lejla77
17. sep 2008

inac aj my sme raz kupili bez receptu, nemala som kedy vybehnut k dr. a normalne mi to predali.

penelope10
17. sep 2008

Dufam, ze som nic nepokazila 😔

lucinkaaa
17. sep 2008

baby pokial viem, tak Vigantol je vitamin. sice ho predpisuje a davkuje lekar, ale je to stale len vitamin D. ten sa da ziskat aj zo slniecka. preto sa nazory na jeho uzivanie roznia, tak ako sa roznia nazory lekarov na vyzivu atd. nam predpisuje lekarka Vigantol od narodenia, vzdy sa pre istotu opyta, ci este mame, ked nemame ja si vypytam a kedze sme mali trosku makku hlavicku tak sme brali aj olejovu injekciu a vtedy sme Vigantol nemali brat. inak naposledy povedala, ze budeme brat do roka a pol a potom podla situacie pripadne dalej.

smisela
18. sep 2008

My sme teraz cez leto vysadili a ked som sa pytala lekárky,máme pokračovať ďalej aspoň do jari,teraz máme 16 mesiacov 😉

jaduska
18. sep 2008

zade u nás je to tak isto, tiež som prestala dávať asi v 11-tom mesiaci, keď sme dobrali druhú fľaštičku. A odvtedy nedávam. Ja som sa na to pýtala našej lekárky ešte pri staršej dcérke, či cez zimu netreba dávať aj staršiemu a ona vravela, že to sa zvykne dávať nedonoseným detičkám, že tým zdravým stači do roka. Takže je to asi individuálne... 🙂

titkovamiriam
18. sep 2008

Ja som davala do 15m-podla lekarky 😀

zade
autor
18. sep 2008

Mhm, mne nova lekarka odporucila podavat ho taktiez po lete, nakolko ma moja len 14mesiacov. Tak som jej ho opat zacala davat. Len ten cikrus pri podavani.... Uz si odvykla a tak to nechce, stoji ma to vela usilia presvedcit ju.

sliacanka
18. sep 2008

nam na rocnej prehliadke doktorka povedala ze mame vigantol dobrat ale na zimu si mame kupit vit B a C

didusa.risulo
18. sep 2008

zade, vigantol sa podava do jedneho roka, ale v zimnom obdobi a v obdobi chripky, sa podava aj po roku, je to kvoli imunite

penelope10
18. sep 2008

Baby... bola som dnes u lek...Dala mi Vig. s tym, ze som si ho mala pýtat... 😒 ked dosiel.. A mame brat 3 kv. denne, aby sme dohnali to, ze som mu ich 2 mes, nedavala... ale kedze bolo leto, nie je to az take hrozne... 😎
Vela lekarov ma ale na leto a uzivanie vig. rozne názory... Si vyberte... a najma ked nie ste prave lekar 😀 😀 😀

melory
18. sep 2008

ja davam malej este vygantol ma 1,5 roka a dokonca kvapnem aj 5 rocnemu synovi 🙂

ankan
21. dec 2008

neviem presne v ktorom časopise som to čítala, ale bol určení mamičkám o deťoch. Tam Dr. odporúčala Vigantol do roka stále a po roku v lete na slniečko(samozrejme nie na obed v najsilnejšom UV žiarení) a cez zimu, kedže je slniečka málo tak dávať až do veku troch rokov. Určite sa tým nijako dieťaťu neublíži. No moja lekárka mi vždy hovorila nech si dávam širokospektrálne vitaminy len keď som chorá, lebo organizmus má veľkú záťaž vylúčiť nadmerné množstvo nepotrebných vitamínov. tak sa troho držím a možem povedať že nebývam chorám.

guga
21. dec 2008

Ahojte, moja má 16 mesiacov a Vigantol stále dávam - 2 kvapky na lyžičku každý deň. V poslednej poradni sa ma Dr. pýtala, či nezabúdam - mám jej ho stále dávať.

prvapomoc
21. dec 2008

vigantol sa podava do 2 rokov života s prestavkou v lete.je to vitamín D ktorá sa musí deťom podavať v kvapkách lebo si ho inak nevedia získať tolko kolko potrebuju,len na slniečku v lete.je to vitamín rozpustný v tuku,preto sa podava v mliekčku.nemá to nič spoločne s imunitou.vitamín D je potrebný pre dobru stavbu kostí,zubov,na sparvny vývoj nervovej sustavy......

filipa
21. dec 2008

akurat minuly tyzden som citala v dietati, ze vigantol sa v nasich zemepisnych sirkach ma podavat v zimnych mesiacoch (oktober-april) 1-2 kvapky kazdy den az do ukoncenia puberty... hmmm.. vraj nedostatok sposobuje okrem ineho caste infekty dychacich ciest... takze ja to opat zaradim do programu....