icon

Viróza spôsobujúca vysoké horúčky u detí

28. feb 2025

Ahojte. Prosím poraďte či je to podľa vás v poriadku a či máte skúsenosti s takou situáciou. Dcéra má 22m, od stredy začali teploty najprv len 38, včera ráno ešte tiež, ale postupne išla hore a od včera večer 39-40. Striedam nurofen a paralen ale stále sa zvýši po 3-4h skoro na 40. U lekárky sme boli crp 2, dýchanie čisté, moč ok. Podľa nej viróza. Mali ste niekto virózu s takou horúčkou? Zdá sa mi že už nejako dlho trvá a nikdy neklesá pod 38,5. Ďakujem vopred.

anavixy
28. feb 2025

U lekarky ste boli kedy? To este bolo dost skoro, takze treba v pondelok ist znova. Ale ano, je to normalne, taketo teploty aj viac dni, ved u vas su to este len necele 3. Viroza je aj chripka, takze nie je to tak ze viroza je lahka choroba co prejde raz-dva. Lieky davkujes najvyssiu moznu davku a podla vahy, ano? Zatial podla mna uplne normalny priebeh. Treba vitaminy, vela tekutin, antipyretika striedat po (3)4h podla potreby.

autor
28. feb 2025

@anavixy ďakujem za odpoved. Boli sme dnes okolo obeda. Dávka liekov by mala byť v poriadku, dávam podľa hmotnosti čípky.

biglovemom
28. feb 2025

Moja mala asi 10x len teploty - vírusové ochorenie .
To prejde .
Jasne ze hned výškoci ked liek zníži účinok.telo sa chce brániť a zráža sa to liekmi.

lucia13022023
28. feb 2025

Áno, syn to mal teraz v januári. 5 dní vysoké teploty, nič iné, len teploty. Vyšli až na 40 stupňov. Po piatich dňoch to skončilo.
Doktorka vravela, že ma 50 takých deti, čo horuckuju a nemajú žiadne iné symptómy. Pokiaľ je crp nízke, len zrážat paralelnom a nurofenom.

monita12345
28. feb 2025

My sme tiež boli v pondelok u lekárky, tak vraj nič, robila crp test...Dnes ležíme v nemocnici 😞 Myslím, že teraz je váčšina ľudí chorá... ja som tiez pred 2 týždňami teplotovala asi týžden cca..

petamich
28. feb 2025

Nas tak mal minuly tyzden, styri dni vysoke teploty a potom kasel/sople. Par dni nic a utorok zasa vysoka teplota, vcera sme boli u lekarky a nic, CRP nizke, dychanie ciste...ze teraz je to bezne, ze 4-5 dni horucky a potom nic

lenuska9999
28. feb 2025

Je teraz taká silná chrípka. Ja sa z nej dávam dokopy už 2 týždne. Deti tak isto horúčky mali, asi cca týždeň. Tiež okolo 40. V skom časovom rozostupe dávaš paralen a nurofen ? A hlavne koľko nurofenu? Lebo tých 2,5 ml , čo stojí na krabičke je malo. Je to zle dávkovanie, povie ti každý lekár. Ak máš ten slabší nurofen (20mg) dávaš polovicu váhy dieťaťa , ak ten silnejší (40mg) tak štvrtinu … s po štyroch hodinách môžeš dať paralen. Pripadne ak paralen zle zaberá (náš prípad ), tak metamizol kvapky môžeš dať namiesto neho.

miriamzba
28. feb 2025

My sme mali v januári silnú chrípku, deti mali vysoke horúčky. Nech dcérka dostatočne pije a odpociva, ak by sa stav nezlepsil tak ešte raz crp.

e3v3a3
28. feb 2025

U nás momentálne to iste. Plus ma kašeľ, od dnes aj zelený soplik. Pani doktorka povedala, že viroza. Paralen nezaberá. Robim mu zabaly. Idem pozrieť tie kvapky co píše
@lenuska9999
Je to boj.

jarkaslck
28. feb 2025

Ahoj, v januari sme mali to iste, 4 dni teplot vysokych, tak ako pises, len sme zrazali a zrazali, ked vystrelila horucka tak kupel a tak dookola. Zrazu teplota klesla a dcera sa vyhadzala, dva dni a koniec, tak asi ta 6.choroba to bola...