icon

Vírus ústa, ruka, noha

veronika1982
30. sep 2012

mate niekto skusenost s virusom usta ruka noha. poradte co zaberalo najlepsie a ako dlho to trvalo?zatial sa to prejavuje cervenymi vyrazkami v okoli ust a na dlaniach a chodidlach v niektorych miestach sa uz vytvorili aj pluzgiere.

jika80
25. júl 2014

@rukjatko no sú rôzne kmene vírusov, ktoré to prenášajú, tak preto aj viac krát, ale sa mi zdalo, že druhý krát bol ten priebeh už miernejsi 😉 u nás to je teraz zase V škôlke, tak len dúfam, že to malá neprinesie I tretí krát

rukjatko
25. júl 2014

@jika80 no drzim palce teda 😖 inak ja mam bracha v nemecku a tiez to kocky mali v skolkach, ale teda nastastie to nedoniesli.

martina833
9. aug 2014

neviete, po akej dobe po tejto chorobe mozeme ist von a kedy medzi deti? dakujem

adelinkamoja
9. aug 2014

My sme prekonali pred 3 tyzdnami. Malá mala jeden den teplotu 38,1 a ostatné cca 3 dni len zvýšenú 37,4 -to som nedávala nic od teploty...no ale pluzgiere po celej ritke, nohách, chodidlách, dlaniach - naštastie v pusinke sme nasli len jeden malinkatý, dávala som fenistilové kvapky akurat...lebo iba 1 z 5 lekárov nám urcil diagnozu, ostatní sa na to pozerali ako na zjavenie. Na pluzgiere zabral Imazol a tekuty puder...teraz ma este stale jazvyčky, cervene fliacky, nie a nie zmiznut, tak snad to samo zmizne, uz nenatieram nicim. Ja som citala, že dieta ziska dozivotnu imunitu, ale ako čitam tu, tak to nie je az tak 100% spolahliva info :/

sense
9. aug 2014

moja to mala pred mesiacom, 7 dni teploty medzi 38-39, a zrazit sa podarilo max. na 38st. po siedmich dnoch teploty ustupili, a pluzgieriky v ustach zmizli asi este pat dni potom....do ust sme mali sprej Deaftol aby sa vobec mala aspon napila, inak nejedla nic za ten tyzden len plakala.....

sense
9. aug 2014

@martina833 po 5-7dni od vypuknutia choroby a pokial nie je teplota.....a dieta moze byt uz nakezene bez priznakov 3-5 dni pred prejavom teplot a pluzgierov....teda tak povedal mne lekar

25daniela
9. aug 2014

No zbohom, o tomto som este nepocula a zatial sme to nikto neprekonali, tak sa mam na co tesit... Neverim ze sa s tym nestretneme, kedze mame od septembra zase skolkarku... Tam sa bordelu tohto typu dobre dari, len nechapem, preco je to tak a nevedia to v skolke vydezinfikovat aby vkuse deti neboli chore...

cukricek12
9. aug 2014

tiež som to chytila,akurát v tehotenstve, tak som si chvilku polezala v nemocke....a hojilo sa mi to asi tak 3 tyzdne...mala som masticku a taku tinkturu🙂 uz je vsetko ok nastastie...

mellinda
30. aug 2014

prosim vas ,poradi mi dakto?aj moja malá ma toto ochorenie,najprv zvys.teploty,potom afty v puske a dalsi vysyp na ritke,pod kolenami...vcera uz 6ty den a zacala vecer plakat,ze ju boli nozicka na priehlavku cerveny ,spuchly flak,rano uz nic a dnes zas druha nozka,mali ste aj vy niekto??? ☹ dik

petiku
21. okt 2014

Malá to dostala včera-teploty nad 38...vyrážky po celom telíčku, -hlavne nožičky a ručičky a v ústach flaky. Ale nepapá pekne už tri dni-tak to bola predzvesť. No keď čítam, že to môžu byť pluzgiere-veľmi bolavé-ďakuje pekne. Snáď to až tak zlé nebudeme mať.

bianka0111
21. okt 2014

Ahojte...moja svokra robí v školke, kde sa vyskytla choroba u detičiek...robí kuchárku, myslíte, že je možnost, že to prinesie domov? alebo tam musi byt priamy kontakt s detičkami? ledva sme vyšli s jednej choroby, bojím sa aby sme zas niečo nechytili....obmedzenie navštev?? podla Vás?

sense
21. okt 2014

@bianka0111 dospely clovek by ochoriet nemal, ale moze byt nositelom virusu....a nemusi byt priami kontakt s detmi,....moja to dostala a nevieme odkial a odkoho ked v tom obdobi nemala so ziadnymi detmi priami kontakt....

bianka0111
21. okt 2014

@sense dakujem

xkittikex
21. okt 2014

moj syncek to mal pred 3tyzdnami, tiez sme najprv mali vyrazky a na druhy den uz aj pluzgiere,mysleli sme ze ma ovcie kiahne,lebo dcera chodi do skolky a tam mali,ale doktor hovoril,ze je to iny virus tzv.ruky,nohy,usta..
tie pluzgiery mu neboleli,len ich doskriabal...ale nastastie za necely tyzden presli a ani jazvy tam neostali 🙂

bibio
21. okt 2014

@bianka0111 @sense Nie je pravda, že dospelý ochorieť nemôže. Ja som to schytala minulý týždeň.

sense
21. okt 2014

@bibio tak ty si asi special pripad, ale....tak vynimka vzdy potvrdzuje pravidlo....mne povedal lekar ze dospely je nosic ale len vo vynimocnom pripade to dostane aj dieta po 10r a dospeli, tak ty si asi ten pripad....ja som mala v 20 zachvat DNY a ked to lekar videl bol prekvapeny, ej to totiz choroba kt. postihuje hlavne chlapov, alkoholikov po 40 a ja zena, 20r abstinent.... 😉

bibio
21. okt 2014

@sense Pozri si prvú stranu tejto diskusie. Určite nie som výnimka🙂

bibio
21. okt 2014

@bibio A chytila som to od kamošky, tiež dávno dospelej, učiteľky... Jej dcéra to nedostala, moja dcéra a ja áno...

misinka26
21. okt 2014

My sme to mali pred mesiacom ... nedáva sa na to nič len fenistil a hypermangánové kúpele ... pozor ide o veľmi infekčné ochorenie, je v podstate neškodné ale veľmi nákazlivé, treba držať dieťatko mimo kolektívu a v teple ... inkubačná doba je cca 6 dní ... mimo kolektív aspoň týždeň 🙂

demeterka
4. nov 2014

@bibio Tiez som to schytala par dni dozadu , dokonca ma to polozilo viac ako syna, on mal 6 vyrazok a ja som bola uplne odpisana, nastastie uz to ustupuje, este dva dni dozadu som mala chut si odseknut ruky, priserne daco a zevraj neskodna choroba... kamoske z toho zliezli nechty, a tiez je uz davno dospela

bibio
4. nov 2014

@demeterka Mojej dcére sa ošúpali celé chodidlá, nechty zatiaľ nie. Ja som mala najviac ústa postihnuté, na rukách len zopár vyrážok a na nohách takmer nič, mne sa zatiaľ nič nešúpe, aj nechty držia. Je to nepríjemné, ale dá sa to prežiť🙂 Inak kamoška mala od doktorky nejaké lieky, lebo tiež nevedela čo s rukami, že jej to utlmilo. A nejaké zamiešané kloktadlo, dala ho potom mne, to bolo úžasné! 🙂

demeterka
4. nov 2014

@bibio ja som jedla kila dithiadenu a celu chorobu som radsej prepsala lebo to bola katastrofa, a najlepsie mi robilo natierat si na ruky alpu, to bola balada ale iba nachvilu 🙂

strudelka
9. nov 2014

Mala som to už dávnejšie,ale nejako som to neriešila,lebo malá to nechytila a ani som nevedela,že taká choroba existuje.Vyhádzali sa mi len ruky a nemala som teploty.Zato teraz . . . Ja som mala 38,9 a malá(za pár dní bude mať 2 roky) 39,6 v predchádzajúcu noc.Včera sme navštívili pohotovosť,ale to sme ešte pupáčiky nezbadali.Obe sme mali zapálené hrdlo a dostali sme antibiotiká.Dnes sme sa poriadne vyhodili obe.Malá na ručičkách a nožičkách a ja len na rukách.Aspoňže teploty už nemáme . . . 😝
Takže aj my dospelí to môžeme mať a dokonca aj viackrát 😖 Alebo to znamená,že sme deti aj po 30-tke?! 😉

lyrra
9. nov 2014

dcera mala tento virus minuly tyzden, najskor sa v nedelu vyhadzala v okoli ust, potom na rucickach - dlaniach a na nozickach mala najhorsie chodila, pluzgierov mala len zopar - spravili sa jej v stredu na dlaniach a chodidlach, ale lytka mala cele akoby vysypane - bola som presvedcena, ze tie pluzgiere ju musia boliet, ale nespravala sa tak 🙂 nemala ani zvysenu teplotu, ale horsie spavala, asi ju to svrbelo, tak sme davali fenistil. Inak jej nic nebolo a ani syn, ani my dospeli zatial nemame ziadne priznaky, ze by sme to tiez mali 🙂 zatial sa jej ani pokozka na zasiahnutych miestach nesupe, uvidime neskor

vierulienkaa
9. nov 2014

Môj syn to chytil pred dvoma týždňami,vyhádzal sa okolo úst,na rukach mal vyrážky a na chodidlách hrozné pluzgiere prvé dva dni sme vôbec nespali,nohy ho boleli alebo svrbeli neviem ale príšerne plakal celú noc nemohol spať a len nohami kopal.po tých troch dňoch sa ukludnil už nemal ani teploty ani sa nesťažoval že by ho to bolelo,ale už druhý týždeň sa nemôžeme zbaviť tych pluzgierov na chodidlách boli sme aj u kožnej a dostal mastičku ale nejako nepomáha stále ma pluzgiere a hrozne sa mu to lúpe neviem kedy mu to zmizne vyzerá to hrozne.

lenka7477
10. nov 2014

@vierulienkaa neboj, ono to sa to začne olupovať čoskoro

supi
10. nov 2014

ahojte, chcem sa spytat ci tie vyrazky sa vyhodia hned pri nastupe horucky alebo az za par dni? dcera ma druhy den cez 39, boli ju hrdlo, dr vravela ze zatial pockame, ze to vyzera na virus...

viviannka
10. nov 2014

ahojte, tak to vyzera, ze to schytal aj moj ladsi syn, od soboty je vyhadzany na stehnach a na brusku, dala som mu fenistil kvapky a natieram ho lalia fit gelom, dnes uz na brusku nema skoro nic, ale vsimla som si vecer, ze sa mu spravili pluzgieriky na prstekoch na rukach.....zajtra zavolam dr., nechcem s nim nikam chodit, ked je to infekcne...a vsetko, o com som citala, ze sa pri tejto chorobe dava, mame aj doma, tak aby som zbytocne nikoho nenakazila....a tiez dufam, ze to neschytam aj ja..som v 25tt :(

lenka7477
11. nov 2014

@supi môže to byť tak o 2 dni - ja som mala vtedy aj zimnicu

strudelka
12. nov 2014

U nás to bolo tiež tak,že po tých dvoch dňoch sme sa vyhodili.
lenka7477 Tie pľuzgiere sa vstrebú a za akú dobu? Dcérka má naozaj veliké na nožičkách,presnejšie na prštekoch ☹