icon

Vírus ústa, ruka, noha

veronika1982
30. sep 2012

mate niekto skusenost s virusom usta ruka noha. poradte co zaberalo najlepsie a ako dlho to trvalo?zatial sa to prejavuje cervenymi vyrazkami v okoli ust a na dlaniach a chodidlach v niektorych miestach sa uz vytvorili aj pluzgiere.

Strana
z4
anemone123
7. sep 2018

@kvietok1984 deti by vraj mali byt doma minimalne kym sa zasusia tie pupaciky, dovtedy je to infekcne. Minimalne buduci tyzden by som dieta nechala doma, potom podla toho, ako to bude vyzerat. Inak nam velmi pomohlo kupanie v hypermangane, pupaciky sa pekne zatiahli a koza nebola taka podrazdena.

kvietok1984
8. sep 2018

@anemone123 ďakujem krásne

misulka7
17. sep 2018

Ahoj baby tak aj my sme si to priniesli z Turecka mala chytila horúčky a potom sa začala vyhadzovať. Už jej celkom pluzgiere schnu len mala pri tom silnú hnačku a nemala vysypané dlane ani chodidla iba ruky prsty nohy z hora a zadok tak si doktor nebol istý ani v ústach to nemala len okolo pusY. Prosím vás dnes je piaty deň od toho čo sa vysypala môžem to ešte dostať aj ja? Boli má hrdlo len neviem či to môže byt od toho afty nemám ziadne. Ďakujem

maminuska
17. sep 2018

@misulka7 u mňa to začalo bolesťou hrdla.

misulka7
22. sep 2018

@maminuska tak my chvalabohu nič len mala do toho chytila ešte aj brušnú virózu sme sa vytrápili

andrejka232323
23. okt 2018

Ahojte. Hľadám niekoho z touto chorobou z veľmi ľahkým priebehom . V sobotu sme našli malému pár vyrážok na nohách. Do dvoch dní mal na dlaniach . Je ich málo vyzerá že sa hojia. Tvrdí že má aj v puse . Nič nevidno ale 2 dni ho bolelo keď papal . Dnes už ok . Papal ale tvrdil že ho to boli . Neviem či mu mám veriť lebo nechce ísť do škôlky . Nemal teploty . Nič ho nesvrbi . Vyrážky už skoro nevidno . Nikde som sa nedocitala o takto ľahkom priebehu . Čiže má poteši kazda skúsenost. Dakujem

7ovecka7
23. okt 2018

Mňa začalo bolieť hrdlo, do toho vysoké horucky, išla som k dr. A ona že angína. Ale také vysoké horucky som v živote nemala. Muž v Tom čase mal vyjadzane nohy, sme mysleli že nejaká alergická reakcia na lieky. No v sobotu som sa zobudila s pupacikmi na tvári... Stále nám nedopinalo že to je táto kožná choroba. A keď som išla ku kožnej, povedala že to mám ekzem na rukách 🙈🙈🙈 dostali sme iba tekutý púder a do týždňa to zmizlo. Ale koža mi zlieza z rúk a nôh ešte teraz 🙄🙄🙄 čo je cca 3 týždne po

lolita555
23. okt 2018

My sme prekonali dva tyzdne dozadu treba zvysit prisun vitaminu C a D.moj to mal v ustach na rukach,nohach na pusine.fenistil kvapky treba na to a cebion.to zabere ine nic ostat doma kedze je to infekcne.u nas sa potom na rukach a nohach malemu zmenila kozicka normalne mal akoby sa supal ako ked je spalena koza cez leto.ze to su dozvuky tej choroby.tiez sme mali horucky prve dni

misulka7
23. okt 2018

@andrejka232323 naša to vôbec nemala napríklad v ústach ani na dlaniach skôr z vrchu rúk škaredé a v olienkovej oblasti až vriedky teplotu mala len prvé dva dni ale typické príznaky vôbec nemala ani v ústach chvalabohu len teraz ešte mesiac a pól po jej zlieza koza na chodidlách. Nemala to typické. Akurát do toho dostala crevnu virózu 🙁 no dúfam že sme to mali posledný krát. Nevedeli to ani diagnostikovať keďže mala úplne iný priebeh ako zvyčajne

monro
23. okt 2018

@andrejka232323 bez teplot to asi nebude ono. Ale pokial si nie ste isti, mal by zostat doma. Je to velmi infekcne. Moja dcera to mala slabe, len zopar vyrazok na dlaniach a chodidlách, fakt len zopar, ale teploty mala.

andrejka232323
26. okt 2018

@monro maly uz je ok. Ale dostala to sestra. Tiez bez teploty. Len ma vyhadzane dlane.

lalanikapalo
4. máj 2019

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ako dlho trvalo kým zmizli všetky vyrážky z tela choroba ruky nohy ústa náš syn to má už 2 týždne a stále mu na svetle po kúpaní vidím vyrážky ďakujem za každý komentár.☺️

mircalla
4. máj 2019

@lalanikapalo 4-5 dni

Strana
z4