Vírusová chrípka u detí: Ako pomôcť?
Malý 3r. začal minulý týždeň kašlať. Mokrý kašel s hlienmi. Do toho sa pridali soplíky. Dostal atb Cedrox a dnes na kontrole nám pani doktorka predpisala iný druh atb, pretože tie asi vôbec nezabrali. Plus stery hrdlo, nos, vysledky budú o pár dní. Čo je to za pliaga? Zažil to niekto pri deťoch? Ako im pomôct od kašľa a zvládnuť to čo najlepšie
@anonym_autor test na chripku covid ste robili? Na chripku zabera lysin a dobry je lysin extra s echinaceou teraoeuticka davka 3 x denne, erdomed, pisobi na dutiny aj dolne cesty, vaonik na imunitu, cecko, dobre probiotika nam sa osvedcil enyerol. Kedze je maly neviem ci zazvor by dal.
Ak ma chripku tak preco ma vlastne ATB?
Ak je to fakt chrípka, bez sadnutej baktérie, tak tie ATB sú dosť zbytočné. Nemá čierny kašeľ? Vraj je toho zase hodne, v tom prípade Ti bude kašľať dlho. U nás obvykle pri hlienovitom kašli Dr. káže veľa tekutín, nech sú hlieny riedke a dobre idú von. Naparovanie a vitamíny, mne sa doma všeobecne dobre osvedčil imunoglukan.
Brať antibiotiká na chrípku pomôže asi tak, ako niekomu so zlomenou nohou zasádrovali ruku. Robili sa dieťaťu nejaké výtery/vyšetrenia, keď sa ide druhý druh atb predpisovať??? Či pani doktorka len tak skúša liečiky podľa počasia? Keď dávaš dieťaťu ATB bez indikácie, akurát mu ničíš črevnú flóru-imunitu a vytváraš rezistenciu na ATB. ANTIBIOTIKÁ NA VÍRUSY NEFUNGUJÚ. Ak má syn chrípku, potrebuje spať, oddychovať, veľa piť a symptomatickú liečbu (sirupček na kašel, liečik na teplotu, sprejík do nosa) … a čas.
Na chrípku sa nedávajú antibiotiká, to bude mať zrejme niečo iné, vyšiel mu test na chrípku?
@anonym_autor atb pri chrípke je úplne zbytočné... preto lieky nezabrali .. mal zvysene crp ked mu dala atb ? Ci len tak pokus omyl ?
@anonym_autor atb pri chrípke je úplne zbytočné... preto lieky nezabrali .. mal zvysene crp ked mu dala atb ? Ci len tak pokus omyl ?
@anonym_837ba2 tiez nerozumiem preco tie atb, kedze nemal ani teplotu. No a nezabrali tak nam dnes oredpisala druhé a dnes mu robila stery z nosa a hrdla. Crp negatívne.
Brať antibiotiká na chrípku pomôže asi tak, ako niekomu so zlomenou nohou zasádrovali ruku. Robili sa dieťaťu nejaké výtery/vyšetrenia, keď sa ide druhý druh atb predpisovať??? Či pani doktorka len tak skúša liečiky podľa počasia? Keď dávaš dieťaťu ATB bez indikácie, akurát mu ničíš črevnú flóru-imunitu a vytváraš rezistenciu na ATB. ANTIBIOTIKÁ NA VÍRUSY NEFUNGUJÚ. Ak má syn chrípku, potrebuje spať, oddychovať, veľa piť a symptomatickú liečbu (sirupček na kašel, liečik na teplotu, sprejík do nosa) … a čas.
@yoxinka ja tomuvsetkemu rozumiem, ale takto to lekarka predpisala.. uz som videla po 3-4 dni ked atb nezaberali, ze v tom je nieco iné a proste to musi prejst s pomocou vitaminov (ktore samozrejme davame kazdy den) a oddychu na lozku.

ATB má na chrípku úplne zbytočne, kým nemá potvrdené baktérie zo sterov. Na vírus len vitamíny, veľa tekutín, kľudový režim a liek na vykašliavanie.