icon

Vitamín D - poraďte mi

danielapolacka
20. feb 2018

Ahojte zienky , mám mesacnu dcerku užívala vitamín baby d jamieson no nechcela mi spinkavat bola nepokojná tak som to vysadila na dva dni a bolo vsetko ok tak som zmenila a dala som jej dnes vitamíny od devitu no znova to isté viete mi poradit ?

Strana
z2
ivanapetrasova
27. apr 2018

@babina_33 vit d sa získava zo slnečného žiarenia. Ale napr oblečenie a krémy bránia aby sa dostal vitamín do tela. Preto treba dopĺňať vitamín takto. Ja ho dávam aj 2 ročnej aj 5 ročnému každý deň doteraz. Celu jeseň a zimu. Videla som co jeho nedostatok narobil mojej mamine. Snáď rok sa motala po doktoroch, vkuse chorá, bolesti kĺbov, únava... Všetky výsledk ok. Už bola zúfalá, zaplatila si nejaký rozšírený rozbor krvného obrazu a tam jej vyskočil totálny nedostatok vit d. Začala ho brať asi 3 mesiace dozadu a zrazu je jej oveľa lepšie. Imunita, kĺby, kosti, únava... Všetko sa dava do poriadku.

babina_33
27. apr 2018

Dakujem ti, ze si mi napisala @ivanapetrasova 🙂 Dam teda si radsej od vas poradit a budem davat pozor na to aby sme ho potom nasadili a pravidelne uzivali. Ja som myslela, ze deti, ked sa narodia, ze maju dostatok vsetkych vitaminov, no ako vidim, citam som sa mylila 😕

caray
3. máj 2018

@babina_33 aj potom je dobré ho dávať, ale povedala by som, že tie prvé rôčky je to priam nevyhnutné, potom aspoň v zimnom období je dobre ho dávať 🙂
čiže potom je na tebe či budeš dávať len v zimných mesiacoch alebo pravidelne 🙂

babina_33
30. máj 2018

Tak podla toho co ste mi pisali @caray si myslim, ze to bude vhodne pravidelne, radsej nech ma dieta dostatok vitaminu ako nedostatok. Dost som sa vo veciach mylila, no som rada, ze tu ste mi to dali na pravu mieru a uvedomila som si nevyhnutnost vigantolu 🙂 vitaminu D 😉 Predsa zdravie deti je najdolezitejsie 🙂

caray
13. jún 2018

@babina_33 toto s tebou súhlasím a budeš podľa mňa aj ty pokojnejšia, keď to dieťaťu zabezpečíš aby malo dostatok vitamínu D v tele, keďže ten má v tele nezastúpiteľnú rolu 🙂

babina_33
19. jún 2018

Presne to je vec, ktoru aj potrebujem @caray. Aby som bola pokojna a zbytocne sa nestresovala, ved mamka mi uz odkedy som zistila, ze som tehotna neustale pripomina, ze dieta stres citi, ktory matka preziva tak treba sa ho vyvarovat

sticker
eva_eva
21. jún 2018

@babina_33 Buď rada, že ti to pripomína je to veľká pravda a tie deti to fakt cítia, ja to tiež vidím a hlavne sa tým potom stresuje aj to bábo a zbytočne 🙂

babina_33
4. júl 2018

Poviem ti @eva_eva, ze som rada, aj som bola, len vsetko s mierou. Aspon ja sa tym riadim a niekedy to uz az prehanala. Ja viem, ze ked ja budem mat byt babkou tak tiez budem sa starat aby vsetko bolo v pohodke, tak ako sa staram aj teraz, ale zase s mierou 🙂 Aby som to neprehnala 🙂

klementinnka
29. jan 2019

D3 os swansonu

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
karima512
1. aug 2023

ja kupujem od sunday natural D3 5000 ale maju aj vyssie IE, d3 je silnejsie ako D2

Strana
z2