Vitamín D pre 1,5 ročné dieťa
Prosím Vás koľko kvapiek mam dávať teraz 1,5 r.dietatu 1 alebo 2? A dokedy mam dávať vit.D? Ďakujem za všetky rady.
Vigantol sa dávajú 2 kvapky napr do mlieka, jogurtu atď.. je rozpustný len v tukoch , tak preto
Od 6kg sa dávajú 3kvapky
Hlavne si pozri aká tam je koncentrácia toho vitamínu, to predsa závisí od konkrétneho výrobku. Myslím ze deťom do 2 rokov sa odporúča 400 - 500 IU. Či treba dávať aj v lete je otázne, ak sa vyhýbate slnku tak to bude asi rozumné.
Idealne by bolo dozivotne okrem leta. U deti treba davat vacsi pozor na davku a idealne aj rocne kontrolovat.
Detom zabezpecite zdravu buducnost. Vela chorob sa spaja s jeho nedostatkom- onko, imuno-alergie, autoimunitne atd.
Predavkovanie je vseobecne velmi zriedkave, vacsina ludi ma nedostatok.
V pripade pochybnosti, prekonzultujte s imunologom.
Su o tom rozne studie.
Nie je to moj vymysel.
Davkovanie:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/vig...
My dávame od narodenia 2 kvapky ako povedal lekár a malá má 1,5 roka...
Ja davam aj 8,5 a 6 rocnym detom, v lete im uz nie, ale od oktobra do maja, podla pocasia a slnka, stale. Aj 2000 IU. Aj olej z trescej pecene s vit. A,E,D. Malicky ma 16 mesiacov a tomu davam Devit 2 kvapky. Nie forte, ten detsky, slabsi.
Kedze deti nekremujem s kremami s UV faktorom ani v lete, az na vynimky, ked sme na kupalisku a dlhsie na slnku, tak netreba dodavat vitamin D. Ale ak kremujete s faktorom a este s 50-kou, tak toho vitaminu D sa nevytvori zhola nic. Aj toto treba mat na pamati.
Ja dávam od jamieson. Ale len cez jeseň a zimu ,teraz som už vysadila.

Tak my nevieme aký vitamín D mu dávaš, akú koncentráciu. Vitamín D dávam vždy od jesene po jar deťom