icon

Vitamín D pre 1,5 ročné dieťa

2. máj 2022

Prosím Vás koľko kvapiek mam dávať teraz 1,5 r.dietatu 1 alebo 2? A dokedy mam dávať vit.D? Ďakujem za všetky rady.

luliu
2. máj 2022

Tak my nevieme aký vitamín D mu dávaš, akú koncentráciu. Vitamín D dávam vždy od jesene po jar deťom

lenuska9999
2. máj 2022

Vigantol sa dávajú 2 kvapky napr do mlieka, jogurtu atď.. je rozpustný len v tukoch , tak preto

alexka89
2. máj 2022

Od 6kg sa dávajú 3kvapky

stannkal
2. máj 2022

Hlavne si pozri aká tam je koncentrácia toho vitamínu, to predsa závisí od konkrétneho výrobku. Myslím ze deťom do 2 rokov sa odporúča 400 - 500 IU. Či treba dávať aj v lete je otázne, ak sa vyhýbate slnku tak to bude asi rozumné.

mimixxxx
2. máj 2022

Idealne by bolo dozivotne okrem leta. U deti treba davat vacsi pozor na davku a idealne aj rocne kontrolovat.
Detom zabezpecite zdravu buducnost. Vela chorob sa spaja s jeho nedostatkom- onko, imuno-alergie, autoimunitne atd.
Predavkovanie je vseobecne velmi zriedkave, vacsina ludi ma nedostatok.
V pripade pochybnosti, prekonzultujte s imunologom.
Su o tom rozne studie.
Nie je to moj vymysel.

Davkovanie:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/vig...

alka234
2. máj 2022

My dávame od narodenia 2 kvapky ako povedal lekár a malá má 1,5 roka...

nevenka
2. máj 2022

Ja davam aj 8,5 a 6 rocnym detom, v lete im uz nie, ale od oktobra do maja, podla pocasia a slnka, stale. Aj 2000 IU. Aj olej z trescej pecene s vit. A,E,D. Malicky ma 16 mesiacov a tomu davam Devit 2 kvapky. Nie forte, ten detsky, slabsi.
Kedze deti nekremujem s kremami s UV faktorom ani v lete, az na vynimky, ked sme na kupalisku a dlhsie na slnku, tak netreba dodavat vitamin D. Ale ak kremujete s faktorom a este s 50-kou, tak toho vitaminu D sa nevytvori zhola nic. Aj toto treba mat na pamati.

1gabriela13
2. máj 2022

Ja dávam od jamieson. Ale len cez jeseň a zimu ,teraz som už vysadila.