Vitamíny Kids od Forever a vitamín D

smajluska
9. apr 2022

Maminky prosím Vás tie ktorých 2 ročné deti užívajú vitamíny Kids od Forever, dávate koľko Déčka (Vigantol)? Dávam 1 tbl Kids a 1 kvapku D (500 IU). Alebo môžem dávať 2 kvapky Vigantolu (1000 IU)? Mám strach, aby som dieťa nepredávkovala Déčkom. V prílohe posielam zloženie vitamínov Kids. Viete mi prosím vypočítať koľko IU je 1,25 mikrogramov vit.D v 1 tbl Kids? Poradíte prosím? Ďakujem pekne.

adriannasvk
9. apr 2022

Kludne moze 1 tbl z forever a jednu kvapku vigantol. Aj tak sa to vsetko nevstrebe. 😊

zuzkaa1991
9. apr 2022

@smajluska moja pouziva kids aj semtam davam devit 2kv a to.mala zvysene hodnoty vit D v krvi po 2r ma v norme ;) takze s tym sa neda predavkovat vyplavi sa ;) a napr. Teraz na jar nemusite davat kvapky len kids na jesen ked je menej slniecka kids a kvapky

katie25
24. feb 2023

No ja som sa uz viackrat stretla s nazorom od roznych lekarov, ze vitaminom D sa neda predavkovat. Radsej dat viac ako menej.

zuzliq
24. feb 2023

@katie25 to nie je pravda. Neter tak predávkovali rodičia počas kovidu, keď bola móda dávať si násobky povoleného množstva. Bola hospitalizovaná.

katie25
24. feb 2023

@zuzliq to vazne? Ako sa to prejavuje? To ma inak prekvapuje, lebo som to viackrat pocula aj v rozhovoroch s lekarmi a aj som to citala v rozhovore s dlasim, inym lekarom. Doslova bolo povedane, ze nepoculi o pripade s predavkovanim vitaminom D.

zuzkaa1991
24. feb 2023

@katie25 možno lekari myslia ze ten týždeň dva nevadi ale ked niekto berie mnohonásobne viac dlhodobo tak je to realne....ja zas.kids alebo devit.nedsvam pravidelne kednje chora dam.jej kazdy den kazdy druhy den....ale.moja.mala mala.dlhodobo vysoký vit D v krvi si pamätám v 2r ale aj v 4r. Ale uz potom. Bola hodnota v norme

zuzliq
24. feb 2023

@katie25 bolo jej dlhodobo zle a odpadla. Mala veľmi zlé výsledky a nakoniec jej prišli na toto.
Ja viem ešte zo školy, že je to veľmi ťažké, teda treba dlhodobo užívať niekoľko násobne prekrocenú dennú dávku. A dá sa predávkovať len vit D vo forme lieku. Rybím olejom sa nepredávkuješ.